Красота и мода

15 най-бързи начини за премахване на тъмните кръгове под очите

Pin
Send
Share
Send


Първият поглед към себе си в огледалото всяка сутрин може да бъде мъчителен опит, ако ви се представят тъмни кръгове под очите. Тези неприятни дерматологични проблеми измъчват човешкия вид от векове и няма счетоводно отчитане на милиарди долари, изразходвани за козметика и консилери, използвани за премахване на тъмните кръгове под очите. Тъмните петна под очите, макар и грозни, са доста често срещани и има много различни методи за борба с тях, след като стигнете до основата на проблема.

Трудно е да се каже кой от вашите приятели и семейство е под око тъмнина и който не е благодарение на ефективността на съвременния грим, но добрата покриваща работа е най-малкото, което всеки може да направи. За да се отървете истински от тъмни следи под очите, толкова повече може да се направи. Периорбиталните тъмни кръгове или това, което обикновено се нарича просто тъмни кръгове, са ограничени до кожата около очите. Тази област на кожата е най-тънка и следователно по-податлива на тъмна пигментация. Често срещано е, че жените, които често имат по-тънка кожа на лицето, отколкото мъжете, са по-склонни към тъмни кръгове. Също така е обичайно за мъже и жени от африкански и азиатски произход да бъдат по-податливи на тъмни кръгове и в повечето случаи това се дължи на генетичната склонност към хиперпигментация при тези типове кожа. Възрастните и възрастните хора на средна възраст също имат по-голяма вероятност да имат тъмни петна под очите, но проблемът е често срещан при по-младите хора с нездравословни навици на начин на живот като алкохолизъм, наркомания и лишаване от сън и претоварване.

Тъмните сенки около очите са преди всичко наследствен проблем, но има много други причини, които можем да изследваме подробно, докато вървим напред. Обикновено тъмните кръгове под очите не са показателни за сериозни здравни проблеми, но най-вече са причинени от стрес, липса на сън, недостиг на желязо, еластин и колаген, суха кожа и стареене. Ако вашият приоритет е ефективно да премахнете тъмните кръгове за добро, трябва активно да търсите решения за споменатите по-горе проблеми и това ръководство може да бъде от голяма полза, така че най-добре да прочетете повече, за да научите повече.

Основни причини за тъмните кръгове и как да го премахнете?

Както бе споменато по-горе, стрес, липса на сън, недостиг на желязо, еластин и колаген, суха кожа и стареене са някои от често срещаните причини за тъмните черни кръгове около очите и ако търсите съвет как да премахнете тъмните кръгове, трябва да обмислете как да стигнете до причината за проблема си и да се справите активно с него. Освен ако не знаете без съмнение, че причината за вашите тъмни кръгове са гените, които са ви предали от вашите родители и техните предци, има причина и следствена логика зад черните кръгове под очите, които можете да стигнете до корена и впоследствие да се бори с проблема с мярка за успех.

Изброените по-долу са основната причина за тъмните кръгове и се надяваме, че можете да идентифицирате проблема си и да действате по съответния начин.

 • Липса на сън или заспиване.
 • Стрес.
 • Умора и екстремна умора.
 • Алергии.
 • Дерматологични проблеми като екзема.
 • Вредни агенти в продуктите за грим.
 • Вредно излагане на слънцето.
 • Стареене.

Облекчете тъмните кръгове, причинени от стрес и лишаване от сън:

Ако единствената ви прекомерна грижа за красотата премахва тъмните кръгове под очите, тогава е препоръчително да се вгледате внимателно във вашия модел на сън като основна мярка за борба с проблема. Дерматолозите и козметиците ще бъдат естествено любопитни за количеството сън, което ползвате редовно, по всяко време, когато ги представяте с проблема за потъмняване на очите. Човек трябва да получава 8 часа сън ежедневно и всичко по-малко от това може да доведе до първите признаци на умора, които са тъмни кръгове около очите. Получаването на достатъчен сън е вероятно най-ефективното решение за вас, ако търсите отговори за това как да премахнете тъмните кръгове за постоянно и да ги предпазите от връщане. Лицата, лишени от сън, се радват на бързо облекчение от черните петна под очите, веднага след като са узаконили и нормализирали своите режими на сън.

