Диета

9 храни, които трябва да се избягват при щитовидната жлеза

Pin
Send
Share
Send


Всички сме чували за щитовидната жлеза, но какво точно е? Каква функция играе в управлението на нашето тяло? Щитовидната жлеза принадлежи към ендокринната система. Неговата функция е да отделя определени хормони, които помагат за регулирането на много системи на тялото. Сега щитовидната жлеза може да се провали по два начина - тя може да намали секрецията (хипотиреоидизъм) или да увеличи нейната секреция (хипертиреоидизъм). Във всеки случай трябва да се наблюдава внимателно диетата, защото тялото е в несигурно състояние. Контролирайки желанията си, трябва да избягваме някои ястия, които ще изтласкат тялото ви от ръба и ще влошат ситуацията. Ето списък на храни, които трябва да се държат далеч от една, когато човек има хипотиреоид.

Списък на храни, които трябва да се избягват в щитовидната жлеза:

Нека да видим какъв вид храни да се избягва с хипотиреоидизъм.

1. Червено месо:

Първите и най-важните храни, които трябва да се избягват при щитовидната жлеза, са червеното месо. Така че месото трябва да се избягва в случай на хипотиреоид. Това е така, защото червеното месо съдържа много цистеин. Така правят и яйцата. Така че, червеното месо и яйцата трябва да се избягват, тъй като цистеинът ще влоши положението ви

2.Сусо сос:

Голям фен на азиатската кухня? Много лошо. Наложително е да избягвате продукти с ферментирала соя в тях. Тези продукти не само влошават състоянието на тялото, но и намаляват емисиите на хормона на щитовидната жлеза! Тези продукти също съдържат фитинова киселина, която също не е добра за вас. Съдържа и неферментирала соя, която причинява изофлавони и генистеин. И двете съединения могат да причинят още повече стрес в щитовидната жлеза.

3. Пшеница и ечемик: t

Пшеницата и ечемикът съдържат много и много глутен и затова трябва да избягвате всички продукти, съдържащи много и много пшеница и ечемик! Тези продукти увеличават интензивността на всички неблагоприятни ефекти на хипотиреоидизма и по този начин са изключително вредни за тялото ви.

4. Кафе:

Да, мога да си представя какви са вашите реакции при четенето на това. Искам да кажа, кафето ви помага да останете и да завършите работата си, кафето ви помага да толерирате всички видове досадни хора, които ви заобикалят, когато сте лишени от сън! Как би трябвало да функционираш без кафе? Е, трябва да намерите някакъв начин, защото кафето влияе на нивата на йода и това от своя страна прави симптомите ви по-лоши. Също така, кафето като стимулант потиска отделянето на хормони на щитовидната жлеза.

5. Зеленчуци високо в Goitrogens:

Основните храни, които трябва да се избягват при щитовидната жлеза, са зеленчуците. Зеленчуци като броколи, фъстъци, боб от лима, кедрови ядки, ряпа, лен, карфиол и т.н. съдържат много goitrogens. Сега, какво са гоитрогените? - Това са съставки, които затрудняват тялото ни да разгражда определен вид храна. За тази цел трябва да се избягват гореспоменатите зеленчуци.

Виж повече: Храни, богати на протеин

6. Чай:

Друга храна, която трябва да се избягва с хипотиреоидизъм, е чайът. Чаят е стимулант и потиска отделянето на тиоидни хормони. Въпреки това, трябва да се избягва повече, защото съдържа високи нива на хлор и флуорид. Те като нива на йод пречат на правилното функциониране на щитовидната жлеза. Водата от чешмата също съдържа високи нива на тези химикали.

7.Tapioca:

Тапиока е зеленчук, който е богат на зърна. Не само това, той също съдържа просо! Милетите пречат на приема и усвояването на йода в организма и по този начин силно засягат щитовидните жлези. Така че пациентът с щитовидната жлеза трябва да избягва това.

Виж повече: Вегетарианска храна с протеини

8. Спанак:

Всеки си спомня Попай - Попай, морякът - Пух Пух! Попа е използван за пускане в консерви от спанак и става най-могъщият. Сигурен съм, че той е вдъхновил много деца да започнат да се наслаждават на спанака и по този начин е обичан от всички майки. Въпреки това, когато имате hypothyroid, трябва да избягвате спанак. Същото важи и за ягодите и прасковите. Всички тези храни съдържат тиокарбамид.

9. Горчица:

Обичайните растителни храни, които трябва да се избягват при щитовидната жлеза, са горчицата, дължаща се на богата на goitrogen. Той също съдържа просо и като цяло пречи на правилното функциониране на щитовидната жлеза.

Доколкото е възможно, пациентите на щитовидната жлеза се опитват да избегнат вредните храни, които по-горе казват, за да не се получи тежък проблем с щитовидната жлеза.

Виж повече: Списък на хранителните продукти, стимулиращи имунитета

Източници на изображение: 1

Гледай видеото: 10 от най-ефективните храни, с които да свалим холестерола (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send