Красота и мода

Различни видове камери и лещи за перфектно използване

Pin
Send
Share
Send


В наши дни цифровите фотоапарати са много. Ето защо, когато става въпрос за избор на подходяща камера, може да се наложи да преминете през трудна задача. Независимо от това, след добър период на проучване ще ви призове правилния продукт. Камерите са сигурни, че нещо трябва да има. Те улавят и клетъчни моменти на щастие, състояние на ума, страх, емоции и т.н. Някои от тях преследват фотография като тяхната страст и никога не пропускат да уловят суровото и естествено състояние на красотата на нещата. Имате нужда от тях, за да разберете нашата природа, в сурова форма. Те не са ограничени само до природата и красотата, а до други също толкова красиви неща на света.

Видове камери и приложения:

Различни видове камери и техните марки и снимки

1. Компактна камера:

Вероятно това е първата ви камера. Те са малки, леки и също глупави доказателства. Трябва просто да насочите обектива към фокуса си и да кликнете върху него. Камерата ще се погрижи за останалото. Най-добрата част за тях е, че са удобни и по този начин можете да ги носите без много проблеми. Разбира се, те идват със свой собствен недостатък. Техните слаби светлинни възможности са лоши и оказват влияние върху качеството на камерата. Тя не може да разграничи фона от обекта на фокусиране.

2. Цифрови фотоапарати с единични рефлекси:

Най-често използваната камера в наши дни е DSLR. Те са станали камерата на избор за почти всички. И това със сигурност се дължи на яснотата, която предлагат. Те идват с опции за обектив, които можете да промените в зависимост от обекта във фокуса, по-далеч от вас или по-близо. Автоматичният фокус е много бърз и закъснението на затвора е нещо, което не бихте изпитали дори с DSLR. Въпреки това, те идват с огромна цена.

3. Камери без огледала:

Те са най-новите в града и са едва толкова нови, колкото десет години. Те са последните модни. Те са хибриди и основната идея е да се премахнат големите огледални камери. Той също така позволява пентапризма, която е необходима за оптичния визьор на DSLR. Те са най-вече предпочитани от професионалистите и цената може да бъде твърде висока, за да си позволят.

И така, как избирате камерата? Дайте мисли за тези предложения.

 • Видът на фотограф, който имате, трябва да играе роля. А начинаещ, междинен и напреднал фотограф ще има различни нужди и по този начин дали ще ви трябва DSLR или огледало по-малко ще зависи до голяма степен от това, което е вашият фокус, снимка или видео.
 • Запитайте се дали имате нужда от повече контрол върху изображенията. Някои камери не позволяват това.
 • Какъв е бюджетът ви? Това със сигурност е голям фактор и затова трябва да решите колко сте готови да изхвърлите.
 • Колко често снимате? Това е от съществено значение. В противен случай не е нужно да търсите най-фините. Въпреки това, ако сте страстни към фотографията, разглеждайте само най-добрите.

Задайте си тези въпроси. Тогава ще можете да решите кой ще ви трябва.

Обективът играе огромна роля в яснотата на снимката. Не сме ли чували хората да казват: „не е това, което е снимката, а какво е на снимката“. Това, което е на снимката, ще има смисъл само с десния обектив, който ефективно улавя това, което търсите.

Видове обективи за паметни снимки:

Ето някои неща, които трябва да знаете за основите на камерата.

1. Основен обектив:

Главният обектив е известен като фиксиран обектив. Той е известен като фиксиран обектив, защото фокусното разстояние в основния обектив е фиксирано и не може да бъде променяно. Това означава, че не можете да увеличавате и намалявате мащаба, като по този начин можете да снимате само от страничен ъгъл. По този начин, за да добавите или премахнете някакъв предмет на заден план, това означава, че трябва да се придвижите по-близо или да сте далеч, докато не изпълни целта. Те са по-евтини и леки и компактни. Те също се виждат да работят по-добре в условия на слаба светлина. Най-големият недостатък може да бъде, че няма да можете да увеличавате и намалявате мащаба,

2. Обектив за мащабиране:

Повечето хора са склонни да мислят, че увеличението и премиерът са еднакви. Но не! те не са. Zoom обектив е чадър за всеки обектив, който ще ви позволи да имате променлива фокусна дължина, като по този начин ви позволява да увеличите и намалите мащаба за разлика от основния обектив. Те могат също така да заменят два или повече основни обективи. Те обаче няма да се представят толкова добре, колкото са лещите в тъмнина. Обективът за мащабиране също е скъп и свежестта на изображението е компрометирана. Те също са обемисти и тежки в сравнение с лещите.

3. Бленда:

Отворът е просто отваряне на диафрагмата на лещата, която улеснява преминаването на светлината. Може да видите някои случайни числа, написани тук, ако наблюдавате камерата отблизо. Числа като 1.4, 2, 2.8 и т.н. са известни като f-stop. Долните нива на камерата дават повече експозиция, тъй като е известно, че представляват по-големи отвори. Горните фигури дават по-малка експозиция, тъй като е известно, че представляват по-малки отвори. Получаването на подходящото количество светлина за фотография е от съществено значение и по този начин правилото е да се разбере и анализира колко светлина всъщност получава, преди да избере камерата си или дори камерата на смартфона.

