Красота и мода

24 седмици на бременност - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


Там се казва, че нищо не съвпада с красотата на майка, носеща детето си и докато поговорката върви перфектно, често има някои пречки, които маскират сладкия аромат на събитията. Гледайки тези щастливи лица в лъскавите списания, човек смята, че бременността може да бъде доста забавна. Но за съжаление това е само време, докато сладката мисъл за новия живот се превърне в часове безсънни нощи и дни на хаос.

Виж повече: 21 седмици Бременни симптоми

Първоначално бременността започва със състезанието на сперматозоидите към яйчника. В този момент всичко това е нищо друго освен научно изчисляване на дните, в които торенето на яйцеклетката сега пътува до яйчника през фалопиевите тръби и намирането на подходяща стена на яйчника, известна също като плацента, там се насажда. Тази научна процедура вече добавя емоционално докосване до нея, когато това яйце или бластоциста се трансформира в ембрион и евентуално в плод или миниатюрна човешка форма. Бебешкият плод сега расте всеки ден с малко от развитието му. След като деветмесечният период приключи, бебето се приготвя да бъде извадено от защитната му обвивка и в ръцете на близките си.

Цялата тази деветмесечна трудност и блаженство е в докторски термини, преброени на седмична база, тъй като прави честото наблюдение много по-лесно. По този начин най-новата актуална актуализация може да бъде получена след едномесечно предизвестие. За това общо 40 седмици представляват девет месеца. Тези 40 седмици са разделени в три категории, т.е. първия втори и трети триместър, който се основава на етапите на развитие на бебето. В тази статия говорим за 24-та седмица от развитието на плода.

Виж повече: 22 седмици бременна

Какво да помислим за тази седмица: t

През щастливите мигове на преминаване през страниците на бебешки имена пристигат ужасяващи сутрини, където в зората на зората тя изтича в банята и я изпразва. Сутрешното гадене бавно спада и човек мисли, че отвратителните чувства вече са изчезнали завинаги. Но с намаляването на гаденето идват по-големите предизвикателства като случайни промени в настроението и глад на чудовищата, заедно с депресия или тъга, които дори могат да бъдат резултат от това, че тялото ви произвежда излишък от естроген. Красивите лъчисти лъчи на бременността, описани в списанията, имат обратни ефекти, които се изливат под формата на петна и петна и акне.

Фетално развитие на бебето:

Тъй като е 40-седмичен брой, до 20-тата седмица вече сте стигнали до половината и докато преминавате седмиците, по-тясно стигате до последния ден. Някои от развитието на плода на този етап са.

Растящи нужди:

С изминалите седмици бебето ви вече е усвоило изкуството да изчисти нуждите си. Това, което някога беше нищо, но малко топка от живота, сега тежи с половин килограм с дължина почти осем и половина инча. Въпреки това някои бебета може да са над това тегло или под. Ако не е много, няма нужда да се притеснявате за тежести. Сега тя бавно започва да се чувства вцепенена или претъпкана в матката на майката, така че вероятно това е моментът, в който може да почувствате внезапен удар или удар, който е бебето, опитвайки се да направите място. Образуването на пръстови отпечатъци все още продължава стабилно, както и пулсът и завършването на белите дробове. Въздушните торбички в белите дробове се пълнят. Тялото й е пропорционално.

По-твърди действия:

Кожата, която беше само преди няколко седмици прозрачна и прекалено мека за докосване, сега бавно овладява формата на кожата на възрастните, тъй като получава подходящия цвят и текстура. Мазният бял слой продължава да расте, защитавайки образуването на тази бебешка мека кожа. Заедно със стабилно биещо сърце и функциониращ черен дроб, сетивата на бебето вече набират неща, като чувствителност към светлина и чувство за вкус и докосване. Нейната способност за слушане също става все по-силна.

Виж повече: 28-та седмица на грижа за бременността

Формиране на лицето:

Около това време дългият процес на оформяне на лицето вече бавно се допълва с перфектни черти, които попадат като пъзели в парчета от пъзела. Лицето вече се отличава с формата на веждите и миглите, както и красивите й розови набивки. Очите придобиват хубава форма. косата в главата й също се е образувала, но тя все още е бяла, тъй като все още не е получила правилните пигменти.

