Красота и мода

Спящи позиции по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Носенето на бебето за 9 месеца не е лесно постижение. Радостта, която една жена чувства, когато разбере, че е бременна, скоро ще бъде заменена от неловкост и дискомфорт, който продължава да нараства с набъбването на корема й за бременност, може наистина да опустоши женското тяло, причинявайки болки в гърба, тесни и подути крака, киселини, задух и дори безсъние, което е резултат от съня в погрешна позиция. Тъй като тялото ви претърпява редица промени, редовната Ви позиция на сън изисква промяна, за да получите толкова необходимата почивка.

Виж повече: Предпазни мерки по време на бременност

Спането на стомаха е напълно изключено по очевидни причини. Не само че е неудобно, но е невъзможно, особено след петия месец на бременността. Спането на гърба също не е решение. Когато спите по гръб, цялото тегло на матката притиска гръбначния стълб, червата, мускулите на гърба и големите кръвоносни съдове, които причиняват безброй проблеми като мускулни болки и болки в гърба, задух, ниско кръвно налягане и намалена циркулация до сърцето и това на бебето, да не говорим за развитието на хемороиди и разширени вени.

Намирането на удобна позиция за сън по време на бременност е най-трудната част. За тези от вас, които са свикнали да спят на гърба или стомаха, да се привикнете към друга позиция ще бъде най-трудното нещо. Тя включва пълна промяна на модела на съня за по-голямата част от бременността, но нагоре е, че ще облекчи дискомфорта ви и може дори да ви помогне да заспите като бебе.

Виж повече: Средства за добро сън през нощта

Най-доброто и общоприето положение на сън по време на бременност е позицията "SOS" или сънят настрани. В идеалния случай спането от лявата страна е най-безопасната позиция за вас и вашето бебе. Увеличава притока на кръв, като по този начин увеличава количеството на хранителните вещества към плацентата и бебето. Освен това, съня от лявата страна помага на бъбреците да се отърват от отпадъчните продукти и течности от тялото по-ефективно, така че подуването на ръцете и краката също е намалено.

Спящата в една позиция през цялата нощ, както всички знаем, не е възможна. Ще трябва да завъртите позицията си през нощта. Така че алтернативата е да спите отдясно, но и тази позиция не е най-безопасната. Това е така, защото сънът от дясната страна оказва натиск върху вената кава, една от двете големи вени, които пренасят кръвта в дясната страна на сърцето, което води до намален приток на кръв към плода, замаяност и гадене за бъдещата майка. , Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да се обърнете от едната към другата страна, като предпочитате лявата страна повече.

Виж повече: Как да се намали кръвното налягане по време на бременност

Докато спите отстрани все още може да предизвика някои от проблемите и да ви даде неспокойни нощи, спящ подпрян на възглавници е огромно облекчение. Позицията на възглавницата значително облекчава болката и подобрява съня. Поставянето на възглавница под корема, между коленете и зад гърба ви помага да се намали напрежението, като същевременно се намали подуването на глезените. Ако киселините и задухът изчезнат, опитайте да подпънете горната част на тялото с възглавници. Това наистина е спасител.

Най-безопасната позиция по време на бременност може да не ви е удобна, но това е най-доброто за вас и за нарастващия плод. Постепенната смяна на позицията на сън от първите няколко месеца от бременността ще ви улесни да свикнете с новата си позиция. Самото ви тяло ще намери своята зона на комфорт и ако изобщо се събудите в средата на нощта в погрешна позиция, не го подлагайте на стрес. Просто обърнете наляво и се доверете на тялото си да направи останалото.

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: 30 полезных автотоваров с Aliexpress, которые упростят жизнь любому автовладельцу Алиэкспресс 2019 (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send