Красота и мода

13 Храни и напитки, които трябва да се избягват по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Думата бременност изглежда реална и легитимна. Това наистина е проста дума, изпълнена със сладки спомени, но често понякога трудностите на бременността може да изглеждат твърде много. Дори преди зачеването се случва, старейшините ви привличат с идеи и предупреждения, опит и казуси. Те говорят за времето си, за начина, по който лесно се справят с бременността. Вашите приятели, които са имали привилегията да изпитат това пътуване преди вас, сега ви оставят намеци и идеи. Тези, които все още не гледат към вас. Сега те се възхищават на методите ви за справяне с него. Въпреки това, първите месеци винаги са най-трудните, които майките признават.

Процесът на вземане на бебето е сложен процес, но след като се установите в него, няма да е толкова голяма част от кавгата. Тя започва с простото сливане на двете, спермата и яйцето. Образуваното състояние след това се нарича бластоциста, която е четири или петдневно оплодено яйце. Това яйце след това се имплантира в плацентата на стената на матката и започва работата. Сега бластоцистът се превръща в ембрион и от там до подходящ плод. Въпреки това, не е до втория месец, че бебето расте вътре може да се нарече плод.

За първия месец бебето все още има чужда форма до втория месец. Бебето вече през втория месец проявява екстремно развитие, което не спира до седмия месец. Осмият и деветият месец се съсредоточават повече върху усъвършенстването на бебето, така че да не се изправят пред опасност за външния свят.

С бременността идва огромната отговорност да бъде в състояние да донесе нов живот на земята. Това се случва само след раждането, но по време на бременността много майки се оплакват от техния строг живот с правила, които не могат да бъдат променяни.

Първото нещо, което трябва да направите, когато откриете бременност, е да избягате до лекарите и той веднага ще ви даде таблица на всички до и не. Една от най-често срещаните обърквания относно майките от първи път е какво да се яде и какво да не се прави по време на бременност.

Топ 13 храни, които трябва да се избягват по време на бременност:

Ето списък на всички храни, които би трябвало да давате с мирис, за да започнете да очаквате.

1. Кофеин:

Една от храните, които управляват горния рафт по това време, трябва да бъде калай за кафе. Винаги се чудите защо ултразвукът и прегледите винаги наричат ​​бебето ви с поднормено тегло дори след като сте се опитали да ядете повече и повече за бебето. Няма нищо лошо в бебето, освен в начина ви на живот. Лекарите постоянно казват, че кофеинът може да е причината, поради която бебето е с поднормено тегло. Твърде много кафе може дори да доведе до спонтанен аборт. Въпреки това, прекъсването на общия кофеин от вашата диета може да е малко прекалено сурово, тъй като шоколадовете също съдържат кофеин, което е често желание по време на бременност. Запазете границата в рамките на 200 mg на ден.

2. Консерви от калай:

Със съвременната обстановка, готвенето вкъщи, подготовката на целия процес изглежда много по-голяма работа, отколкото просто да отворите празна кутия с предварително приготвени вкусни меса и салата. Без значение колко казват, че това е актуална храна и без значение колко гарантират присъствието им на непокътнато хранене, консервираните храни по това време трябва да са строго не.

3. Сирене:

Въпреки, че сиренето може да е деликатес за вас, обикновено мекият вид сирене по време на бременност е строго не. твърдия вид, например чедърът и пармезанът, които са твърди и здрави в природата, често съдържат малко или никакво съдържание на вода в него. Същото не може да се каже за моцарелата на пицата, тъй като непастьоризираното меко сирене съдържа вода в нея, която е силно предразположена към бактерии.

4. Някои зеленчуци:

Замърсените зеленчуци например боб и репички трябва да бъдат внимателно разгледани. Избягвайте това колкото е възможно повече, тъй като тези почвени зеленчуци, ако са недостатъчно приготвени или сурови, ще забавляват присъствието на салмонела бактерии или E.coli в него.

5. Сигнал за морска храна:

Обикновено реката и езерната риба, сьомгата и пъстървата никога не могат да свършат работата, но когато става въпрос за деликатеси като морска храна, салата от морски плевели, стриди и миди, скумрии и риби меч съдържа високо ниво на живак в тях, което може да остави остатък дори след готвят.

6. Грижа за яйца:

Няма повече бракониери за месеците по време на бременността, тъй като яйцето, ако не е приготвено правилно, ще съдържа в себе си салмонела, която се намира в меки жълтъци и белтъци. Единственото решение може да бъде твърдо сварено яйце с твърд жълтък.

7. Замразено предупреждение:

Това е специално за замразените меса като пеперони например или салам, или пушена шунка, замразена или пармска шунка. Често в поръчаната пица може да се съдържат парчета пеперони или може да си купите предварително пакетиран хляб от пушена шунка. Тези меса не се приготвят или преработват, просто ферментират и замразяват, поради което се избягва.

8. Суши:

Тук преобладава същата причина от горната поръчка за храна. Суши като деликатес е, разбира се, половин или недостатъчно приготвена риба, поради което трябва да се избягва по най-добрия начин.

9. Излишък от витамин А:

Лекарите казват, че яденето на черния дроб и храните, свързани с черния дроб, като черния дроб на пилето или червените колбаси, може да изложи на тялото ви твърде много витамин А, което е лошо за малкия.

10. Алкохол:

Това е може би най-лошата храна или напитка на всички времена по време на бременността. Избягвайте алкохола и алкохолните напитки на всяка цена по време на бременност.

Виж повече: Рецепти за мюсюлманска храна

11. Чай:

Въпреки че чайът е нещо, с което сте свикнали да пиете всяка сутрин, вечер и вечер, вероятно е най-добре за вас, ако го ограничите до сега. Чаят също е основен източник на кофеин, защото твърде много пиене на чай и кафе не се оценяват. Въпреки това някои билкови чайове могат да се консумират в ограничени количества.

Виж повече: Рецепти за континентална храна

12. Токсоплазмоза:

Това е мястото, където всички действия на земята плодове и зеленчуци, лук и картофи и плодове от tress дойде на действие. В надлежно време тези храни се измиват, но поради контакт с почвата или контакт с замърсители в случай на дървесни плодове, мръсотията и бактериите в нея продължават. Това говори за наличието на паразит в тях, който сега може да бъде в тялото ви, ако не е приготвен или измит правилно.

Виж повече: Рецепта на Eggless моркови торта

13. Подправки: t

Въпреки, че подправки правят ястията извор на вкус, малко прекалено много подправки понякога могат да бъдат вредни за бебето. Придържайте се към здравите такива като риган или босилек и избягвайте прекалено много в чиния.

Знаейки какви храни да ядат и какви храни не ядат наистина полезно, за да запазите бебето си здраво. Необходимо е да се следват, въпреки че е трудно да се спре всички елементи за каза, докато сте в бременна.

Снимки Източник: Захранване 2, 5, 6, 7, 8, 13.

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send