Депониране на мазнини:

Всичко това, докато формирането е на най-високата си скорост и след като процесът на формиране на бебето се закръгля до край, слабата структура на вашето бебе привлича все повече и повече мазнини за правилното здраве на бебето. В края на седмица 24 може да видите бебето си по-добро от миналата седмица и да изглеждате по-здрави в онези буйни червени бузи.

Амниотична течност:

Сега бебето ще може да отвори устата си и ще може да смуче околоплодната течност в утробата на майката. Малката уста може да се отвори; тя / тя може да се прозява, поглъща и смуче околоплодната течност.

движение:

На този етап краката и ръцете на вашето бебе ще се формират напълно и бебето ще се опита да отиде в новата позиция.

Симптомите на 24-та седмица Бременност и как да се преодолее

Майката преминава през промени заедно с бебето.

Разширяване:

Всяка сутрин майката се събужда, за да види бебето си по-тежко и по-плътно от миналия път. Това е така, защото вътрешното бебе непрекъснато преминава през промени. Това причинява странно еластично усещане в яйчниковия и коремния мускул. Това в медицински термин е известен като Braxton Хикс контракция, която може да направи разтегната област сърби и сухи, което го правят драскотина.

Диабет:

Докато диабетът е често срещана болест, често при бременни жени се появява състояние, наречено гестационен диабет и това може да е добра седмица, за да се консултирате с Вашия лекар по този въпрос.

Спомагателни проблеми:

Често заедно с бременността идват и сериозни здравословни проблеми като замъгляване на окото, простуда и студени тръпки, топлинни изгаряния или горещи вълни.

Сутрешно гадене:

През второто тримесечие хормоните ще започнат да се изравняват и по този начин ще намали сутрешното гадене. Матката ще се измести нагоре и следователно честотата на уриниране ще бъде ниска. Но тя също има някои негативи, газове и киселини ще се увеличи.

хлоазма:

Той се нарича още "маска на бременността" и е много често срещан симптом по време на бременност. През този период може да сте забелязали обезцветени и кафеникави петна или някои други следи на челата, брадичката и бузите. Около 70% от жените ще се сблъскат с този проблем и ако се скриете от излагането на слънце, тези петна няма да потъмнят. Хлоазма ще доведе до повишено ниво на производство на меланин и това е нищо повече от пигмент на кожата, който помага на хората да се предпазят от вредните ултравиолетови лъчи.

Дейности на 24-та седмица:

За бременни жени, преместването всеки месец определено ще бъде предизвикателство, тъй като те се въртят с много мисли, които се срещат в съзнанието им, особено по време на първата бременност. Най-доброто нещо, което трябва да се направи в тази ситуация, е да се планира първоначално работата на лекаря. След това трябва да имате повече време с членовете на семейството и да планирате пазаруване през следващите месеци. Други от тях не са толкова важни и трябва да имате добър сън, диета и планове за упражнения. Когато се занимавате с работи, опитайте се да намалите причиненото от него напрежение.

Можете да имате време за освежаване, като се разхождате вечер или приготвяте любимата си храна. На 24-та седмица трябва да се установите с всичко, така че следващите месеци да се преместят добре. Определено рядко ще се случи във вашето време. Ако работите жени, можете да намерите себе си жонглиране, което включва дилеми, тревожност и хормонални промени. Направете редовен преглед, който прави родителството ви най-доброто.

Диета и упражнения за 24-та седмица:

Диетични планове-

1. Ниво на водата:

На този етап не трябва да пренебрегвате хидратацията, както е необходимо, за да подкрепите присъстващия във вас живот. Наличието на достатъчно вода ще ви помогне да поддържате това, което идва по ваш начин и ви кара да сте здрави за по-дълго време.

2. Желязо и витамин В6:

Ако планирате диета, уверете се, че тя включва всички добавки на желязо с някои промени. Можете да добавяте яйца, боб, броколи и картофи, които добавят здрави ползи за вашето здраве. Можете също така да изпробвате някои други опции, които включват ядки и сьомга.