По-долу са изброени няколко полезни съвета за тези, които не успяват да заспиват лесно и често лежат будни в леглото за дълги часове, което в крайна сметка води до тъмни кръгове под очите. Изброени са и няколко полезни съвета за справяне със стреса, алергиите, дерматологичните проблеми и други фактори, които могат да причинят тъмни кръгове на очите.

 • Избягвайте стимулирането на напитки като кафе или чай точно преди лягане.
 • Йога и медитация са ефективен начин за успокояване на разкъсаните нерви; ако стресиращият професионален живот идва по пътя на вас и вашия красота сън. Йога и медитация ви насърчават да изчистите ума си от стреса и проблемите в офиса, които често прекарват часове, докато мислите, докато лежите буден в леглото.
 • Успокояваща музика и ароматерапия често могат да предизвикат сън в много хора, правилното ниско осветление в спалнята може да има същия ефект.
 • Интоксиканти и алкохол само ви карат да се откажете, което не се счита за истински спокоен отдих. Избягвайте злоупотребата с вещества, колкото е възможно повече, за да се чувствате наистина отпочинали и да се борите с тъмните кръгове.
 • Дръжте далеч мобилния си телефон точно преди да влезете в леглото. Това е съвременна причина за лишаване от сън, тъй като много хора злоупотребяват с часовете, определени за сън, за да четат имейли или да се включат в социални мрежи онлайн. Избягвайте този навик, колкото е възможно, като изключите телефона си или го поставите в безшумен режим, преди да влезете в леглото.
 • Ако зоната около очите ви е сърбеж или възпалена, основната причина за тъмните ви кръгове може да бъде дерматологичен проблем като екзема. Това не е причина за паника като квалифициран дерматолог ще ви помогне да намерите бързо и ефективно решение.
 • Слънчевото изгаряне е едно от най-мощните агенти, които предизвикват тъмни кръгове и това е само заради невъзможността да се използва ефективен слънцезащитен лосион. Слънцезащитният лосион SPF 30 или по-висок е най-подходящ за топли и слънчеви дни. Един чифт нюанси за очите ви, докато сте на слънце, е друг чудесен начин да се предпазите от слънцето.
 • Алергиите, които са носни по природа, могат да предизвикат потъмняване на областта около очите. Посетете един УНГ лекар възможно най-скоро, за да стигнете до основата на проблема и да се борите с него с подходящи лекарства.
 • Проспиването също може да предизвика сенки под очите и има редица причини, поради които хората заспиват. Лошото състояние на съня, злоупотребата с наркотици и алкохол, депресията и болестите могат да доведат до преспиване. Потърсете професионална помощ възможно най-скоро.
 • Екстремната умора често се проявява под формата на тъмни кръгове под очите. Добрата новина е, че това може лесно да се обърне с подходяща почивка. Ако умората ви произтича от претоварване, помислете за ползите от почивка. Ако безсънието не ви позволява да се отпуснете достатъчно, посетете лекар, за да получите помощ. Друг начин да се справите с крайната умора е да си вземете почивка от професионалния си живот. Вземете си почивка и си позволи лукса да се отпуснете и да се отпуснете.
 • Психичният стрес, депресията и тревожността могат да окажат влияние върху кожата ви и често да се появяват като тъмни пръстени. Потърсете професионална психиатрична помощ, тъй като проблемът може да ескалира до много повече от лошата кожа. Консултации и психотерапия могат да направят дълъг път в облекчаването на тревожността, депресията и психичния стрес, а психиатърът или психологът е най-добрият човек, който да ви помогне с тези проблеми.

