Красота и мода

Ръководство за разбиране на различните типове личности

Pin
Send
Share
Send


Какво е личност?

Излишно е да казвам, че от зората на времето всички са решили да се категоризират според начина, по който се чувстват и реагират на нещата. Това е довело до една от най-популярните все още преобладаващи личности. Според тази таблица, формулирана от Карл Юнг, има общо 16 личности, от които всеки може да бъде поставен. Нека първо разберем различната класификация и след това да разберем всяка една от 16-те личности една по една. ,

Така че има 4 възможни двойки, които образуват всеки тип личностни черти и заедно правят по 4 съкращения, като по този начин ни дават 16-те личности.

Типове личности на Карл Юнг:

1. Интроверсия (I) или екстроверсия (E):

Така възприемате нещата около себе си. Ако сте интроверт, обикновено сте добре да не сте интерактивни с всички присъстващи наоколо. От друга страна, екстраверсията е точно обратното и просто не можеш да спреш да говориш с хора без значение кои са те.

2. Чувство (S) или интуиция (I):

Докато хората, които усещат всичко, отдават по-прагматичен подход и са на земята. Обикновено те избират да се фокусират върху това, което се случва или се е случило. Интуитивният, от друга страна, е отворен към въображението и решава да отиде единствено по инстинктите си за бъдещи възможности.

3. Мислене (T) или чувство (F):

Първата категория тук включва хора, които обичат да използват само рационално мислене, за да изработят всяка ситуация, в която са поставени, и никога не позволяват на емоциите да замъгляват тяхната преценка. Тези, които използват чувствата, са склонни да виждат доброто в хората, като по този начин уреждат нещата със сътрудничество.

4. Съдене (J) или възприемане (P):

Хората, които използват осъдителни убеждения, предпочитат да предсказват поведението, основано на тяхното минало, като по този начин оформят много общо мислене. От друга страна, възприемащите запазват всяка опция за отворена личност и не могат бързо да преценят.

Типове личностни типове на Myers Briggs или MBTI:

Myers Briggs Type Indicator категоризира хората в 16 вида различни личности, основани на психологическата теория на Карл Юнг. Те са:

1. ESTJ:

Тези хора са тези, които се ползват с лидерство във всички добри начини. Те са щастливи да водят пътя, дори когато е толкова трудно, колкото се получава. Те сякаш вярват, че знаят всичко за хората около тях и са склонни да работят за един по-добър свят, където фактите могат да бъдат проверени. Те не приемат замъглени видения и често са склонни да копаят дълбоко в най-сложните ситуации, за да знаят повече и да подхождат на всичко това умно. Въпреки че хората с личността на ESTJ са известни, че не работят сами. Тези хора често са много упорити, но вярват в етикетите на работата си и не могат да понасят нечестност.

2. ISTJ:

Този тип личност е един от най-откритите, а около 13% от населението на света е този тип. Те по същество определят целостта, логиката и практичността. Хората с тази личност имат отдаденост към традициите и правилата. Точността на начина, по който предсказват нещата, работи добре в тяхна полза. Предположенията всъщност не са тяхното нещо и те са много ясни за всеки ход, който предприемат. Тези хора много често губят търпение и поради това понякога са жертви на безотговорни решения. Те предпочитат да работят сами и не обичат да разчитат на другите, тъй като ISTJ виждат това като слабо място или мислят, че това е капан.

3. ENTJ:

Третият за различните видове личности, които покриваме, са ENTJ. Хората от този тип личност не могат да помогнат, но излагат доверието си на всички. Те привличат хората в целта си, като им позволяват да мислят, че това е общо желание на всички. Тези черти ги правят естествени лидери. Те са много решителни и имат най-острите умове. Тяхното стратегическо мислене ги прави блестящи предприемачи и след това продължават да прокарват границите на преговорите, докато стигнат до тях. ENTJ-тата изобщо не издържат на слабост и се възнаграждават от силни взаимоотношения и победа в повечето области - лично или на работното място.