4. Телеобектив:

тези лещи са изключително популярни и се използват както от любители, така и от професионалисти. Тъй като имат дълъг обхват, той ви позволява да щракнете върху снимки на тези, които са на много разстояние. Смята се, че обективът е телефото, ако има фокусно разстояние от 60 мм или дори по-дълго. Най-голямото предимство на телефото обектива е, че обектите изглеждат по-близо, отколкото всъщност са. Можете също да замъглявате фона си. Обикновено получавате най-добрите портретни снимки от тях.

5. Нормален обектив на камерата:

Обичайният обектив на камерата е известен също и като стандартен обектив на камерата. Те имат фокусно разстояние от 40mm до 60mm. Те се наричат ​​„нормални“ по някаква причина. Те са най-добрите изпълнители и точно улавят онова, което човешкото око може да види. Те също така нямат много изкривявания, защото имат широк ъгъл и са отличен избор за улична фотография, правене на документални филми и портрети. Тяхната гъвкавост и полезност са една солидна причина за много фотографи да ги изберат.

6. Широкоъгълен обектив на камерата:

тези лещи имат фокусно разстояние от 17 до 40 мм. Те са в състояние да ви осигурят широк или широк изглед на целта и по този начин са идеални за използване за фотографиране на пейзажи или по-малки интериори. Въпреки това, един основен недостатък е изкривяването, което може да доведе до разширяване на фокуса и превръщането им в ненужно изглеждащи по-големи. По този начин те не са идеални във всички ситуации.

8 най-добре оценени марки на фотоапарати за инвестиране на парите си:

Понякога е от съществено значение да се инвестира в топ продукти, когато решите да го пазите дълго време. Камерите са такива. Някои от тях изваждат живота от снимките и това са тези, които трябва да запазите. Обърнете внимание на някои от най-добрите продукти на камерата, които ви предлагат някои от най-добрите функции, от които да избирате.

1. Canon:

Canon е смятан за цар на камери. Тя е основана през 1937 г. като Canon Inc. и те са производители на едни от най-добрите видеокамери, фотокопирни машини, цифрови фотоапарати и принтери и т.н.

2. Sony:

Сигурни сме, че Sony не се нуждае от представяне. Те са третият по големина производител на цифрови фотоапарати в света. Cyber ​​Shot и Alpha са двата най-добри продукта, които са предоставили в списъка с цифрови фотоапарати. Тя е основана през 1946 г. и бързо се издига на върха на успеха с техните най-модерни технологии.

3. Samsung:

Другото голямо име е Samsung, който е интелигентна, модерна и популярна марка на камерата. Този южнокорейски мултинационален конгломерат представя най-добрите в своите продукти като смартфони, телевизионни серии и камери. Те предлагат фина яснота на снимките и са умно покривали функциите, необходими за настоящото поколение.

4. Fujifilm:

този японски конгломерат е друг добър избор. Това също се фокусира върху медицински изображения, оптични устройства, фотокопирни машини, диагностично оборудване и т.н., с изключение на предлагането на други услуги. Те са известни с най-модерните си технологии, а обектите на Fujinon са най-добрите. Серията FinPix е най-добрата им колекция и са популярният избор сред много фотографи.

5. Panasonic Lumix:

Друг японски продукт, който предлага най-добрите марки фотоапарати е Panasonic Lumix. Първите им модели бяха пуснати през 2001 г., а камерите им бяха снабдени с обектив на Leica, който е известен със своята немска инженерна дейност.

6. Камера Olympus:

Камерата и обективът на Olympus са проектирани така, че да осигуряват най-добро представяне по отношение на яснота и по отношение на придаването на живот на снимки. Тяхната функция за стабилизиране на изображението ще отчете трептенето на фотоапарата и техните обективи са по-малки, по-леки от DSLR, позволявайки най-доброто качество на изображението. Сега те произвеждат компактни цифрови фотоапарати. Още един продукт от Япония!

7. Kodak:

Kodak е американска компания, основана през 1892 г. и възникнала като гигант в технологиите за изображения. Кодовата серия на Kodak Easy беше ударен. Сега обаче дружеството е загубило значението си за маркирането поради много бавния си преход към дигиталната ера.

8. Pentax:

Тази японска компания е създадена през 1919 г. и е широко популярна за безупречната камера. Обективът е добър в най-добрия си вид и те са ни дали някои от най-готините цифрови модели с огледално-рефлексни камери. Те също бяха производители на бинокли, пушки и др.

Съвети за избор на най-добрата камера:

Преди да инвестирате парите си в камера, трябва да се уверите, че камерата ви отговаря на вашите нужди:

 • Разберете вашата цел. Дали е за професионална употреба или просто за улавяне на вашите моменти?
 • Ако сте професионалист, можете да проверите различните обективи, подходящи за вашия жанр като дивата природа, открито, макро и т.н.
 • Ако сте аматьор, можете просто да получите хубав цифров фотоапарат, който да отговаря на бюджета ви
 • След това определете бюджета си и си задайте въпроса дали си струва да удължите тази излишна стотинка.
 • Вашият фотоапарат трябва да е най-новият на пазара за оптимално използване. Не отивай за по-стари модели
 • Винаги се уверете, че камерата е с фирмена гаранционна карта
 • Дръжте камерата защитена в чанта с добро качество или торбичка за дълголетие

Фотографията е най-добрият начин да се изгубите. По-голямата част от времето, трикът просто се състои в това да знаеш какво да снимаш и как да го направиш. За да получите най-доброто от сценариите, изборът на подходяща камера и обектив става задължителен. Отделете малко време и разберете какво ви трябва и колко наистина имате нужда от него.

Гледай видеото: Hubble - 15 years of discovery (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send