Лесно премахнете кръговете на тъмните очи, причинени от стареенето:

Стареенето често може да предизвика тъмни кръгове около очите, заедно с краката на врана и торбестата подпухнала кожа. Стареенето води до някои фундаментални промени в структурата и обема на кожата на лицето. Това се дължи главно на загубата на колаген, еластин и костна и мастна плътност. При такива обстоятелства, кожата на лицето е длъжна да се разхлаби и по-тънка и никъде не е по-очевидна, отколкото под очите. Когато основната ви грижа е да предотвратите или премахнете тъмните кръгове под очите, причинени от застаряването, усилията ви трябва да са насочени към забавяне на процеса на стареене. Нека да се заемем с темата за забавяне на признаците на стареене и предотвратяване на черните пръстени под очите първо, преди да преминем към подпомагане на хора, които са остарели малко и тъмните кръгове вече са доста видни.

По-долу са изброени някои храни, които можете да добавите към диетата си, за да се борите с признаците на стареене като тъмните кръгове, предизвикани от намаленото производство на колаген и еластин. Много от тези храни също са богат източник на желязо и други витамини, които ефективно се борят с признаците на стареене. За по-възрастните хора, яденето на тези основни храни може да помогне да се преобърнат признаците на стареене и да се предотврати по-нататъшната загуба на колаген и еластин. Диетичните предложения, изброени по-долу, са комбинация от вегетариански и не-вегетариански храни. Избирайте според предпочитанията си. Многобройните предложения също ви позволяват да избирате храни, които харесвате и които са локално достъпни.

Повечето от тези храни са показателни за лесните и рентабилни промени, които можете да направите в диетата си и да предотвратите или да се освободите от тъмните кръгове с течение на времето. Тези малки промени в диетата са най-предпочитаният и естествен начин за борба с черната кожа под очите в сравнение с експериментирането с всички продукти за грим и козметика, които обещават да помогнат. Повечето от тези агресивно предлагани на пазара козметични продукти имат силни химикали, които могат или не са съгласни с кожата ви и никога не е гарантирано, че тези продукти ще работят. Здравословната диета от друга страна е длъжна да покаже резултати и да допринесе за цялостното ви благосъстояние, включително по-ярка, по-лека и по-красива кожа.

 • риба:

Мастните мембрани около клетките на кожата на лицето ви са това, което ги подкрепя; запазвайки цялостния ви младежки вид и предотвратявайки тъмните кръгове под очите. Риби като сьомга и риба тон, които са богати на омега 3 масла и мастни киселини ефективно създават по-силни клетки и имат огромен принос за по-здравословна кожа на лицето.

 • Домати, чушки и цвекло:

Червени зеленчуци, а именно домати чушки и цвекло са богати на ликопен, който е съществен антиоксидант. Ликопенът е естествен слънчев скрининг агент, който също така насърчава производството на колаген за борба с признаците на стареене, включително тъмните кръгове.

 • Вегетариански източници на витамин С:

Тъмно зелените зеленчуци са най-добрият вегетариански източник на витамин С, който стимулира производството на колаген и еластин. Спанакът и канелата са отлични примери за зеленчуци, богати на витамин С, които определено трябва да намерят място във вашата диета.

 • Вегетариански източници на витамин А:

Възрастната възраст може много добре да изисква повишен прием на витамин А заради неговите възстановителни свойства за колаген. Оранжевите зеленчуци като моркови и сладки картофи са страхотни вегетариански източници за витамин А.

 • Мекотели за недостиг на желязо:

Стареенето води до намалени енергийни нива и умора и външни признаци като тъмни кръгове около очите. По-голямата консумация на богата на желязо храна е един от начините за справяне с тези проблеми. За мекотели като миди, миди, стриди и миди се казва, че са богати на желязо, за да компенсират дефицит, който често може да образува тъмни кръгове около очите.

