Красота и мода

15 Удивителни туристически места в Гуджарат за посещение

Pin
Send
Share
Send


Разположен на западния бряг на Индия, Гуджарат е земята на красотата, културата и цветовете. До последните години едва ли е присъствало на туристически блогове и уебсайтове. С огромни рекламни кампании по телевизията, одобрени от знаменитости от Боливуд като Amitabh Bachchan, популярността на това място се е увеличила значително. Има някои наистина красиви туристически атракции тук, които ще ви раздразнят и ще ви накарат да се влюбите в тяхното място. От храмовете до историческите паметници на архитектурата, това място ви предлага голямо разнообразие от възможности, които могат да ви помогнат да опознаете и научите за това прекрасно състояние.

Красиви туристически обекти в Гуджарат:

Има няколко туристически дестинации в Гуджарат с красиви места и атракции. Тук ще ви предложим списък с 15 най-добри и прекрасни туристически места в Гуджарат, които ще посетите заедно с невероятни забележителности.

1. Дворецът Laxmi Vilas:

Един от най-прекрасните и най-исторически паметници в целия Гуджарат е никой друг освен двореца Laxmi Vilas. Той се намира в Baroda е по-голям от Бъкингамския дворец. Това място е едно от гордостите на Гуджарат, тъй като видът на това място е толкова елегантен, кралски и привлекателен. Дворецът обаче не е празен; Махараджа на Барода сега живее със семейството си тук. Вие със сигурност ще обичате това място, след като го посетите.

2. Колония на Кевадия:

Колонията Кевадия или язовирът Сардар Саровар е един от най-големите язовирни проекти в цяла Индия. Изграждането му отне повече от година, а резултатът е абсолютно изключителен. Той се намира в Navagam на Гуджарат и има милиони хора, които могат да се възползват от този язовир. Повечето от земеделските производители също получават вода от този язовир. Външният вид на това място е отвъд красивия, а мястото е луксозно и чисто. Колонията на Кевадия също се очертава като пикник и е посещавана от хиляди пътници и клиенти през цялата година. Идването тук ще бъде наистина невероятно.

3. Somnath храм:

Гуджарат е известен с блестящата си архитектура и красивите храмове. Един такъв храм, който трябва да споменем, е никой друг освен храма Сомнат, който се намира много близо до Гуджарат. Това място е извън красивото. Той е от най-религиозните и свещени места за всички индуси и се посещава от хиляди поклонници и туристи всяка година. Външният вид на този храм е просто славен и архитектурата е забележителна. Не само външността, но и вътрешността на храма е еднакво красива и представима. Ако не сте посетили Somnath Temple, наистина сте пропуснали нещо специално.

4. Храмът Дваркадиеш:

Храмът Dwarakadheesh е посветен на Кришна и е свещено място за всички индуси. Това е един от най-популярните храмове в цяла Индия и е претъпкан през цялата година с местни поклонници и международни посетители и туристи. Външният вид на този храм е древен и стилът на архитектурата е просто прекрасен. Храмът се намира в Dwarka, около известното място на Гуджарат, и е популярно главно заради Кришна, който е признат за цар на Dwarka.

5. Национален парк Gir Forest:

Говорейки за дивата природа, би било глупаво да не споменаваме Националния парк Gir Forest. Това място е абсолютно невероятно. Той се намира в Junagadh, който е един от историческите градове на Индия. Не само, че градът Junagadh си струва да бъде посетен, но и националният парк, който има много разнообразие от животни. Той е дом на азиатските лъвове и всяка година има стотици туристи. Това е важно светилище за дивата природа на Индия и определено е едно от местата, които трябва да посетите, когато дойдете в прекрасната държава Гуджарат.

Виж повече: Туристически места в Раджастан

6. Lothal:

Лотал е модерен град по време на цивилизацията на долината на Инд. Това място е разкопано от археологическото проучване на Индия на 13 февруари 1955 г. до 19 май 1960 г. Това място се намира в района на Бхал на Гуджарат и датира преди хиляди и хиляди години. Той беше един от най-натоварените и най-важните градове тогава и е задължително място за всички любители на историята. След като дойдеш тук, ще бъдеш очарован, когато научиш за града и неговите останки.

