Йога

Савасана Йога (Corpse Pose) - Как да правим стъпки и ползи

Pin
Send
Share
Send


Какво е Йога Савасана:

Търсене на Савасана йога Поза? Савасана е жизненоважна поза на вашата практика. За много нови практикуващи, savasana може да бъде почти всички трудно за овладяване, както и най-заплашителната поза, която трябва да се схване, тъй като иска да бъдеш само. Savasana (трупна поза) увеличава настроението и облекчава стреса и тревожността, но също така има много физически ползи. Санскритската дума „sava“ означава „труп“. Тази поза изглежда като спяща поза или друго мъртво тяло. Това е изключително просто плюс всеки може да изпълни тази асана. Трябва да се фокусирате върху всяка част от тялото.

Тази асана е един от най-лесните асани, които трябва да придобият, но най-трудната за практикуване. Той е единствен от най-добрата релаксираща поза и ако се изпълнява правилно и с пълни усилия, може да почива всяка част от тялото, успокоявайки не само тялото, но и ума.

Виж повече: Позата за освобождаване от вятър

Как да направим Йога Savasana (Corpse поза) Стъпки, ползи и предпазни мерки:

Извършване на стъпки за Йога Шавасана или Корзе Поза:

 1. Бъдете разположени на гърба си, като нашата спяща поза. Предполага се, че краката са разделени.
 2. Поддържайте ръцете си встрани, а дланите нагоре. Сега забави.
 3. Затворете очи, освен това дишайте дълбоко и малко по малко през ноздрите.
 4. Започнете да се концентрирате от главата си към краката си. По този начин умишлено успокоявате всяка своя част от тялото. Избягвайте да се движите напред, лишени от отпускане на всяка част от тялото.
 5. При всяко вдишване плюс издишване (дишане) усещате, че тялото ви е напълно отпуснато. Оставете напрежението, депресията, тревогата и стреса да избягват при всяко издишване.
 6. Тези, които имат отлична концентрация, могат да се справят дълго време, а други могат да се справят в продължение на 3-5 минути.
 7. Отпуснете мускулите, които водят до намаляване на търсенето на кръв и кислород, като прекъснете кръвоносната и дихателната система.

Виж повече: Позиция на Ваджрасана

Предимства на Savasana йога (Corpse Pose):

 • Олово до отпуснато съзнание, което ви позволява да видите още да кажете на света в нова реалистична светлина, да бъдете много добре организирани в работата, освен това да носите допълнително щастие в живота.
 • Савасана йога премахва тревожните мисли плюс напрежението.
 • След като тялото се отпусне, съзнанието на ума се засилва и това води до растеж на пратияхара.
 • Шавасана може да бъде изключително полезна при менструация, защото предлага дълбока почивка на мускулите, а също и на ума.
 • Позата на трупа е полезна за емоционални смущения, тревожност, раздразнение, депресия и фрустрация; пренасочете енергията, още повече че предлагате чувство за спокойствие и свежест.
 • Неравномерността в менструалния цикъл често е аналитичен проблем. Шавасана помага да се възстанови баланса на тялото, освен това да се възстанови всяка система на тялото.
 • Подобрете работата на мозъка. Намаляване на високото кръвно налягане. Помага за предотвратяване и подобряването на сърдечните оплаквания.
 • Савасана йога ще предложи спокойствието и спокойствието, които са необходими за успокояване на мускулите, фокусиране на ума и освобождаване от всякакви тревоги или съмнения.

Интегрирайте настроението на релаксация в съзнанието, освен това несъзнателно съзнание.

 • Всички дейности в тялото изискват кислород, доставян през кръвообращението. След като се нуждаем от допълнителен кислород, циркулацията се подобрява, което води до увеличаване на дишането.
 • Прави самоприемане. По-късно, отколкото да работите в клас, да развивате форма, сила, уравновесеност и гъвкавост. В савасана (трупна поза) няма безмилостна, никаква борба. Оставете ума си да се откъсне от подготовката за бъдещето, в противен случай да прегледа миналото. Отдайте се на текущия момент.

Предпазни мерки за Shavasana йога или Corpse Поза:

 • Постоянно създавайте шавасана по-рано от практикуването на друга йогасана и след края на йогасана.
 • Това решение трудно да се практикува сутрин в противен случай вечер може да направи, докато почивка през нощта.
  Фокусът е значителен.
 • Докато практикувате шавасана, ако изпитвате сънливост иначе сънливост, можете да вдишвате малко по-бързо и по-дълбоко. Ползите от shavasana не само ви ограничават да релаксирате тялото и ума си, но също така има огромна роля да играете в съня си. Ако изпитвате безсъние като такова, лесно можете да опитате тази йога, преди да ударите леглото. Въпреки това, човек никога не трябва да заспи, докато правите йога, която би попречила на нежния баланс между релаксация и контролиране на дишането.

Виж повече: Ползи от Uttanasana

Безкрайно лесна и може би една от най-добре създадените хипотези на сегашните тенденции, йога някога е била уединена практика, в която само светиите или мъдреците се включиха в концепцията. Въпреки че историята на йога все още не е определена, бъдещето на това пътуване определено е добре осветено и украсено. Йога сега е станала търговска атракция, привличаща хора от всички разходки и възрасти. Те установиха, че умът и тялото могат да се наситят само с помощта на подобрените движения на тялото и дихателните техники и в рамките на няколко дни нажежената тенденция да се използва йога за улавяне на същността на ума и фитнес на тялото се превръща в огромен удар.

Гледай видеото: Corpse Pose - Yoga With Adriene (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send