 • Говеждо и пилешки дроб за недостиг на желязо:

Говеждото месо и пилешкият черен дроб също са известни като чудесен източник на желязо. 3 унции говеждо или пилешки дроб са източник на 3,5 милиграма желязо, така че е лесно да се види как яденето на тези храни може да помогне за преодоляване на недостига на желязо, които в много случаи причиняват тъмни кръгове.

 • Ягодите за борба със свободните радикали:

Уверете се, че сте добавили различни видове плодове към дневния си хранителен план за борба със свободните радикали, които предизвикват признаци на стареене като тъмни кръгове, бръчки и крака на врана. Боровинките и малините са вкусен пример, който може лесно да се добави към зърнените храни.

 • Соя за блокиране на признаци на стареене:

Соята е богата на генистеин, който е растителен хормон, който се удвоява като антиоксидант. Антиоксидантите вървят дълъг път в превенцията на стареенето и също така обръщат признаци на стареене като тъмните кръгове. Genistein също насърчава производството на колаген, който винаги е страхотно нещо, когато търсите начини за това как да премахнете естествено тъмните кръгове или как да ги предотвратите.

 • Чесън за изграждане на повредени влакна от колаген:

Повредените колагенови влакна допринасят значително за нездравословните кожни клетки, които често водят до тъмни кръгове. Здравословната доза чесън в дневния ви хранителен режим ще ви допълни липоевата киселина и таурин, които имат дълъг път при възстановяването на повредените колагенови влакна.

 • Лизин и пролин за производство на колаген:

Яйчните белтъци са богат източник на пролин и лизин, които стимулират производството на колаген. За вегетарианци и вегани, ядките с акцент върху фъстъците са добър източник на лизин.

 • Цитрусови плодове за превръщане на аминокиселини в колаген:

Вероятно знаете, че цитрусовите плодове са богат източник на витамин С, а освен това цитрусовите плодове подпомагат превръщането на аминокиселините като лизин и пролин в колаген. Стареенето е последвано от намаляване на колагена, което води до нездравословна кожа и тъмни кръгове, така че е лесно да се види как цитрусовите плодове предотвратяват тъмните кръгове и дори помагат за отстраняването им.

 • Бял чай за структурно подпомагане на протеини:

Бял чай върви дълъг път в осигуряването на подкрепа и защита на протеиновата структура на кожата. Разрушаването на тази структура води до бръчки, крака на врана и тъмни кръгове, а белият чай е голяма мярка за превенция и защита.

 • Овес за добавка на желязо:

Ако тъмните кръгове са резултат от недостиг на желязо във вашата диета, добавете много овес към ежедневния си хранителен план, за да допълвате адекватно желязото, което е необходимо за ярка и сияйна кожа. Една чаша овес, когато се приготвя, е известно, че съдържа 13,4 mg желязо, което е 19% от препоръчания хранителен прием.

 • Киноа за желязо, витамини, протеини и въглехидрати:

Киноа е широко облагодетелствана зърнена храна, известна с това, че е богат източник на въглехидрати, протеини, витамини и желязо. Всички те имат някакъв принос за здравата кожа. Известно е, че 1 чаша варена киноа има 2,8 mg желязо, което е 16% от препоръчания хранителен прием.

 • Бобови растения като добавка от желязо:

Известно е, че бобовите растения от почти всички видове са богат източник на желязо. Добавете бобови растения като тофу, леща, боб и грах към вашата диета, за да получите дозата от желязото, която със сигурност ще запази кожата ви здрава и ще премахне тъмните кръгове под очите.

 • Ядки и семена за адекватен прием на желязо:

Ядките и семената са страхотни допълнения към вашата диета, когато искате да увеличите приема на желязо, за да премахнете тъмните кръгове или да ги предотвратите. Сусам, ленено семе, кашу, кедрови ядки, семена от коноп и тиквени семки са богати източници на желязо.

 • Кожа от картофи за увеличен прием на желязо:

Яденето на картофи с кожите им може да бъде чудесна идея, ако искате да увеличите приема на желязо, без да правите големи промени в диетата си. Това може да е изненада, но такава малка промяна в диетата може да бъде отговорът за това как да се премахнат тъмните кръгове у дома, тъй като достатъчният прием на желязо може да има голямо значение.

