Красота и мода

Как да правим правилното шампоан?

Pin
Send
Share
Send


Грижа за косата е едно от най-важните неща, които всички ние трябва да правим. Въпреки това, понякога най-простият на грижа за косата, като редовен шампоан може да бъде много объркващо или неправилно на моменти.

Ако не правим шампоан, продуктите за коса, които използваме и мръсотията, която носим по време на пътуване, могат да се натрупват с времето в косата и скалпа и да предизвикват раздразнения в скалпа и увреждане на косата. Така че избягвайте това неприятно усещане, шампоанът е ежедневно. Колкото и лесно да изглежда на много от нас, но повечето от нас не правят косата си правилно. В тази статия ще прочетете за простите стъпки, които могат да бъдат полезни в правилния шампоан и да осигурите здравето на косата ни.

Виж повече: Как да използваме гел за коса за момичета

Как да правим правилното шампоан: t

Идентифицирайте продукта си:

Идентифицирайте правилния продукт за косата си в зависимост от размера, текстурата, силата, цвета. Можете да се консултирате със своя стилист за същото.

Вземете своя шампоан / балсам / гребен

Вземете шампоан, балсам и гребен. Използвайте гребена, за да избършете косата си преди да се изкъпете, за да избегнете всички заплитания.

Виж повече: Как да си четка косата

Намокрете косата си:

Накиснете косата си правилно във вода, колкото можете за поне 30-45 секунди, така че косата да е напълно мокра. Това е от съществено значение, така че докато шампоан косата не е суха. Накисването на косата в топла вода е добро за отстраняване на натрупаната в косата мръсотия. В случай, че имате дълги коси под рамото, можете да предпочетете да подправите косата си, преди да нанесете шампоан, за да поддържате краищата здрави и да напълнете кутикулата с влага.

Вземете шампоан:

В зависимост от дължината на косата, вземете шампоан поне в размер, равен на размера на монетата в дланта на ръката си.

Бъди нежен:

Масажирайте косата си и скалпа внимателно с пръсти, за да набъбнете. Трябва да се уверите, че не се масажирате с върховете на пръстите. Масажът трябва да е повече върху горната част на главата. Корените трябва да се масажират и шампоан. Косата, която е най-близо до скалпа е най-младият и следователно ще има повече масло, така че най-добрият начин е да се пени от корените до края. Уверете се, че върхът на косата трябва да бъде добре подготвен с шампоан.

Инсулти, които използвате, стават съществени по време на lathering. Бъдете нежни и избягвайте кръгови удари, които могат само да заплитат косата ви. Започнете от корените си във вертикално движение. Това също ще увеличи притока на кръв към скалпа.

Виж повече: Как да дразни косата си

Изплакнете добре:

Сега изплакнете шампоана с хладка вода, преди да продължите напред.

Състояние Гладко:

Вземете малко количество балсам, в зависимост от дължината и текстурата на косата, върху дланта на ръката си. Нанесете балсам, като започнете от тила на врата. Сега започнете да разресвате балсам с пръсти, за да достигнете до върха на косата. Разресвайте пръстите си така, че състоянието да се разпредели равномерно.

Балсам за изплакване:

Ако вашият климатик ви инструктира, оставете балсам за два до три минути на косата, за да се накисва. Освен ако не е отпуск в балсам за коса, който не е необходимо да се измива, изплакнете косата отново с топла вода, след като сте разстилали кондиционера по-равномерно. Изплакнете, докато климатикът се измие.

Суха за здрава и блестяща коса:

Направете косата суха с кърпа, без да се налага да стискате косата си, тъй като косата му е слаба. Не издувайте сухата коса, тъй като сухата коса прави косата по-къдрава след някое време. Естественото изсушаване оставя косата по-блестяща и по-здрава.

Гледай видеото: Боядисване на Коса - Руса Коса - Матиращ Шампоан - Коса без Жълт Ефект (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send