Красота и мода

9 Най-добри плажове в Махаращра със снимки

Pin
Send
Share
Send


Красивите плажове на Махаращра са може би най-красивите атракции, които очите ви ще видят. Времето тук е меко и хладно и голямото синьо Арабско море, което измива тази славна земя, е нещо, за което си струва да се пътува. Плажовете тук са екзотични, красиви и много популярни. Тук са изброени някои от най-красивите плажове, разположени в Махаращра, така че ще знаете точно къде да отидете по време на следващите си ваканции.

1. Плаж Alibag:

Плажът Alibag се намира в района на Konkan в Махаращра. Това е главният плаж на град Алибаг. Този плаж е чист, красив и много спокоен. Залезът тук изглежда живописно и красотата на това място е невероятна.

2. Varsoli Beach:

Плажът Varsoli е доста спокоен и се намира в Alibag. Водата тук е искряща бяла и морската вода е чиста. Този плаж е гъст с растителност на кокосови и казуарини. Ако търсите добро време със семейството си, трябва изцяло да отидете за това.

Виж повече: Най-добрите плажове в Мумбай

3. Diveagar Плаж:

Плажът Diveagar се намира в южната част на Мумбай. Има красиви кокосови и бетелови дървета. Тук можете да намерите и делфини. Плажовете са толкова привлекателни; те правят някои от най-популярните дестинации в Махаращра. Посетете това място веднъж и със сигурност няма да съжалявате.

4. Ganpatipule Beach:

Плажовете Ganpatipule наистина са нещо, което очакваме с нетърпение. Пищните сини вълни, разбиващи се по вълните, прелъстяват очите. Времето тук е прекрасно. Хотели и ресторанти са с умерени цени. Ако търсите кратка романтична почивка, това е точното място за вас. Това е известният плаж в Махаращра.

Виж повече: Най-добри плажове в Андамански и Никобарски острови

5. Плажът Kelva:

Плажът Kelva е идеалното място за тези, които търсят почивка през уикенда. Намира се на около 80 километра в северната част на Мумбай. Храмът Шитла Деви тук е много популярен и се посещава от много поклонници. В близост до плажа има три крепости, които са увеличили красотата и популярността на плажа.

6. Плаж Широда:

Плажовете Широда са известни с естествената си красота, блестящата синя вода и прохладния бриз. Сребърните пясъци са привлекателни за очите на посетителите и са пълни с насаждения и солни депа на плажа. Прекрасните храмове наблизо, като храмът Реди Ганеш увеличават естетическата му красота. Крепостта Терехол е и друга брилянтна архитектура.

7. Harihareshwar Beach:

Harihareshwar е известен също като къщата на боговете за легендарната си религиозна история, плажът тук е чудно и е пълен с удобни курорти и ресторанти. Той е добре устроен и развит плаж и е най-подходящ за почивка през уикенда.

8. Tarkarli Плаж:

Плажът Таркарли е на около 546 километра от Мумбай. Неговите основни атракции са чистата и кристална вода и дългият участък от красив пясък. Тук има красиви морски укрепления, които туристите могат да посетят. Най-известният от тях е крепостта Падмагарх, построен през 17 век. Ресторантите и хотелите са страхотни, а кухнята е забележителна. Нещо уникално и необичайно за това място са хижите Конкани. Те са красиви и сладки за гледане. Това е един от най-добрите плажове в света.

Виж повече: Най-добрите плажове в Тамил Наду

9. Плаж Shrivardhan:

Прохладните ветрове, спокойните води и кафявите пясъци на плажовете на Shrivardhan са приятни и приветливи. Морската храна тук е похвална. Има няколко места за приключения и изследователски цели. Можете също така да посетите религиозните и атрактивни храмове в случай, че искате да научите повече за това място.

Плажовете в Махаращра изглеждат чисти, живописни и много спокойни.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Pin
Send
Share
Send