 • Гъби за борба с тъмните кръгове:

Той може да дойде като изненада, но гъбите са богат източник на желязо, което насърчава по-здравата кожа и ефективно се бори срещу признаците на стареене, включително тъмните кръгове.

 • Маслините са богати на желязо:

Маслините са един от най-предпочитаните плодове за известно време, тъй като потенциалните им ползи за здравето и сред предимствата на добавянето на маслини към вашата диета е фактът, че тези средиземноморски плодове са чудесен източник за желязо.

 • Черници за борба със стареенето:

Чаша от черници е източник на 2,6 мг желязо, което е точно 18% от препоръчания хранителен прием, затова черниците са електроинструмент при борба с признаците на стареене, включително тъмните кръгове.

Отнасяйте тъмните кръгове, причинени от хиперпигментация:

Често тъмните кръгове на времето са лесно обратими с промяна в диетата, повишен прием на витамини и редовни 8 часа сън, но за много хора дори тези промени в начина на живот и диетата не помагат. Това най-вероятно се дължи на хиперпигментация. Хиперпигментацията се характеризира с прекомерното производство на меланин, което причинява потъмняване на някои области от лицето и тялото. Това състояние е най-силно изразено под и около очите, където кожата е по-тънка и по-податлива на хиперпигментация. Хиперпигментацията най-често е проблем, с който се сблъскват хора от африкански и азиатски произход. Статистически мъже и жени от индийски произход са най-податливи на хиперпигментация сред всички расови и етнически групи.

Лосиони и кремове за тъмен кръг под очите, закупени от хиперпигментация-

Ако търсите отговори за това как да премахнете тъмните кръгове под очите у дома, които според вас са резултат от хиперпигментация, най-добре е да потърсите съвет от квалифициран дерматолог. Има доста лосиони и кремове на пазара, които могат да ви помогнат в това отношение, но по-често, отколкото не, е необходим експертен съвет, преди да се реши кой продукт да използвате. Май от тези широко достъпни и агресивно предлагани на пазара продукти за кожата имат силни избелващи средства за изсветляване на кожата.

Много типове кожа не приемат леко тези избелващи агенти. Точно затова препоръчаният от дерматолог продукт е най-добрият ви залог. Повечето дерматолози ще предпишат лосион или крем на база хидрохинон за хиперпигментация. Хидрохинонът е компонент за облекчаване на кожата, намиращ се в широка гама кремове и лосиони. Хидрохинонът е ефективен начин за борба с хиперпигментация и тъмни кръгове, причинени от хиперпигментация. Тези кремове и лосиони са широко достъпни на пазара и не би трябвало да е проблем за намиране на хидрохинонов продукт от известна козметична марка.

Това са 4 прости съвета за премахване на тъмните кръгове, причинени от хиперпигментация-

 • Слънчевото изгаряне е основна причина за хиперпигментация; второ само по наследствени причини. Да останеш на слънце или да използваш ефективно слънцезащитно крем или лосион е чудесно решение и метод за превенция.
 • Неефективното лечение на акне може да доведе до образуване на белези, което е резултат от хиперпигментация. Лечението на акне за екстремни случаи е задължително, тъй като тъмната кожа е нежелана.
 • Известно е, че леките и лазерни лечения експоненциално премахват тъмните кръгове, причинени от хиперпигментация.
 • Важно е да запомните, че няма отговори за това как да премахнете постоянно тъмните кръгове, особено ако причината е хиперпигментация, но можете да останете извън слънцето като ефективен метод за превенция и да прибягвате до използване на слънцезащитен крем всеки път, когато стъпите навън като ефективен метод за превенция.

