Красота и мода

Вие сте любител на изкуството? Намерете най-добрите 10 картини на MF Hussain тук

Pin
Send
Share
Send


М. F. Хусейн или Макбул Фида Хусейн е една от най-популярните и известни художници от Индия, които също са получили голяма оценка за неговата работа по международни причини. Има редица картини на MF Хусейн, които са направили Индия горда. Почти всички картини на MF Хусейн бяха за красотата на индийските жени.

Започва със своята живописна кариера през 1937 година. В началото си имаше трудни моменти в рисуването на куполите на индийското кино. Скоро талантът на този велик художник се обърна, когато получи шанс да рисува пейзажи. Въпреки че има много картини, които са били оценени по цял свят, по-голямата част от кариерата му е заобиколена от много спорове. Независимо от обстоятелствата, художникът има някаква велика работа, изброена в списъка на известните картини на МФ Хусейн. Нека бързо да разгледаме някои от картините на МФ Хусейн с описания:

10 най-добри картини на MF Hussain:

Ето и най-добрите 10 най-добри картини на MF Hussain, които наистина са чудо за целия свят:

1. M.F. Картина на майка Тереза ​​Хусейн:

Художникът беше много привлечен от великото дело, което Майка Тереза ​​е направила за страната и затова не е имал време да прави картина, посветена на Майката. Картина Майка Тереза ​​от М.Ф. Хусайн описва аурата на легендата донякъде точно. въпреки че имаше много хора, които не бяха доволни от начина, по който художникът рисува тези серии, имаше много хора, които обичаха неговата работа.

Картината става популярна благодарение на яркото представяне на легендата с поредицата от картини. С простата и фина употреба, тези серии от картини оказаха голямо влияние върху зрителите. Красотата на картината може да бъде оценена от факта, че картината е показана на търга на Christie's на стойност повече от 1 крор.

2. M.F. Боядисване на конски хусаин:

Художествените картини на Хусейн не само за пейзажа, но и за дивите животни. M.F. Боядисването на конския кон е ясно доказателство за това. Повечето от M.F. Хусаинските картини представят неговата вечна любов към конете, тъй като конете се смятат за равни на динамичната и мощна енергия според индийската митология. Тази картина на художниците е била продадена на търга Sotheby's за огромна цена от 1,3 крора.

Картината получи голямо внимание поради избора на цветовете, използвани в това. Тази картина стана популярна с името “Конят, който гледаше назад”, който има типичния стил на ударите на художника, което прави картината по-специална и на световния пазар.

3. M.F. Живопис на Хусин Мадхури Диксит:

Мадхури Диксит беше една от малкото актриси, които впечатлиха художника със своя стил и индивидуалност, които художникът реши да я изобрази на платно. Той е направил много от изображенията на актрисата, която показва красотата на актрисата по най-добрия начин. М. F. Картината на Хусин Мадхури Диксит също беше една от малкото, които получиха еднакво количество критики и противоречия, когато получиха оценка.

Картината демонстрира безбройните настроения на актрисата и крайната картина е не по-малко от магия за публиката. Това е една от картините, която винаги ще бъде ценена за прекрасния му труд и стил на рисуване.

4. M.F. Хусаин хиндуистки божества:

Хусейн беше един от онези художници, които бяха по-известни с противоречията, които го заобикаляха. От многото картини, които той е направил, най-много. Хусинските спорни картини са тези на индуските божества. Много хора обвиниха художника, че изобразява индуски божества по непочтителен начин.

Противоположностите станаха по-сензационни от изображенията на картините на МФ Хусейн. Изображенията, изобразени от художника, привлякоха много негативни очи на хората и художникът получи много отрицателен отговор на същото.

5. Кукленските танцьори:

В списъка на топ 10 M.F. Хусаин картини, една картина е и тази на куклите танцьори. Не много от хората са наясно с факта, че художникът е имал огромна любов към играчките и затова никога не е пропускал възможност да изобрази завинаги любовта си към тях в картините си.

