Йога

Bakasana (Crow Pose) - Как да правим и ползите му

Pin
Send
Share
Send


Много хора често започват с йога практиката, само когато страдат от някакви хронични заболявания или здравни усложнения. Но ако усложненията на вашето заболяване са напреднали, не смятате ли, че след известна граница дори йога става малко трудно да прави чудеса. Ето защо често се предполага, че йога или асана трябва да се извършват от много ранна възраст, тъй като ви осигурява многобройни ползи за здравето.

Искате да научите асана, която е не само по-добра, но и проста. Бакасана е една такава асана, която може да изглежда много трудна, но това е най-простата асана. Бакасана е санскритска дума и е известна като крановата поза. Тази йога поза е най-ценна, тъй като ви осигурява облекчение от страха.

Ако планирате да научите Bakasana, просто следвайте простите инструкции, дадени по-долу:

Стъпки на правене на Бакасана:

 • Поставете се на подложката в изправено положение. Това е една поза, която трябва да започне от друга асана. Започнете тази асана като първо сте в поза на планинската поза с композирани крака.
 • Сега бавно се наведе надолу, поставяйки ръцете си в средата на коленете.
 • Внимателно поставете дланите си върху подложката и просто раздалечете пръстите си. Раменете ви не трябва да докосват тялото ви и да се отделят един от друг.
 • Сега просто започнете да вдигате бедрата нагоре. Вдигнете го колкото можете по-високо. След вдигането, просто започнете да огъвате лактите си отстрани по такъв начин, че задните рафтове да са на колене.
 • След постигане на тази поза просто погледнете надолу и се съсредоточете върху точка, за да увеличите нивото на концентрация. Вдишайте, опитайте се да поставите тежестта на тялото си на пръстите на краката си, за да направите асана по-вълнуваща за вас.
 • Бавно издишайте, задръжте се в тази поза, за да кажете около 3-4 минути. Сега спуснете краката си и внимателно се върнете към първоначалната си позиция.

Виж повече: Висулка Поза Йога

Ако сте начинаещ в тази поза, може да е малко болезнено за китките ви. Така че просто бъдете малко внимателни. Опитайте се да избегнете тази поза, ако страдате от нараняване на китките или наранявания на ръката. Бременните дами също трябва да избягват тази асана. Хората, страдащи от синдрома на карпалния тунел, трябва изцяло да избегнат тази асана. Тази поза трябва да се прави за предпочитане в ранните сутрешни часове.

Тази поза осигурява на практикуващия си много сила и гъвкавост. Много хора казват, че тази асана перфектно лекува тялото ви. Тази поза помага на тялото ви с перфектен баланс. Огромните ползи за здравето са свързани с тази асана. Прочетете по-нататък, за да знаете за ползите за здравето.

Виж повече: Йога Прасарита Падотанасана

Ползи за здравето:

Бакасана е полезна за нашето тяло в огромни начини

 • Той наистина помага при тонизиране на тялото и осигурява висока крайна подкрепа на основните ви мускули.
 • Придава еластичност на гръбначния Ви стълб поради прекомерното разтягане на горната част на гърба.
 • Той наистина помага за правилното функциониране на храносмилателната система, като по този начин намалява тенденцията за образуване на киселина и също помага при възстановяване от болката от киселини.
 • Тази поза спомага за цялостното развитие на тялото ви. Той не само помага за координацията и концентрацията, но и осигурява балансиране на тялото ви.
 • Той помага в стимулирането на вашите органи, особено на слабините и корема.

Докато правите тази асана, може да се почувствате като птица, а въздухът играе много важна роля при хващането ви. Така че, започнете тази поза от днес. Това наистина ще ви помогне да поддържате физически годни и здрави. Затова започнете да учите и да се забавлявате. В случай на каквато и да е болка, моля консултирайте се с експерт.

Виж повече: Постава се примката

Източник на изображения: 1.

Гледай видеото: Bakasana for Beginners, Crow Pose Yoga Arm Balance (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send