Красота и мода

Топ 15 Гърция туристически обекти за посещение

Pin
Send
Share
Send


С над шестдесет острова, исторически забележителности, които са били запазени от векове, прекрасни плажове, планински вериги, турне Гърция, е един от най-добрите преживявания, с които можете да подарите себе си. Гърция е едно от най-популярните туристически места. Навсякъде в Гърция има много останки от древните цивилизации, които ни дават знанието за това как са били преди.

Популярни туристически обекти в Гърция:

1. Атина:

Атина е столицата на Гърция и също е важно място за административните отдели. Този град е един от най-старите в света и е известно, че е на повече от 3000 години. Градът е бил основен принос за западната култура и от стари времена. Той е не само административно важен с всички финансови и съдебни въпроси, но също така има и религиозно значение. Известно е, че Атина е родното място на много философи като Сократ, Перикъл и Софокъл.

2. Санторини:

Санторини е вулканичен остров, който попада в групата на цикладските гръцки острови. Той е известен благодарение на невероятната си живописна, хипнотична красота на залезите и белите къщи, които са подредени една след друга. Фира, столицата на Санторини, показва уникална комбинация от венецианска и цикладска архитектура.

3. Корфу:

Корфу, разположен край бреговете на Албания и гръцката зона на Епир, е един от най-значимите острови на Йония. Хълмът, украсен в зелено, варира от 2 до 20 км. Хълмовете са на височина от 906 метра до 973 фута. Той има мек климат с цветни цветя и всичко това прави Корфу много спокойна и приятна ваканционна дестинация.

4. Плаж Миртос:

Плаж Myrtos се намира в северозападната част на Кефалония. Те са известни със своите магически цветове на водата и привличат хиляди туристи. Тюркоазните цветове на морето поставят контраст срещу яркото бяло на гладките мраморни камъчета на плажа, което дава на всички посетители невероятно време. Стръмните планини и високите скали зад плажа Myrtos само добавят към нейната красота.

5. Epidaurus:

Епидавър е древен театър в Гърция, който предлага едно от най-добрите лечения на окото, особено за хора, които се интересуват от изкуство. Това място може да побере 15 000 зрители, но все още е добре поддържано. Този театър датира от 2000 години и е много популярна туристическа атракция. Това дава невероятен поглед към древния гръцки живот.

6. Mystras:

Мистрас е средновековен град и има красиви църкви, дворци, къщи и улици. Но това, което кара хората да отидат в гага, са невероятните замъци с върхове на върха и манастири с фрески. Този град е бил изоставен през 18-ти век и това е една от основните причини, поради която, когато посетителите влязат, те се чувстват сякаш пренавиват времето и се връщат в старостта.

7. Атон:

Атон е планина полуостров в Гърция. В източната част на този полуостров се намират над 1400 монаси и 20 православни манастира. Това е автономна държава, но попада под гръцкия суверенитет. Това място има някои строги правила и правила; едно такова правило е, че само мъжете могат да влизат тук.

8. Самарийско ждрело:

Самарийското ждрело е дълъг каньон, разположен в югозападната част на Крит. Това е с дължина около 16 км. На туристите е позволено да ходят по цялото дефиле и милиони туристи идват и посещават това място всяка година. Разходката ще отнеме поне 4 до 7 часа, а водачите ще ви отведат през горите на древни кипариси и борове. След това се срязва между вертикалните скали през планините, за да се появи в Агия Румели по Либийско море.

9. Микени:

Микена се намираше в центъра на Микенската република. Тук принадлежаха Агамемнон и Ахил. Това е важен археологически обект и е добре запазен. Той е бил един от най-важните градове години назад и сега служи като важна туристическа дестинация, където хората изследват много неща като Лъвската порта, крепостните стени, терасовидния дворец, гробницата на Агамемнон и др.

10. Delphi:

Археологическият обект Делфи е популярен със своите руини, които включват храм на Аполон и съкровището на атиняните. Това някога се е смятало за център на Земята. Трябва да отделите доста време, за да видите правилно това място.

11. Партенон и Акропол:

Партенон, разположен на Акропола, е известен като един от най-добрите храмове, който определено е в списъка „трябва да посетите“ на всеки турист. Този архитектурен обект е започнал да се появява от 447 г. пр. Хр. И е заменил други храмове на Персия. Партенонът е служил като храм, крепост, църква и джамия по време на дългия си живот.

Виж повече: Италия туристически места

Храмът на Хефест:

Храмът на Хефест е един от най-добрите гръцки храмове, които все още съществуват. Тя често е засенчена от Партенона на Акропола, но тя наистина е по-добре поддържана и по-малко пренаселена, което ще ви даде тих и спокоен режим, за да усетите обкръжението.

Виж повече: Нова Зеландия Места за посещение

13. Миконос:

Миконос е космополитна дестинация, която е един от най-добрите острови в Гърция, където можете да отидете. Градът е невероятно с къщи в лабиринт от малките улички. Къщите са предимно бели. Пясъчните плажове и атрактивният нощен живот кара хората да искат да идват тук още повече.

14. Метеора:

Метеора притежава една от най-големите забележителности на Гърция, която се състои от средновековни манастири. Там са изградени кули от високи скали, които приличат на стотици фута от земята. Това е било построено, за да запази турските сили, които са спечелили Гърция през 14 - 15 век. Тази спираща дъха гледка към манастирите трябва да бъде посещение, тъй като тя ще бъде спомен за chrish завинаги.

Виж повече: Германия Туристически места

15. Knossos:

Knossos е център на една стара цивилизация, Minoan. Това място има известен дворец и е дом на крал Минос. Би било по-лесно да преминете през ръководствата, за да знаете най-добрите места за посещение в тази област.

Гледай видеото: 15 Things to do in Athens, Greece Travel Guide (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send