Красота и мода

Техники и ползи за медитация на Ошо

Pin
Send
Share
Send


Ошо е определил техники на медитация, които съветва всички търсещи медитация да следват и да преминат, за да получат желаните резултати. Той ги моли да опитат различни методи и да продължат да играят с методите. Играйте един метод в продължение на най-малко 3 дни и след това те ще усетят известно количество афинитет и подобряване на здравето. След като свикнете с един метод, който ви подхожда най-добре с вашето тяло и ум, трябва да се придържате към него поне 3 месеца.

Динамичното посредничество на Ошо:

Динамичната медитация на Ошо е най-популярната техника сред всички други техники. Тази техника ви помага да имате индивидуален опит и затова трябва да останете забравени за хората около вас. Това е медитация, която се нуждае от вашата концентрация и съзнание, за да бъдете бдителни и осведомени. Не можете да се отдалечите от мислите си.

Виж повече: Чакра балансираща медитация

Ето стъпка по стъпка Инструкции за техники и ползи за вас: t

Етап 1:

Дишайте бързо през носа и се съсредоточете върху издишването. Дъхът трябва да се премести в белите дробове и гърдите ви ще се разширят, докато вдишвате. Не дръжте тялото си здраво; уверете се, че шията и раменете ви са отпуснати. Продължете да дишате дълбоко, докато стане хаотично и оставете енергията да движи тялото ви. Движите ръцете си, за да вдигнете енергията нагоре. Енергията ще продължи да се натрупва и не трябва да се забавя. Това трябва да продължи 10 минути.

Етап 2:

Слушайте тялото си, оставете го да изрази и експлодира. Нека да поеме пълен контрол и да се откаже от нещата, които вероятно нарушават ума. Дръжте се малко по-различно, пейте, крещя, смейте се, викайте, скачайте, танцувайте, оставете движенията да поемат и просто правете това, което обичате. Дръжте тялото си в движение и не позволявайте на ума да бъде пречка. Това трябва да се извършва и за 10 минути.

Виж повече: Медитация от Брахма Кумарис

Етап 3:

Вдигнете ръцете си, поддържайки шията и раменете спокойни и не позволявайте лактите да се заключват. С вдигнати ръце скочи нагоре-надолу и вика „Ху… Хо… Хо!“. извикайте дълбоко от стомаха и се приземете с крак. Нека този чукащ звук да влезе дълбоко в секс центъра. Оставете се да се изтощите за 10 минути, отново.

Етап 4:

Спрете се на каквато и позиция да кацнете. Не организирайте тялото си, тъй като дори кашлицата може да разсее потока от енергия и всичките ви усилия ще отидат напразно. Посетете какво се случва с вашето тяло и ум. Запазете спокойствие 15 минути по този начин.

Етап 5:

През следващите 15 минути танцувайте с музика, изразявайте и се чувствайте живи. Ще бъдете позитивно обмислени.

Виж повече: Самарпан медитация

Ползи:

  1. Чувствате вътрешен мир и тишина. Вниманието и фокусът са по-силни и вие сте по-спокоен човек от преди.
  2. Тя ви позволява да избягате от пристрастяването, когато постепенно приемате медитацията сериозно; ще забележите, че и вие се пристрастявате. Вие ще искате да оставите пушенето, пиенето и други лоши навици.
  3. Вашите приоритети се променят и търсите по-скоро мир, отколкото да търсите земно притежание. Животът е станал толкова конкурентен, че стресът, за да печелят пари, да стане успешен, да поеме отговорностите, да се превърне в по-голяма тежест. След медитация за няколко седмици ще видите, че нещата стават по-гладки и по-лесни за работа.
  4. Ние сме по-малко стресирани и оставаме настрана от нещата, които са склонни да ни правят нещастни.
  5. Тъй като нашето тяло се нуждае от баланс между добра храна и физически упражнения, за да го поддържат чисти и здрави, дори нашият ум се нуждае от определено количество почистване. Усещане за вечност, докосване на духовност, което се получава чрез редовна медитация.
  6. Вие оставате позитивни и карайте хората около вас да поглъщат и положителните вибрации.

Снимки Източник: Ошо, 1

Гледай видеото: Медитация Роза - Ясен Николов тайните на сърцето (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send