Красота и мода

Рамдев Баба Йога за отслабване

Pin
Send
Share
Send


Йога е призната като най-добрият начин да отслабнете и да премахнете стреса. Той се бори с упоритите мазнини и е подходящ за всички възрасти. Хората от всякакъв мащаб и възраст трябва определено да намерят решение за загубата на тегло чрез извършване на йога. Тъй като йога е част от Индия в продължение на стотици години, тя е била вдъхновение за много хора. Толкова много преподаватели по йога са се появили наскоро и за които винаги говорим е Баба Рамдев. Той е дал на Йога изцяло ново измерение. Той е предложил решения на няколко свързани със здравето проблеми като загуба на коса, затлъстяване, смъртоносни заболявания, както и болка в тялото. Но тъй като ние се фокусираме върху загубата на тегло тук, позволете ми да ви покажа някои от основните пози йога, предложени от Баба джи, за да ни помогнат да отслабнем.

Рамдев Баба Йога за отслабване:

Позата на полумесеца:

За да направите основния ход, просто стойте с краката си заедно и вдигнете ръцете си нагоре във въздуха. Сега вземете десния крак и го поставете назад. Огънете лявото коляно до 90 градуса и погледнете напред. Дишай дълбоко. Направете това движение за около десет пъти, преди да можете да преминете към следващото упражнение. Това ще ви помогне да отслабнете за кратък период от време.

Поза Уилоу:

Застанете заедно с краката си и дръжте ръцете си настрани. Поставете десния си крак на лявото коляно и застанете в поза на намасте. Разгънете ръцете си нагоре и издишайте. Повторете 3 до 5 пъти, преди да го наречете край. Това ще ви помогне да отслабнете и да поддържате баланса си за по-дълъг период от време. Не забравяйте да сменяте страни. Дръжте очите си затворени и се отпуснете навсякъде.

Виж повече: Какво е Сахаджа Йога

Позиция на седалките напред:

Поставеният преден завой е друг страхотен ход за всички, които биха искали да отслабнат. Това е преподавано от Баба Рамдев няколко пъти и е наистина голямо за вашето тяло. Седнете си йога мат и дръжте крака си право пред вас. Вдишайте. Сега, докато издишвате, огънете цялото си тяло заедно с ръцете и докоснете краката си. Задръжте в тази позиция няколко секунди и след това го оставете да се отпусне. Направете го за 3 до 4 минути без спиране.

Положение на Locust:

Позата на Locust може да бъде доста предизвикателна, но е много ефективна за всички онези, които се опитват да хвърлят няколко килограма. Всичко, което трябва да направите, е първо да легнете на подложката. Ръцете ви трябва да са зад вас. Поставете ги така, че да са успоредни на земята. Тя не трябва да докосва земята. Сега, за да направите нещата по-ефективни, можете да повдигнете и двата си крака едновременно. Задръжте се в тази позиция за няколко секунди и след това го оставете да се отпусне. Този ход ще ви помогне да останете активни, здрави и годни през цялото време.

Виж повече: Divyayoga

Котешка поза:

За да направите котешка поза, седнете на рогозката като четирикрако животно. Разстелете пръстите си и погледнете пода. Главата ви трябва да е долу. Сега дишайте навън и навън. Когато правите това, натиснете средната част на гърба нагоре и тя се връща към нормалното. Сега погледнете пода и навийте главата си вътре. Можете да повторите това упражнение около 10 пъти, за да получите най-добри резултати. След това можете да направите торса си изправен, както обикновено.

Поза Кобра:

За да направите кобровата поза, първо трябва да легнете на подложката. Сега поставете двете си ръце точно пред вас. След като сте го направили, просто повдигнете торса и главата си колкото е възможно повече. Задръжте за няколко секунди и след това го оставете да се отпусне. Трябва да правите това упражнение десет пъти и да го направите част от вашия навик. Той е наистина добър за разтягане на мускулите на тялото и изгаряне на калории. Можете също да очаквате да подобрите цялостното си здраве с помощта на тази велика йога поза.

Виж повече: Ползи от Кундалини Йога

Позата на пеперудата:

Друга полезна поза, въведена от Баба Рамдев за загуба на тегло е поза на пеперудата. Всичко, което трябва да направите, е да седнете на земята с изправени гръб. Сега вземете и двата си крака и ги съберете така, че стъпалата на краката ви да се докосват. Формата трябва да бъде като диамант. Сега носете краката си възможно най-близо до себе си. Задръжте двете си крака заедно и двете ръце и отскочи краката, колкото можете. Това трябва да се направи в непрекъснато повтарящо се движение. Направете това за пет минути всеки ден.

Позата на рамото:

Друга голяма йога поза за отслабване е позицията на рамото. Това може да се направи само ако сте практикували йога няколко години. Трябва да направите това с помощта на инструктор. Трябва да балансирате тялото си на раменете с ръце на торса си. Останете в тази позиция толкова дълго, колкото можете и след това леко я свалете. Вие ще изгорите много калории и ще си спечелите малко и привлекателно тяло в рамките на няколко месеца.

Краката на стената Позата:

Кракът на стената изисква да поставите двата си крака на стената. Останете в тази позиция толкова дълго, колкото можете и върнете тялото си в нормална позиция. Можете да очаквате загуба на тегло с тази поза.

Поза на щанда на главата:

Позата на главата трябва да балансира тялото си на главата. Това може да е най-трудното, но определено ще ви даде няколко ползи за здравето, включително загуба на тегло. Ще бъдете гъвкави и активни, след като научите как да правите тази поза.

Гледай видеото: Йога у дома - 7 епизода по 20 минути Yoga at home (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send