4. INTJ:

Видове личности се отличават с INTJ на 4-то място. Те са интелигентни и лесно могат да бъдат маркирани като книжен червей заради безсмъртната си любов към ъглите на всяка стая, за да се избегнат разговорите. Те са страхотни в свързването, ако срещнат някого със същото ниво на интуиция и познание. INTJs имат много ограничен брой доверени лица, благодарение на тяхната интуитивна личност. Те са много наблюдателни и ценят интелигентността. Те налагат промени около тях само чрез използване на волята. Обикновено те притежават и чувство за талант, но няма смисъл в това, освен ако не са открити случайно, тъй като никога не са излезли и за техните качества.

5. ESTP:

Хората от ESTP оставят въздействие върху всички около тях и околностите, разбира се. Лесно се забелязват и лесно се вписват навсякъде. Големи за хумор, тези хора обичат вниманието, което получават. Те поддържат разговора с интелигентност и непредвидени обстоятелства. Да живееш с тях означава винаги да си на ръба и ще се наслаждаваш на драмата и тръпката. Те мислят повече за себе си, отколкото за поправяне на другите. ESTPs са възприемчиви, така че лесно улавят черти и мисли. Те са бързи с наблюдения, но достатъчно внимателни. Те понякога са разсеяни, но в крайна сметка са добри и конструктивни.

6. ISTP:

Тези хора обичат да изследват света около тях, въпреки че не казват много. Да ги имаш на твоя работен проект вероятно е нещо добро. Те са много естествени за нещата, но могат да станат еднакво упорити. Те са много тъпи за критиките и могат да станат нечувствителни. Те обичат личния си живот и са склонни да останат запазени. Докато обичат нови неща, те се отегчават лесно и мразят да се ангажират, без значение какво. От друга страна, те също са много енергични и обичат да отидат с потока, да станат практични по целия път и еднакво креативни с всичко, което е хвърлено в тях. ISTPs обичат да се наричат ​​гъвкави и са страхотна компания по време на криза.

7. ENTP:

Докато типът на личността на ENTP в крайна сметка е склад на дявола, те обичат да разделят всичко. Те са повече от забавния вид и разкъсват нещата само за забавление, а не да правят нищо от него. ENTPs са известни с бързината си и са много добре запознати с всичко наоколо. Бързи мислители, те са известни като гъвкави и могат да превключват между идеи. Докато те измислят оригинални идеи, техният подход ги прави мързеливи за решаване на възникнали проблеми. Тяхната ум и думи ги правят интригуващи за другите, като по този начин лесно печелят доверието на хората. Те също са нечувствителни и за тях е много трудно да се съсредоточат върху нещата, поради което те го мразят, когато нещата станат практични.

8. INTP:

Това е само 3% от общото население на света, така че това е необичаен тип личност, което не е много тъжно за тях, тъй като те едва ли обичат да бъдат чести. Те са много новаторски и философи. Отговорен за доста научни открития, INTPs обработват идеите си в разумни моменти за нула време. Те са абстрактни мислители, които работят доста добре в тяхна полза. Освен това те също са много ентусиазирани и отворени. Те приветстват идеите и често карат хората да мислят като техните идеи, което им дава приятели за цял живот. Въпреки това, всичко не е добре за тях и те са много отсъстващи и продължават да отгатват решенията, които вземат.

9. ESFJ: t

Хората с личността на ESFJ нямат популярност, въпреки че са интроверти. Те съставляват почти 12% от населението. Те обичат социалните събирания, но се държат далеч от бъркотията. Те са спонтанни и влагат много усилия, за да организират плановете си. Основната им тромавост идва от грижата за социалния им статус. Те се тревожат за това, което хората ще мислят за тях. Те също са много гъвкави, което ги прави по-малко иновативни. Критиките ги карат да обръщат гръб, да, те са толкова уязвими, но също така са силни към своя дълг и притежават всички практически умения. Те са лоялни и чувствителни към своите близки, което ги прави много надеждни.