15 ефективни методи за лечение и излекуване на тъмната кожа под очите:

Има доста съвети, които обещават да бъдат ефективни срещу тъмните кръгове и тази статия ще ви осигури толкова, колкото е възможно. Разбираемо е, че някой може да не е в състояние да се възползва от всички тези средства за защита, но намерението е да се предостави на читателя множество възможности за избор. Като достъп до толкова много домашни средства ще позволи на читателя да изпробват една или две, преди да намери лекарството, че най-силните тъмни кръгове премахване на ефекта. Човек може също да избира и да избира средства, базирани на това, което съставки са лесно достъпни в неговата или нейната местна област.

Прочетете повече, за да знаете повече. Важно е да се отбележи, че много от тези решения са баби, които са преминали през вековете и са валидирани от специалистите по грижа за кожата. Тъй като, с естествените лекарства на всички баби за тъмните кръгове под очите, леченията трябва да се повтарят редовно, за да показват положителни ефекти. За разлика от продуктите за изсветляване на кожата със силни химически състави, тези естествени средства работят за определен период от време, за да премахнат естествено тъмните кръгове. Посвещението и търпението определено ще се изплатят, когато се възползвате от тези средства на дневна база.

Премахване на тъмните кръгове под очите

Ежедневното прилагане и масаж на няколко капки масло от сладък бадем в областта около очите се оказа голямо средство за защита на тъмните кръгове под очите. Най-добре е да направите това като нощна рутина и да позволите на кожата да се накисва в бадемово масло за една нощ. Този масаж работи, тъй като бадемовото масло е чудесен омекотяващ агент и богат източник на витамин Е. Уверете се, че използвате сладко бадемово масло само защото горчивата вариация не е предназначена за локални приложения.

Алое вера гел масаж за тъмни пръстени:

Алое Вера гел, който е лесно достъпна съставка, може ефективно да се използва за лечение на тъмни кръгове. Просто нанесете гела върху областта около очите и го оставете да накисва в продължение на 10 до 15 минути. Анти-пигментационните свойства на Алое Вера са задължени да влязат в сила, след като правите това редовно.

Елиминирайте тъмните кръгове, използвайки арганово масло:

Редовното нощно приложение на аргановото масло върху зоната около очите е задължително да има положителен ефект върху тъмните кръгове. Маслото трябва да бъде оставено да попие в кожата за една нощ, а витамин Е и антиоксидантните свойства на аргановото масло да са нищо повече от чудотворни.

Премахване на тъмните кръгове с помощта на ACV:

Редовното прилагане на ябълков оцет с помощта на Q-Tip към зоната около очите ще доведе до голямо осветление на кожата и премахване на тъмните кръгове с течение на времето. Съдържанието на витамини, минерали и ензими в ябълковия оцет определено има положителен ефект върху тъмните кръгове.

Отнасяйте тъмните кръгове с помощта на кокосово масло:

Вероятно вече знаете за многото лечебни свойства на кокосовото масло, така че не трябва да ви изненадва, че лесно достъпното кокосово масло е мощен инструмент за премахване на тъмните кръгове. Просто масажирайте кокосовото масло върху зоната около очите и го оставете да попие в кожата ви през нощта. Сухата кожа също може да бъде причина за тъмните кръгове и овлажняващите свойства на кокосовото масло са много ефективни в това отношение.

Масаж на рициново масло за тъмни кръгове:

Биологичното рициново масло може да се нанесе около очите и да се остави да попие в кожата за една нощ. Касторовото масло ефективно ще подхранва състоянието и омекотява кожата около областта на очите и ще има ефект на облекчаване на кожата извънреден труд.

Краставица за потъмняване на очите:

Дебелите филийки от краставици, оставени върху очите, оказват охлаждащо и успокояващо действие върху кожата около очите. Това е вековно и популярно лекарство на баба за изсветляване на кожата и премахване на тъмните кръгове. Като се има предвид популярността на това средство за защита, лесно е да се предположи, че тя е наистина ефективна. Охладените замразени краставици работят най-добре за това лечение, а минималното време за прилагане обикновено е десет минути, докато резените на краставиците оказват влияние върху зоната около очите. Направете това един или два пъти седмично и се насладете на положителните ефекти.

