Красота и мода

Култура и фестивали в Мадхя Прадеш

Pin
Send
Share
Send


Точно в центъра на всички щати и градове, точно в сърцето на Индия е състояние, известно под името Мадхя Прадеш. Да, сърцето на Индия, Мадхя Прадеш е една от най-големите държави в Индия, чието население е около 20% или повече от цялото население в Индия. Домът на много национален парк, Мадхя Прадеш или популярно известен като MP е добре познат резервоар за горски и животински живот, които са в изобилие в това състояние. Но за да знаете тези местни цивилни в това състояние, трябва да посетите някои от техните културни събития и фестивали, които се честват широко в цялата страна и по този начин в тази статия ще намерите културата и фестивалите в Мадхя Прадеш.

Култура и фестивали в Мадхя Прадеш:

Като градска и племенна агломерация, Мадхя Прадеш често се сблъсква с туристически дейности и поради това толерантното към религията етническо състояние празнува широк кръг от фестивали, включително общите новогодишни и коледни събития. Освен това някои от другите традиционни фестивали са

През първите месеци на февруари и март фестивалът Пачмархи се празнува в Пачмархи. Основната атракция е скандалната shivratri mela, преживяна по това време. Този фестивал обожава Господа Шива като недостиг на бхакти, които се събират в светилището на Шива в обхвата на саптура. Храмът Махадео или хълмът до него е претъпкан с такива предани, които предлагат своите молитви и поклонения. Малки сделки и панаири се провеждат и като форма на забавление. Макар че това е само един ден празник, Khajura Dance фестивал, който също се празнува около тази година е пълен седемдневен танцов фестивал, един от най-важните културни събития, където всички местни жители, туристи и дори знаменитости се събират, за да изпитат някои класов културен талант. Този 29-годишен празник, празнуващ пред осветените храмове на западните групи в Khujrao, осигурява платформа за всички местни хора с танци като одиси, кучипуди, катхакали и др.

Виж повече: Важни фестивали в Нагаланд

Отново в късните месеци на годината около ноември, фестивалът на Четиягири Вихара се провежда в Санчи, където този празник на ден се натрупва в съответствие с будистките принципи и норми. Докато хиляди будистки монаси и светци се събират в Санчи, за да присъстват на този фестивал, мощите на двамата ученици на Буда се почитат и гледат. Този благоприятен ден заобикаля изцяло тези открити реликви, за които се знае, че са двамата първоначални ученици на Буда.

Точно по това време се провежда и музикалният фестивал на Тансен. Митът датира от годините на Ахбар, когато Тансен, един от деветте бижута в двора на Акбар, е погребан точно там в Гвалиор и по този начин фестивалът, който е културно музикално събитие, се провежда в Гвалиор, депутат. Музиканти от цял ​​свят, известни личности и млади художници и всички останали посещават това събитие. Въпреки че това е едно единствено събитие, богатата и свежа колекция от едни от най-добрите гласове в страната го правят доста полезна памет.

Виж повече: Фестивали на Западна Бенгалия

Състоянието на Мадхя Прадеш също празнува Дюшера по забавен и весел начин. Този 10-дневен фестивал на властта започва с митологичната история на лорд Рама, който е на изгнание и завършва с завръщането си, т.е. направена, която се издига на височина няколко фута, тя се запалва, което символизира победата на доброто и унищожаването на злото.

Виж повече: Фестивали в Тамил Наду

След това има Ганеш Чатурти, поклонение на бога на слона и много други.

Освен тези известни фестивали има и някои други племенни фестивали и традиционни племенни панаири и мелас.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5.

Гледай видеото: Ромски културен фестивал в Индия (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send