Картината има много елементи като жена, кон, танцьор, воин и т.н., които правят картината една от нейните видове в целия свят. Инсулти бяха в стила на типичния художник, използвайки блестящи цветови комбинации. Картината е получила сума от 1,5 крора на търга на Сотби.

6. Битката при Ганга и Джамуна:

За всички, които не разбраха значението на тази картина, картината демонстрира редовната война между дясното и грешното. Дори в нашето ежедневие постоянно се сблъскваме с дилемата между правилния и грешен избор, М.Ф. Рисунката на Хусейн имаше същата емоция.

Той също използва различни разновидности на цветове като тъмни и ярки цветове, които само изобразяват битката между правилните и грешните неща. Картината е доста новаторска творба на художника и е получила някакво голямо признание. Картината е продадена и за 9 крора в търга на Christie's. Тази картина е една от прекрасните творби на художника, която най-добре възприема таланта на художника.

7. Почит към хашми:

Хусейн беше онези художници, които никога не се страхуваха да представят реалността в творчеството му. Без значение колко критики и противоречия той получи, той никога не успява да донесе сегашните ситуации в работата си. Почит към Хашми е едно от великите творби на художника, където той отбелязва действителните събития в обществото.

Картината е възприемана като говореща истина за фаталния удар, по-късно причиняващ смъртта на театралния художник Сафдар Хашми. Дори и тази картина се брои в спорните картини на Хусейн, но все пак успява да получи голяма оценка от публиката. Картината е продадена на цена от 4,4 крора на търг в Колката.

8. M.F. Хусейн Сарасвати Живопис:

Подобно на картините, направени от художника върху божествата на индусите, тази картина на Сарасвати от МФ Хусейн беше сред първите в списъка на споровете. Мнозина твърдяха, че художникът е насочил усилията си към хиндуистките божества и никога не е направил нещо на мюсюлманските. Това накара художника да получи много мразещи заедно с някои сериозни противоречия, добавени в кариерата му и към картините му.

На изображенията, използвани в картината, се възрази и мнозина заради начина, по който са представени. Голото представяне на богинята Сарасвати привлече много хиндуистки последователи по много негативен начин и те силно се противопоставиха на творчеството на художника.

9. M.F. Картина Хусейн Кришна:

Друга картина, която прави художника заобиколен от противоречия, е тази на Кришна - индуския Бог. Картините на МФ Хусейн Кришна показват много неприятни демонстрации на индуския Бог. Това отново накара хиндуистките последователи да се изправят срещу художника заедно с тежки критики.

Използването на различни цветове и стил на рисуване също прави картината по-различна от реалността. Серията от картини имаше някои имитации, които увреждаха и нараняваха емоциите на индуски последователи. Актуалната информация за картините на М.Ф. Хусейн също описва тези картини като спорни творения на художника. Много хора смятаха, че картините представят своя хиндуистки бог по един много оскърбителен и обиден начин.

10. M.F. Картина Хусайн Бхарат Мата:

Последно, но не на последно място, картините на Мюсюл-Хусайн Бхарат Мата също са тези, които са включени в спорните творения. Картините показаха индийската карта под формата на гола дама заедно с много други промоции. Представянето на картината едва ли е прието от никого и това е получило критики в световен мащаб.

Художникът се фокусира върху изобразяването на трудностите на индийската родина, като използва тъмни цветове като червено и синьо. Но създаването на едни и същи под формата на гола дама привлече цялото внимание и това също по всички погрешни причини.

Има много M.F. Хусайн известни картини, които ясно показват невероятния талант, който художникът е имал. Има много артисти, но никой не може да се сравнява със стила на картините на МФ Хусейн. С най-новите картини на МФ Хюсеин светът познава новия стил и аспект на своята живопис. Кажете ни коя от картините е любима, като коментирате по-долу. Картините на индийския художник MF Хусейн не са нищо повече от запазена марка за таланта, който Индия притежава. Какво мислите за същото? Споделете мнението си.

Гледай видеото: Двенадцать стульев (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send