Красота и мода

Инфекция на гърдите по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Когато една жена забременее, всичко в тялото й започва да се върти около малкото бебе, което расте в нея. Детето е приоритет за всяка функция, която тялото изпълнява. Същият е случаят с имунната система в женското тяло. Системата се стреми да предпази детето повече от майката. В резултат на това бременната жена е по-податлива на студ, кашлица и грип. Това води до инфекция на гръдния кош по време на бременност.

Инфекция на гърдите по време на бременност:

Основните симптоми на гръдна инфекция по време на бременност включват: болка в гърдите, кашлица, плитко дишане или задух, чувство на дезориентация, мускулна болка, постоянно главоболие, загуба на апетит и понякога пациентът може да има малко температура. За жени, които се чудят какъв ефект ще има вашият постоянен кашлица върху Вашето бебе, бъдете сигурни, че Вашето бебе няма да бъде засегнато от Вашата кашлица и студ, а в повечето случаи обикновената настинка ще продължи една седмица и ще постепенно започват да се чувстват по-добре.

Прости начини за защита на себе си от инфекция на гърдите при бременност е да имате балансирана диета, включваща много пресни плодове и зеленчуци. Те ще повишат имунната ви система, като осигурят на тялото ви витамини и антиоксиданти и ще направят тялото ви по-устойчиво на вируси и други студени микроби.

Виж повече: Миризма на тяло по време на бременност

Поддържайте подходяща хигиена. Покрийте устата си с тъкан, когато кихате или кашляте. Това ще ви помогне да се предпазите от обикновени вируси, причиняващи грип, и няма да пренесете инфекцията на други хора.

Уверете се, че пиете много вода по време на деня, за да повишите нивото на минерали и витамини в тялото си. Пиенето на достатъчно количество вода също ще поддържа тялото ви хидратирано и хладно. Въпреки това, трябва да избягвате много кофеинови напитки.

Вземете подходяща почивка и дайте време на тялото си да отблъсне микробите. Адекватната почивка също ще помогне на бременните жени да поддържат подходящо ниво на кръвното налягане и ще поддържа стреса встрани,

Упражнявайте ежедневно, защото нищо не повишава вашата система повече от половин час упражнения редовно.

Ако страдате от лошо болки в гърлото, изстискайте половин лимон в чаша топла вода и му дайте една медена лъжичка мед. Можете да пиете това два пъти на ден, за да получите облекчение от възпалено гърло. Поставете няколко капки масло от евкалипт върху тъкан и го подушете, за да изчистите застоялите носове веднага.

Виж повече: Карпален тунел в бременност

Бременните жени също трябва да се откажат от тютюнопушенето и пиенето, защото те не само имат неблагоприятен ефект върху вашето бебе, но и са вредни за имунната ви система. Алкохолните напитки отслабват белите дробове и ги правят по-податливи на инфекции.

Избягвайте приема на лекарства, защото те не са толкова полезни. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да кашляте и да изчистите белите дробове на храчките.

Ако, обаче, инфекцията на гърдите ви по време на бременност стане много лоша, тогава можете да приемате парацетамол на ден, но го правите само когато лекарят го одобри. Проучванията показват, че бременните жени трябва да избягват аспирин, тъй като в ранна бременност това е вредно за здравето и развитието на детето ви, а в края на бременността то влияе върху продължителността и началото на болката.

Виж повече: Кафяв разряд по време на бременност

Инфекциите на гърдите са много чести при бременни жени и най-добрият начин да ги задържите е да се грижите добре за себе си от самото начало. Следвайте проста и здравословна рутина, която ще запази вас и вашето бебе пред всякакви инфекции.

Pin
Send
Share
Send