Доматен сок за черно под очите:

Съдържанието на ликопен в доматите има свойство за защита на увреждането на кожата и за да се използва пълноценно това, препоръчително е приложението на доматен сок в областта около очите. Известно е, че смес от доматен сок и лимонов сок оказва благоприятен ефект върху тъмните кръгове и приложението на мощния отвара към областта около очите, два пъти дневно в продължение на три седмици, показва положителни ефекти.

Зелена чаена чанта за тъмни кръгове под очите:

Просто потопете пресните зелени чаени чанти в топла вода, оставете ги в хладилник за известно време и им оставете да почиват на клепачите си за около 15 минути, преди да измиете лицето си. Тази проста охлаждаща терапия, когато се извършва всеки ден, ще покаже подобрение. Тази терапия ще работи, тъй като съдържанието на танин в зеления чай оказва успокояващо действие върху разширени кръвоносни съдове под очите.

Масаж на масло от гроздови семена за тъмни кръгове:

Ежедневен масаж на няколко капки масло от гроздови семки върху кожата около очите може значително да намали тъмните кръгове под очите. Направете тази вечерна рутина и оставете гроздовите семена да се накиснат в кожата за една нощ. В flavanoids в гроздови семки имат ефективни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да отидат дълъг път в намаляване на тъмни под очите ви.

Приложение на розова вода:

Попиващата охладена розова вода в областта около очите има охлаждащ ефект, който много добре може да намали тъмните кръгове под очите. Човек може също така да постави памучни топки, напоени с хладка розова вода, за по-голям ефект. Направете това възможно най-редовно и резултатът със сигурност ще бъде положителен. Антиоксидантните свойства на розовата вода имат дълъг път в лечението на увредени кожни клетки, които често предизвикват тъмни кръгове.

Заявка за мед за тъмни кръгове:

Медът е постоянна характеристика на козметичните процедури и това се дължи на мощните му антиоксидантни свойства. Нанесете слой мед върху областта под очите, оставете да престои 15 до 20 минути и след това измийте. Направете това възможно най-често и наблюдавайте антиоксидантите в меда, като изтриете тъмната област около очите.

Заявление за печене на сода за тъмни очи:

Нанесете разтвор на сода за хляб и вода с помощта на памучни топки в областта на очите. Оставете памучните топчета да се отпуснат за известно време, за да може разтворът на содата да влезе в сила. Направете това веднъж дневно и позволете на противовъзпалителните и осветителни свойства на содата да имат положителен ефект върху тъмните ви кръгове под очите.

Масаж на масло от жожоба за тъмни кръгове:

Маслото от жожоба със своите подмладяващи и подхранващи свойства може да има положителен ефект върху тъмните кръгове. За да изпробвате тази теория, масажирайте две до три капки масло от жожоба около очите и го оставете да се накисва за една нощ. Направете тази вечерна рутина и се насладете на ползите.

Приложение на лимонов сок за тъмни кръгове:

Прилагането на лимонов сок около областта на окото има ефект на облекчаване на кожата, който може да помогне за изтриване на тъмните кръгове. Лимонов сок е естествен и мощен агент за избелване на кожата, така че ежедневното прилагане на лимонов сок около очите със сигурност ще ви помогне. Лимоновият сок също може да изсуши кожата ви, така че не забравяйте да го овлажнявате веднага след това.

Инвазивни и неинвазивни лечения за тъмни кръгове:

Индустрията на козметичната хирургия е нараснала в скокове и в резултат на това може да се похвали с редица инвазивни и неинвазивни лечения за тъмни кръгове под очите. Това включва лазерна терапия за тъмни кръгове, химически пилинг и интензивна терапия с пулсираща светлина. И трите козметични процедури често се нуждаят от повече от едно посещение в офиса на козметика и могат да бъдат доста скъпи. Въпреки това, ако можете да си ги позволите, те нямат никакви странични ефекти, причиняват малка или никаква болка или дискомфорт и не отнемат много време. Тези операции ви позволяват да започнете отново с по-добре изглеждаща и по-млада кожа, но трябва да вземете предпазни мерки, тъй като няма гаранция, че тъмните кръгове няма да се върнат отново.