7. Сапутара:

Едно от най-добрите места в Гуджарат е Сапутара. Той е популярен хълм, разположен в Гуджарат и се намира в квартал Dang. Неговата популярност се е увеличила много късно и е посетена от голям брой чуждестранни туристи и местни посетители. Живописната красота и живописните гледки, предлагани от това място ще ви очароват изцяло. Това е едно от най-добрите места за разглеждане на забележителности, както и за романтични меден месец и бягство. Времето тук винаги е приятно и настаняването винаги е разумно и забележително.

Виж повече: Туристически места в Аруначал Прадеш

8. Кирти Мандир:

Когато дойдеш в Гуджарат, трябва да посетиш Порбандар. Това е родното място на бащата на нацията. Да, говоря за великия индийски борец за свобода Махатма Ганди. Това място е абсолютно красиво и едно място, което трябва да споменем, е нищо друго освен Кирти Мандир. Това е и един от най-атрактивните храмове, които ще намерите в цяла Индия и всяка година има хиляди туристи и посетители.

9. Bhuj:

Друго прекрасно място в Гуджарат е никой друг освен Бхудж. Това е столицата на региона Kutch и има някои от най-добрите индийски занаяти, които някога ще видите. Той Ви предлага електрическа комбинация от исторически сгради, паметници и базари. Тук можете да срещнете различни видове занаятчии и занаятчии и ние ви уверяваме, че изкуството и творчеството на тези местни професионалисти ще ви изненадат приятно.

Виж повече: Места за посещение в Ахмедабад

10. Убежище за диви задници:

The Wild Ass Sanctuary се намира в северната част на Гуджарат и е дом на голям брой диви магарета. Разположен е на около 5000 километра и е едно от най-добрите туристически места в Гуджарат, които можете да посетите през сезона на мусоните. Тук ще обичате минибуса и джип сафарита.

11. Akshardham:

Akshardham, място, което празнува миналото, настоящето и бъдещето. Той описва ценностите на човечеството и означава славата на индийската култура. Това е един от чудесните туристически места в Гуджарат, за да посетите с внушителната 10-етажна висок, сложно изваян архитектурен шедьовър, идолизиращ Златния Мурти на Господа Сваминанарян, основател на тази вяра. Той е архитектурен шедьовър, който демонстрира невероятната изработка. Това е едно от невероятните места за разглеждане в Гуджарат.

12. Ашрам Сабармати:

Много известният ашрам на Сабармати бележи значението на мястото, където започва борбата за независимост. Това е място на индуски духовност с музей за живота и работата на Махатма Ганди. Това е много чисто и спокойно място за събуждане на патриота във вас. Ашрамът Sabarmati е един от значителните и исторически туристически места за посещение в Гуджарат.

13. Павагада на хълма:

Павагадът е красив хълм, известен с храма Маа Махакали на върха на хълма. Историческият град Champaner е построен в основата и хълмът на Pavagadh е построен върху самия вулканичен конус. С храмове, вулкани и красива архитектура, това е чисто чудо на природата. Той е сред най-красивите туристически места в Гуджарат.

14. Музей на Уотсън:

Той е известен като един от най-добрите музеи в Сауращра, много близо до Гуджарат. В него се съхраняват княжески предмети от щата Раджкот, основана от Жадеджа Раджпутс. Той има скъпи артефакти, снимки, справочна библиотека, а публикациите се продават и чрез брояч. Това е огромен склад от историческо значение.

15. Dumas Beach:

Това е градски, пясъчен плаж, разположен в Сурат. Смята се, че е едно от най-обитаваните места в Индия. Това е много популярна туристическа дестинация в Гуджарат. Това е за смелите ентусиасти приключения.

Това са някои от най-популярните туристически места в Гуджарат, за да посетят. Гуджарат има някои от най-добрите места с историческо значение и религиозни чувства. Посетете това място и открийте културата и историята на страната.

Гледай видеото: Топ 15 Чудеса на България (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send