Красота и мода

Топ 15 Раджастан туристически обекти за посещение

Pin
Send
Share
Send


Раджастан е не само най-голямата държава в Индия, но може би една от най-важните исторически и културно значими държави. Тук ще имате златната възможност да видите някои от най-прекрасните дворци, паметници, сгради и храмове. Той привлича туристи от цял ​​свят и продължава да бъде една от най-популярните дестинации на Индия през всички времена. Ако планирате почивка по всяко време скоро, със сигурност ще ви предложим да помислите за Раджастан. Тази красива земя с богато наследство, култура, светлини и фестивали наистина ще направят пътуването ви незабравимо и красиво.

Красиви и известни туристически места в Раджастан с картини:

1. Jaipur:

Джайпур, известен още като Пинк Сити, е столицата на Раджастан и често се нарича Париж на Индия. Това е основна туристическа дестинация на държавата и е пълна с международни посетители през цялата година. Той има много атракции и туристически места, които можете да посетите, започвайки от Jantar Mahal, Jal Mahal, Amber Fort, Hawa Mahal и Albert Hall Museum и др. Наистина това място е чудо и определено трябва да дойдете тук, когато влезете в Раджастан.

2. Удайпур:

Udaipur на Раджастан е много романтичен и въображаем град, най-вече заради неговите паркове, градини и дворци. Той има голям брой места за посещение и храната тук е органична, вкусна и евтина. Ако искате да откриете историята на Раджастан, трябва да дойдете в Удайпур. Нейните великолепни функции ще ви зашемети. Живописните езера и кралските дворци със сигурност ще ви очароват. Някои от местата, които бихме препоръчали да посетите, са Saheliyon-Ki-Bari, комплекс City Palace, Bagore Ki Haweli, езерото Pichola и Ambrai Ghat.

3. Jaisalmer:

Ако мислите да отидете на романтична ваканция тази година, ние със сигурност ще ви предложим да пътувате и да изследвате красотата на Джайсалмер. Това място е толкова романтично и красиво. Това е чудесно място за посещение през зимните месеци, тъй като времето е доста приятно и приятно през това време на годината. Храмовете, паметниците, пустинните походи и сафарита с камили ще вдъхновят голяма романтика между вас и ще направят пътуването ви като приказка. Наистина, ако не сте виждали Джайсалмер, сте пропуснали нещо много красиво и специално.

4. Планината Абу:

Раджастан не е просто пълен с езера и дворци на Кралския Раджас, но също така и на няколко красиви хълмове и едно от които трябва да говорим е планината Абу. Този е популярен хълм станция, разположена в планината Aravalli. Той предлага панорамни гледки и живописни места, където наистина можете да се насладите на семейството и приятелите си. Тези, които търсят някакъв мир и самота, определено трябва да дойдат на някога красивата планина Абу. Не само ще се отпуснете, но и ще имате възможност да посетите престижни обекти като Форт Achalgarh и връх Guru Shikar.

5. Национален парк Ranthambore:

За да опознаете дивата природа на Раджастан, елате в националния парк Ranthambore. Това място е абсолютно зашеметяващо. Тази земя е дом на тигри, хиени, леопарди, джунгла котки, лениви мечки, hanuman обезценяване и т.н. От всички национални паркове и резервати това е най-значимото. Така че, когато дойдете тук, уверете се, че посещавате Националния парк Ranthambore веднъж.

Виж повече: Туристически места на Гуджарат

6. Jodhpur:

Джодхпур е вторият по големина град в целия Раджастан. Това е чудесно място за посещение, тъй като ви дава златната възможност да посетите някои наистина красиви места и дворци. От всички места ви препоръчваме да посетите двореца Умайд Бхаван, езерото Балсаманд и градината на Мандоре. Градът често се описва като Син град и местата са наистина живописни и привлекателни. Когато дойдете в Раджастан, отбележете това място и се уверете, че оставате там за ден или два. Вашето пътуване ще си струва.

7. Биканер:

Биканер е известен още като Градът на камилите и се намира на ръба на известната пустиня Тар, намираща се в Раджастан. Този град е красив и има над стотици международни туристи всяка година. Тук ще намерите широка гама от дворци и крепости, а тези, които трябва да посетите, са дворецът Lalgarh, пясъчните дюни, Camel Safari, фермата за развъждане на камили и изследователския център. Също така не забравяйте да опитате вкусното раджастанско тали на Биканер. Въпреки че е чисто вегетариански, всеки залък е пълен с вкус, който ще ви удовлетвори напълно.

