Красота и мода

Как да оцветите косата у дома лесно?

Pin
Send
Share
Send


Косата се счита за много ценен актив в живота на една жена. За да се грижи добре за нея, тя опитва различни видове стилове. Една от най-известните стъпки е оцветяването на косата. Те ще ви дадат много уникален и добре дефиниран вид.

Защо да харчите хиляди долари в салона, когато можете лесно да го направите у дома? Независимо дали се притеснявате какъв цвят трябва да използвате, ви предлагаме тази невероятна статия, която ще ви води през цялата процедура и ще ви помогне да постигнете вида, който винаги сте искали. Те са доста лесно да се направи и са доста евтини, както добре. Така че прочетете следните параграфи внимателно за това как да оцветите косата у дома лесно?

Съвети и правила за оцветяване на косата вкъщи:

Има няколко основни правила, които трябва да следвате, преди да започнете да оцветявате косата си. Първото нещо е да бъдем консервативни. Не избирайте никакъв цвят, който е от два до три нюанса, по-тъмен от оригиналния си цвят. Следващото нещо е да помолите приятел да ви придружи. Тя ще ви наблюдава, докато оцветявате косата си, и също така ще ви каже дали сте пропуснали място. Третото, което трябва да направите, е да получите малко дълбоко кондициониращо лечение поне веднъж седмично, така че косата ви да е лъскава. Последното нещо, което трябва да направите, е да боядисвате само корените си, след като сте боядисани за първи път. Ако сте запазили тези точки във времето, оцветяването на косата не трябва да е проблем за вас.

Виж повече : Прилагане на идеи за оцветяване на косата

Инструментите, от които се нуждаете:

Вие ще се нуждаете от определени инструменти, преди да оцветите косата си. Първото нещо е четка. Тя трябва да е широка една или две инча. Следващото нещо, от което ще се нуждаете е купа, така че можете да смесите боята и да завъртите четката, когато е необходимо. Третото нещо са клиповете. Това ще ви помогне да прикрепите косата си. Четвъртото оборудване е гребен с плъхове. Това ще помогне за разделяне на косата на равни части. Вие също ще се нуждаят от две тъмни кърпи и алкохол базирани лицето тонер.

Не се доверявайте винаги на полето:

Не винаги трябва да се доверявате на картината на кутията. Боята за коса реагира по различен начин на различните видове текстура и дори ако го правите от професионалист, все още може да не изглеждате като човек на кутията. Фокусирайте се върху описанието на цвета. Това ще действа като по-добро ръководство и ще ви даде добри и полезни съвети относно вашата коса.

Извършване на Strand тест:

Третото нещо, което трябва да направите, е тест на нишката. Това ще ви помогне да разберете дали наистина харесвате цвета и също ви напомня колко дълго трябва да запазите цвета си. Можете просто да направите това като умирате малка част от косата си и след това я избършете с влажна кърпа. След това използвайте кърпа, за да премахнете напълно цвета. Това ще ви помогне да разберете кой цвят трябва да използвате и колко дълго трябва да го запазите.

Измий си косата:

Преди да боядисвате косата, уверете се, че сте я измили 48 часа преди това. Това ще направи умирането много лесен процес. Ако е възможно, може да искате да избегнете балсам. Но ако чувствате, че косата ви е прекалено суха, тогава можете да приложите добър балсам за следващите пет минути. Това ще помогне да се запази влагата на косата и косата ви няма да изсъхне твърде бързо.

Приготви се:

Следващото нещо, което трябва да направите, е да се подготвите. Вземете кърпа и го покрийте с раменете си. Това ще предотврати замърсяването на дрехите ви. Вие също трябва да носите ръкавиците си. Уверете се, че са изработени от нормална гума. Дори латексът ще го направи. Носенето на ръкавици ще запази ръцете ви безопасни и ще им попречи да станат твърде мръсни.

Смесете боята:

Сега трябва да смесите боята. Вземи купа, четка и боя. Следвайте указанията, показани в задната част на продукта. Сега смесете боята в купа. Ако комплектът за оцветяване не дойде с купа, използвайте купа у дома. Пластмасовите купи обикновено са най-добрите. Ако комплектът не ви осигури добра четка за боя, ще трябва да го купите от местен магазин за занаяти. Най-добрите са обикновено една и половина до два инча широки.

Боядисвайте косата си:

След като приключите с теста, трябва да нарисувате косата си. Вземете всяка нишка и нанесете с четка. Ако цветът е твърде светъл, можете да го приложите отново. Ако не харесвате светла или тъмна версия, можете да опитате друг тест. Вие също ще се нуждаете от гребен, за да разделите различни части от косата си. Тези секции ще гарантират, че няма да пропуснете нито една коса.

Виж повече : Как да премахнете цвят на косата естествено

Нанесете багрилото във всяка секция:

Разбийте косата си на по-малки подсекции. Започнете да рисувате от корените на косата си. Ако започнете от краищата си, цветовете няма да съвпадат и може да се окажете като зебра. Работете с боята толкова добре, че да изглежда повече от нормален цвят на косата. Определено ще изглеждате като принцеса в края.

Задаване на таймер:

Последното нещо, което трябва да направите, е да настроите таймер. Ако имате много сива коса, тогава може да искате да запазите косата си за по-дълъг период от време. Но не дръжте багрилото си през нощта, тъй като това ще изсуши косата ви. Тя ще отвори скалите повече от необходимото.

Гледай видеото: Боядисване на Коса - Руса Коса - Матиращ Шампоан - Коса без Жълт Ефект (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send