Красота и мода

Съвети за кърмене, информация и съвети за нови майки

Pin
Send
Share
Send


Кърменето основно подхранва кърмаче с кърма, а не с химическо мляко. Първото кърмене се счита за много важно за растежа на детето. Много е богат на витамини, протеини, антитела. Опитът с кърменето е много специален и полезен за вашето дете. Има радостно свързване с бебето и много здравословни ползи са приложени към кърменето. Нацията извлича полза от кърмещите майки, тъй като намалява смъртността на децата от голяма статистическа цифра.

Виж повече: Има ли болки в гърдите по време на бременност

Съвети, информация и съвети за кърменето:

Информация:

Кърмата е благодат за майката. Някои от ползите от кърменето са:

1. Първото мляко се счита за течно злато:

Първото гъсто жълто мляко, което излиза от гърдата веднага след раждането, е много богато на хранителни вещества и антитела и предпазва бебетата от различни заболявания.

азt е много лесно смилаем: за бебета и недоносени бебета майчиното мляко е много лесно за храносмилане и съдържа много протеини в него. Тя е много лека и затова тя се усвоява добре от начинаещия.

2. Той се бори с болестите:

Битки срещу болести като ушна инфекция и диария, тъй като съдържа антитела, клетки и хормони. Химически формулираното мляко никога не може да съвпадне с уникалната формула на естественото мляко.

3. Тя може да ви накара да се чувствате чудесно:

Физическият контакт с бебето помага при свързването, както и ви кара да се чувствате топли, удобни и обезопасени. Контактът на кожата с кожата с начинаещия повишава производството на нива на окситоцин. Това е хормон, който успокоява майката и помага за правилното протичане на млякото.

Виж повече: Упражнения за намаляване на гърдите

4. Може да се бори срещу различни здравни проблеми при жените:

Тя е свързана с по-малък риск от подобни заболявания

  • Диабет тип 2
  • Рак на яйчниците
  • Рак на гърдата
  • Следродилна депресия

5. Тя помага при загуба на тегло:

Проучванията показват, че кърмещите майки имат по-големи шансове за загуба на тегло, отколкото майките, които не кърмят.

Съвети:

1. Първо кърмене след раждане:

Трябва да има топло докосване и контакт между майката и бебето.

2. Първи стъпки:

Първото мляко е коластра, богата на хранителни вещества и витамини. Стомахът на начинаещия е много малък и не може да задържи твърде много мляко. Храненето на бебето често води до повече количество мляко.

3. Обърнете внимание на часовника на тялото на бебето:

Вместо това да се определи времето на кърмене по часовник, погледнете на бебето, което желае и съответно решава. Ранните белези на бебето са вкореняване, облизване на устни и поставяне на ръцете в устата. През първите няколко седмици трябва да се направи 8 или повече пъти.

Ако кърменето е добре и често се прави, други течности изобщо не се изискват от организма.

4. Производство на мляко: t

Колкото повече мляко кърми, толкова повече мляко се произвежда като резултат. През първите няколко месеца на растеж се изисква повече мляко.

5. Това е пълна храна:

За първите 6 месеца това е единствената храна и напитки, от които бебето се нуждае. Ако храненето се прави правилно, растежът на бебето също е правилен.

Съвети на:

и) Когато кърменето е добре установено след 6 месеца и майката се връща на работа, тя може да изразява мляко и да съхранява контейнер, който може да бъде охладен в продължение на 3 дни. Той трябва да се охлажда в чисти бутилки и не се препоръчва затопляне, тъй като убива хранителните вещества, необходими на бебето.

II) Спокоен сън. Кърменето често е за сметка на съня на майките. Затова човек трябва да се опита да спи в момента, в който бебето спи, защото след като бебето е будно и гладно, трябва да ставате, независимо колко сте сънливи.

III) Поканете гости и посетители само когато се чувствате активни и готови. Кърмещата майка често е уморена да се грижи за бебето. Така че те трябва да се срещат с другите само когато бебето е спокойно и спи.

IV) Не се притеснявайте и винаги помагайте от партньора си. В крайна сметка той също носи определена отговорност към детето.

Виж повече: Съвети за стимулиране на гърдата

Източник на изображения: Стойка за затваряне

Гледай видеото: Кърмене и хранене епизод 1 (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send