Лазерни лечения за хиперпигментация:

Лазерните процедури се оказаха методология за преодоляване на широк спектър от козметични проблеми, включително тъмни петна, лунички и тъмни кръгове, закупени от хиперпигментация. Това лечение ефективно облекчава кожата, изтрива белези и белези и дори тъмни кръгове под очите. Лазерната терапия за лечение на проблема с хиперпигментация обикновено може да изисква повече от няколко сеанса в кабинета на дерматолога, но без съмнение е ефективна опция.

Интензивни пулсови леки обработки:

Интензивни лечения с импулсна светлина са друг популярен неинвазивен хирургичен метод за лечение на тъмни кръгове. Интензивното импулсно осветление използва използването на високомощно и преносимо устройство за излъчване на широкоспектърна светлина, която се контролира от компютър. Тази силна светлина се използва за насочване на излишния меланин и оксигемоглобин и ги загрява, докато не бъдат унищожени и абсорбирани от тялото. За разлика от лазерното лечение, Intense Pulsed Light се използва и за други козметични процедури като епилация. Лечението с интензивна пулсираща светлина може да бъде доста скъпо и може да бъде парично напрежение за някои индивиди. Трябва да се има предвид и фактът, че често се изисква повече от една сесия на интензивно лечение с пулсираща светлина, за да се работи активно с хиперпигментация, която причинява тъмни кръгове.

Химически пилинг решения за хиперпигментация:

Много козметолози приемат ползите от химическия пилинг за изсветляване на кожата и за борба с хиперпигментацията. Предимството на химическите пилинг лечения е, че много от тях могат да се извършват в домашни условия. Дерматолог ще може да ви каже кое от тези решения ще работи най-добре за вас. Решенията за химически пилинг съдържат много различни химикали, така че е разумно да се изследват съставките, за да се знае дали те са безопасни за вашата кожа или не. Често се случва много хора да имат свръхчувствителни реакции към тези химикали, така че решенията за химически пилинг може да не са за всеки. Химически пилинг лечения с помощта на козметик е най-добрият вариант за ефективно премахване на тъмните кръгове под очите. Тези химически пилинг лечения често могат да бъдат повторени повече от веднъж, за да се получи желания ефект.

Грим и козметика:

Въпреки че гримът и козметиката не обещават да премахнат тъмните кръгове, те са подходящи за покриването им, дори когато полагате всички усилия да ги отстраните завинаги. Дори докато се борите с тъмните кръгове, гримът може да бъде единствената ви възможност да ги покриете, когато всекидневно излизате от дома си за работа или други задачи. Не е тайна, че тези продукти за грим са изключително ефективни, когато искате просто да прикриете тъмнината под очите. Коректорът и други варианти на грим за очите могат да покриват тъмните кръгове, когато се прилагат естетически. Афективността на тези продукти за грим често е свързана с тяхната марка и цена.

Лесно е да се види как тъмните кръгове могат да бъдат причинени от много различни фактори и с тях може да се справи с толкова много или дори повече лекарства и лечения. Много хора предпочитат традиционните и естествени домашно приготвени съвети за красота за тъмните кръгове под очите като промените в диетата и домашните лекарства. Много хора дори въвеждат вярата си в козметичните процедури, за да получат облекчение от лечението. Също така е очевидно, че тъмните кръгове не са нещо, което се изрисува и повечето хора обичат да ги покриват с грим, стига да не намерят по-добро решение.

Гледай видеото: Домашна маска за изравняване на тена, тъмни кръгове под очите, акне, зачервяване по кожата! (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send