Красота и мода

Нежелани 72: Начин на употреба, дозиране, странични ефекти и заместители

Pin
Send
Share
Send


Какво е нежеланото 72?

Нежелан 72 е орален контрацептив, който е с гръб, когато се сблъскате с неочаквана бременност от незащитен секс. Известно е, че таблетката работи и е ефективна в рамките на първите 72 часа от незащитен секс. Произведени и продавани от Mankind Pharma, тези таблетки са по една на лента и предотвратяват бременността. Хапчето съдържа 0,75 mg левоноргестрел, хормонален контрацептив, за който се знае, че инхибира бременността в рамките на 3 дни от сношението.

Как действа нежеланото 72?

Нежеланите 72 като контрол на раждаемостта работят ефективно. Ето как става работата си.

а. Спира освобождаването на яйцеклетката от яйчниците. Нежеланите 72 ще предотвратят оплождането на спермата, ако в случай на яйцеклетка се освободи.

б. Хапчето също помага за предотвратяване на прикрепването на яйцето към лигавицата на утробата. Бременността се случва само когато яйцето се прикрепи към утробата.

Каква е цената на нежеланите 72?

За едно хапче цената на хапчето е 75 INR. Въпреки това, ще намерите таблетката в множество опаковки с много водещи фармацевтични продукти. В зависимост от производителя, цената също варира от 75 до 90 INR. Нежеланото 72 е продукт на Mankind Pharma.

Колко ефективно е нежеланото 72?

За да бъде ефективното хапче, уверете се, че имате 1,5 mg от Нежеланото 72 и когато се консумират в еднократна доза в рамките на 3 дни, което е 72 часа, се твърди, че хапчето е ефективно за около 80-90%. Ако обаче я консумирате по-късно от 72 часа, хапчето престава да бъде ефективно.

За колко дни са нежелани 72 работи?

Това хапче, както подсказва името, работи само в рамките на 72 часа от сношението. Консумирането му по-късно от посоченото предварително време намалява или обезсилва неговата ефективност. Също така е важно да се вземе препоръчителната доза от хапчето и да се следват внимателно инструкциите.

Безопасно ли е да имате Нежелани 72?

Един от въпросите, който имаме, е безпокойството за безопасността. Спешните контрацептиви, независимо дали са нежелани 72, не трябва да са вашето редовно средство за контрацепция. Въпреки че нежеланите 72 твърдят, че успехът е успешен и е бил избран като високо ефективен наркотик, винаги е безопасно да се консултирате с Вашия лекар, ако възнамерявате да продължите това за по-дълго време.

Какво представлява безопасното дозиране за нежелани 72?

Една от най-добрата част за хапчето е, че тя е лекарство "единична доза еднократно лекарство". Това означава, че трябва да го вземете само веднъж, това също в рамките на 72 часа. Това е в контраст с другите комбинирани хапчета, които изискват по-висока доза.

Как да използваме нежеланите 72 и кога да ги вземем?

Не забравяйте да вземете хапчето в рамките на 3 дни или 72 часа след незащитен секс с вода или мляко. Успехът и ефективността на хапчето ще работят само когато го вземете в посочения период. След това губи своята ефективност. Вземете хапчето си, след като сте разбрали, че сте имали незащитен секс. Незащитеният секс може да причини бременност и приемането на контрацептиви ще попречи на оплождането.

Трябва ли да се консултирате с Вашия гинеколог, когато приемате нежелани 72?

Нашата дума за вас е винаги да се консултирате с Вашия лекар преди да вземете контрацептиви. Докато веднъж или два пъти не се препоръчва медикаментозно лечение е нормално, не забравяйте винаги да обсъждате с Вашия лекар дългосрочните ефекти върху тялото и как може да повлияе неблагоприятно върху Вас в дългосрочен план.

И така, какво се случва, когато ги вземете?

Обикновено, левоноргестрелът в него ще спре процеса на LH, а също и FSH, които са отговорни за развитието на яйцеклетката. Така, когато ги приемете в рамките на 72 часа, обикновено спрете всяко развитие, което тялото ще започне да приема, за да го подготви за бебе.

Предпазни мерки при нежелани 72

Винаги е безопасно да информирате Вашия лекар за лекарствата, които понастоящем консумирате, което включва дори и без рецепта продукти като билкови и протеинови добавки, витамини и др. И други алергии и болести, които може да имате. Някои от състоянията, които имате, могат да започнат да бъдат податливи на страничните ефекти на лекарството. Дозировката винаги се основава на вашето здравословно състояние. Не забравяйте, че ако използвате Нежелани 72 заедно с други лекарства и билкови или протеинови добавки, ефектът на хапчето може да се промени. Това има потенциал да увеличи риска от странични ефекти.

Можете ли да използвате нежеланите 72 като редовна контрацепция?

Един лекар винаги би казал "не" на това. Винаги е най-добре да се използват редовни контрацептиви като презервативи. Въпреки това, противозачатъчните хапчета са 99,9% ефективни в сравнение с презервативите, които са само 82% ефективни. Оралните хапчета се наричат ​​спешни контрацептиви или „хапче сутрин след това“ и те могат потенциално да сигнализират за много странични ефекти върху женското тяло в дългосрочен план. Нашият съвет е да говорите с Вашия лекар, преди да решите сами.