3. Fiber:

Когато се опитвате да работите с червата, трябва да приемате богати на фибри съдържание, които дават здравословна промяна. Можете да изток плодове като нар, портокали, бор ябълка и дини.

4. Калций:

По време на този етап, костта на детето ви ще се развие и следователно, като прясно мляко е много важно, че помага на растежа на костите на бебето. Млякото наистина е, тъй като има необходимите хранителни вещества и млечни храни, както е предписано от лекаря. Можете да имате храни като кисело мляко, сирене и кремове, но трябва да приемате това два пъти в седмицата. Също така яжте банани през месеца.

5. Месо:

През това време, приемането на месо ще бъде правилният избор, особено постното месо е най-доброто за бременни дами.

Пренатално упражнение:

 • Бременността не е точното време, опитвайки се да загубите теглото си, но упражненията ще облекчат болката при бременността.
 • Пешеходната и родителската йога ще подобрят стойката ви и ще преодолеят страданията на допълнително тегло върху корема. Тези упражнения също увеличават кръвообращението.
 • Разходката около вас също ще преживее своя стрес и ще стимулира тялото ви.
 • Той също така укрепва мускулите по време на доставките. Той също така ще направи по-уверен в момента на доставката. Това увеличава шансовете за намаляване на теглото след бременността и улеснява процеса.

Секс по време на бременност в 24-та седмица:

Сексът на този етап ще бъде добър само след консултация с лекар. Ако няма проблем, тогава можете да продължите, тъй като това е начинът, който връща интимността, която сте загубили през последните няколко седмици. Чувствайте се свободни да говорите с партньора си, тъй като родителството е много важно за вас на този етап.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 1. Опитайте се да поддържате емоциите си под контрол на този етап. Това ще ви спести и здравето на вашето бебе.
 2. Отивате и посещавате родителските класове ще бъде най-добрите идеи, тъй като това ще ви помогне да се движите напред умно.
 3. На този етап лекарите препоръчват достатъчно време за почивка, тъй като това ще ви помогне да се излекувате от стреса.
 4. Ежедневно, опитайте се да направите кратко ходене с партньора си, което ще подобри вашето психично здраве чрез намаляване на стреса.
 5. Обсъдете с партньора си бъдещите планове като закупуване на важните неща за бебето в зависимост от финансовите ви ситуации.

Медицински лечения и прегледи:

На този етап провеждането на рутинна проверка е от съществено значение, тъй като това ще ви помогне да знаете за правилния растеж на вашето бебе. Трябва да следвате същата процедура, за която сте преминали през последните шест месеца. Опитайте се да избягвате лекарствата, които увреждат здравето на вашето бебе и да приемате най-добрите лекарства, предписани от Вашия лекар.

 • Треска - парацетамол или ацикловир
 • Антиацидни киселини
 • Запек- Избягвайте да отслабвате и минерално масло. Можете да приемате наркотици като Metamucil
 • Кашлица - Декстрометорфан

Съвети и предпазни мерки:

 1. Яжте не повече от 12 унции готвена храна дневно
 2. Алкохолът по време на бременност може да доведе до фетален алкохолен синдром. Бебетата с този синдром могат да растат бавно и да имат проблеми с ученето и необичайни черти на лицето.
 3. Трябва да гледате редовно и да поддържате здравето си. Вземете съветите на фитнес консултантите, за да поддържате вашата хормонална лудост.
 4. Уверете се, че сте в състояние да вървите добре, тъй като това е много важно за вас.
 5. Избягвайте да ядете сурови храни и се опитайте да отидете с морските храни. Не забравяйте да избегнете говеждото и да се опитате да ядете яйца и протеинови вещества.

Бременността може да е трудна за вас, но не и за най-трудната. Ще родиш едно красиво дете и ще започнеш да създаваш семейство достатъчно скоро. Това би трябвало да ви даде добра мотивация да преодолеете всички препятствия и да продължите. Всичко най-хубаво.

Гледай видеото: Развитие на бебето през 24 гестационна седмица (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send