Виж повече: Туристически места в Аруначал Прадеш

8. Базари на Раджастан:

Раджастан е известен със своите занаяти и керамика. Когато идвате на места като Биканер и Джайсалмер, определено трябва да посетите местните базари тук. Ще бъдете приятно изненадани да видите керамиката, цветните занаяти, кукли, мраморни статуи и мраморни изделия. Всички те са толкова красиви и уникални. И най-хубавото е, че повечето от тях са ръчно изработени. Когато дойдете тук, не забравяйте да вземете някои от тези прекрасни занаяти за себе си.

9. Мусон дворец:

Monsoon Palace се намира на хълм и е най-доброто място за посещение през сезона на мусоните. Той принадлежеше на кралското семейство на Мевар, докато правителството не го взе в ръцете си. Въпреки че това място не е много добре поддържано, добрата част е, че тя е възстановена и все още можете да отидете и да посетите това място, когато пожелаете.

Виж повече: Места за посещение близо до Ахмедабад

10. Въжена линия Udaipur:

Ако сте любител на приключенията, определено трябва да дойдете до въдищата Удайпур. Билети са на разположение на рупии 72 за индийски възрастни и около 300 рупии за чуждестранни възрастни. Билети за деца също са на разположение, в зависимост от височината и националността. Бъдете готови да изчакате, докато опашките са винаги дълги.

11. Аджмер:

Ajmer е едно от най-популярните туристически места в Раджастан. Ajmer е известен с Dargah Sharif, светилището на суфийския свети Moinudeen Chisti. Тя привлича хора от цял ​​свят, независимо от религията. Ajmer се намира в утробата на планината Aravalli, която се намира в Раджастан. Езерото Анасагар, което не е естествено езеро, се намира на север от град Аджмер и привлича много туристи. Гамата Nagpathar защитава града от известната пустиня Thar… Езерото Pushkar в Ajmer е важно място за поклонение на индусите. Смята се, че потапяне в езерото Пушкар може да очисти греховете и да лекува кожни заболявания.

12. Chittorgarh:

Читоргар се намира на брега на река Берач. Той е дом на най-голямата и величествена крепост Раджастан, крепостта Читоргарх. Крепостта е жива приказка за ценностите и смелостта, които определят доблестните раджпутски владетели, управлявали над Мевар. Друга ценна собственост на това място е Кулата на победата или Виджай Стамб. Изграден с червен пясъчник, Vijay Stambh също се гордее с дърворезби на индуски богове по стените му. Това е красиво място, което означава гордата история на мястото.

13. Bundi:

Разположен на разстояние от 210 км от Джайпур, Bundi е известен с красивите си крепости и дворци и резервоари за стъпало, наречени Baoris. В народното познание се казва, че древното племе, което се нарича Бунда Миена, е населявало района и така градът е получил името си. няколко от важните туристически дестинации в Бунди са Форт Тарагарх, Дворецът Бунди, Навал Сагар, Дабхай Кунд и Сук Махал. Дворците се гордеят с изящни картини и привличат огромни крачки. Картините са от голям интерес, тъй като отразяват ефекта на китайското обитаване в този малък град,

14. Бхаратпур:

Бхаратпур е известен с многобройните си дворци, храмове и градини. Дворецът Deeg тук е известен със своята архитектурна красота. В двореца Deeg има няколко басейна, фонтани и растения. Keshav Bhawan е огромна атракция. Тя има осмоъгълна основа и едноетажна конструкция. Изкуствената гръмотевична сила също е основен източник на интерес. Водните струи създават фалшиви мусони, а металните топки на покрива дават ефект на гръмотевица.

15. Форт Бхангар:

Това е истинско удоволствие за търсещите приключение и ентусиастите на тръпката. Разположен в Алвар, призрачният град Бхангар е едно от призрачните и гръмотевични места, които може да си представите, да не забравяме, едно от местата, които имат огромно докладване за паранормални дейности. Това привлича голям брой смели сърце туристи, които търсят остър fun.This е един от най-вълнуващите места, за да видите в Раджастан.

Това бяха едни от най-добрите места за посещение в Раджастан. Раджастан е чудесно място за посещение за туристи и туристически ентусиасти. Всеки кът и ъгъл на мястото изобразява богатата култура и наследство. Включете това място на цветове и култура в дневниците си за пътувания.

Гледай видеото: Amber - Visita al Fuerte de Amber - Rajastan - Viaje por #India - ZXM #3 (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send