Може да се вземат нежелани 72, докато кърменето:

По-добре е да се използват презервативи и други естествени методи като меден Т, за да се контролира бременността по време на кърмене. ако искате да използвате, по-добре да се консултирате с лекар преди да го използвате.

Кога може да очаквате оттегляне на кървене?

Докладвано е, че близо 20% от пациентите получават кървене след седмица след приемане на хапчето. В противен случай може да предизвика нередовно кървене дори в настоящия цикъл. Можете също така да получите кървене при оттегляне на дати, близки до периодите.

Ще загубите ли нежелани 72 причини за периоди?

Да! Нежеланите 72 могат да причинят забавяне на периоди, вероятно с около седмица. Това обаче не е правило. Тя зависи в голяма степен от това, когато новата лигавица расте и когато се подготви отново да бъде отхвърлена. Така че, необичайните периоди или забавяне може да се дължат на хапчето или понякога не. Въпреки това е добра идея да се консултирате с Вашия лекар, ако изпитате нещо необичайно.

Какво да направя, ако с червено кървене е прекалено и не спиране?

Трябва да сте забелязали колко объркани сте, когато сте на хапчето за времето и виждате менструалното кървене. Това е кървене при отнемане. Той е известен също като „фалшив период“ и се случва, когато матката ви предава, че нивата на естроген и прогестерон са намалени. Това обаче е много нормално. Трябва също да се консултирате с Вашия лекар, когато изпитвате прекомерно кървене или да промените марката на хапчето, което приемате.

Дали нежеланите 72 хапчета се провалят?

Както при всички спешни контрацептиви, нежеланите 72 имат шансове за неуспех. Докато те имат успеваемост от 80-90%, то има 10% шанс за неуспех, ако бъде приет в рамките на 72 часа. До 72 часа процентът на неуспех се увеличава до 40% и след 72 часа е много вероятно да се провали.

Какво да правите, ако периодът пропуснат (хапче не успее)?

Ако мислите, че сте пропуснали периода, това може да означава, че противозачатъчните хапчета не са успели. В такива случаи е по-добре да посетите вашия гинеколог и да предприемете корективни мерки. Ако не сте готови за бременност, Вашият лекар може да предпише определени хапчета за прекратяване на бременността.

Странични ефекти от нежеланите 72 за бъдещата бременност

Досега няма съобщения за случаи на вродени дефекти или бъдеща бременност. Въпреки това, гадене, замаяност и други кожни алергии могат да бъдат резултат от хапчето.

Какви са страничните ефекти на нежеланите 72?

Нежеланите 72, като орални контрацептиви, са сигурни, че имат странични ефекти върху тялото. Повечето от тях се считат за „нормални“ и вниманието се дава само в случай на необичайни преживявания. Въпреки това, ние винаги препоръчваме да говорите с лекар, ако сериозно чувствате дискомфорт или дори имате най-малко опасения от това, което се случва с вашето тяло. Внимавайте за тях.

1. Тъй като оралните контрацептиви играят с хормоните, за да ги контролират от тяхната работа, това може да има последици, когато го използвате за дългосрочен план.

2. Бъдете готови да се сблъскате със закъснението или рано, което означава, че може да повлияе на менструалния цикъл. Тъй като нежеланите 72 странични ефекти върху периоди от време ограничават естествения ход на вашите хормони, които са отговорни за периодите, трябва да сте подготвени за периоди по всяко време.

3. Хормоналните дисбаланси могат да се случат и поради консумацията им. Свързаните с това проблеми са главоболие, загуба на коса, промени в настроението, кожни алергии и акне.

4. Може също да имате стомашно-чревни проблеми.

5. Редовната употреба на перорални контрацептиви също може да доведе до постоянно зацапване. Може да се наблюдава и вагинално изхвърляне.

6. Винаги консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете Нежелани 72, ако кърмите.

Това са някои от страничните ефекти и списък с неща, които трябва да знаете, преди да ги вземете.

Има ли някакъв заместител на нежелан 72 таблет?

Има заместители на Unwanted 72 и I хапче е един от най-широко използваните без рецепта хапчета. Независимо дали ipill или Unwanted 72, и двете имат същия състав на лекарствата в тях. И двете са показали около 95% успеваемост. На практика можете да използвате някоя от тях, каквато и да е първата. Въпреки това, ipill е по-известен по отношение на марката и производителя. Така че хората гласуваха за ипил. Това е повече за маркетинговата стратегия. Можете обаче да сте сигурни и за двете от тях по отношение на тяхната ефективност.

Тук е нашата крайна линия. Винаги се консултирайте с Вашия лекар, в случай, че усетите нещо необичайно, което се случва с Вашето тяло. Също така, нежеланите 72 са сигурни, че са ефективни, около 95% от времето, а останалите 5% вероятно са вашият късмет. Взимането им в определеното време до голяма степен допринася за ефективността му. Тези орални контрацептиви наистина са били благословия за много двойки.

Гледай видеото: Презервативът се скъса! Какво да правя сега? (Може 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send