10. ISFJ:

Този тип личност е уникален, тъй като те са много аналитични, въпреки че са интроверти. Те се опитват да поддържат много силни стабилни отношения с хората около тях, въпреки че са осъдителни. Те не са напълно отворени за промяна, но силните им страни често са най-добрата им част. Те са една от най-добрите групи в списъка. Те не се чувстват комфортно с внимание, но са поддържащи и надеждни. Те са въображение, но вземат нещата твърде лично.

Виж повече: Различни видове енергия

11. ENFJ:

Докато повечето хора са привлечени от ENFJ заради тяхната личност и комуникативна сила, именно техните убедителни умения им помагат да се справят с тълпата. Те са много толерантни и надеждни най-вече. Те са еднакво конструктивни и се опитват да достигнат дълбоко в умовете на хората около тях, като използват само конструктивни въпроси. ENFJs са много харизматични и качество, което ги прави толкова популярни. Те са доста топли и вярват, че светът е добър, което ги прави родени лидери, въпреки че те са склонни да прекалят тази част понякога, като станат твърде безкористни или прекалено идеалистични за всичко.

12. INFJ:

Тази личност отново е рядкост, но все пак успява да остави впечатление на другите. Те се раждат със силно чувство за идеализъм, което им помага да не бъдат напълно осъждани, но и да вярват във фактите. Те са много меки, но все още имат силни мнения. Макар и решаващи, те всъщност не го използват много, за да дадат криле на въображението си. Въпреки това те са креативни и имат дълбока представа за личността. Убедителните умения на INFJs са трудни за съвпадение и техният решаващ фактор е тяхната страст. От друга страна, те обичат да бъдат частни и да търсят кауза, преди да се включат.

13. ENFP:

Свободен дух, те съставляват 7% от тълпата, а най-добрият начин да ги разпознаете е да търсите най-оживения във всяка партия. Те са емоционални и не забравяйте да не стъпват в обувките на другите. Разбира се с това идва и любопитството и уменията за наблюдение, но те са постоянни и знаят кога да се отпуснат. Те често са склонни да мислят повече и да намерят трудности при фокусирането.

Виж повече: Списък на типовете типове

14. INFP:

Тези хора се опитват да намерят доброто във всеки около тях, без значение какъв е рекордът. Често те са погрешно разбрани, но обичат да проучват възможностите си. Те са много гъвкави и най-много вярват в идеализма. Те могат да бъдат креативни и страстни с правилната мотивация. Макар и упорита работа, понякога техните алтруистични термини поемат решението им. Те са много непрактични и често свършват твърде сериозно. Те са самосъзнателни и лични, но в крайна сметка могат да направят нещата да работят.

15. ESFP: t

Те обикновено са развълнувани от живота като цяло. Те обичат светлината на прожекторите и не могат да помогнат, но да променят аурата около тях до позитивност. Те симпатизират на емоциите на другите и макар че не винаги могат да бъдат най-добрите хора, с които да излизат, те ще направят света около вас по-добър. ЕСФП са много смели и оригинални, но еднакво практични и достъпни. Чувствителни и нефокусирани, те често използват тези две качества за падане.

Виж повече: Стресът и неговите видове

16. ISFP:

ISFPs са доволни от личността си като цяло и се опитват да установят хармония с всички около тях. Те са очарователни и страстни, но и артистични, като по този начин са еднакво въображаеми за всичко. Тъй като са много любопитни, те са нещо непредсказуемо, което никога не е добро нещо. Понякога те също са прекалено завършени.

Така че това бяха 16-те класификации на личността. Надяваме се, че като преминете през същото, сте разбрали, в което се вписвате.

Личностни типове A B C D:

Въз основа на доминиращите черти и символи, които човек показва, типът на личността се категоризира в 4 основни категории - A B C D. Въпреки това, те не са строги водонепроницаеми отделения и един човек може да притежава още една черта от всички категории. Това е мнозинството от чертите, които определят категорията на човека.

Тип личност A:

Те са изключително конкурентни хора и искат бързо да се изкачат по стълбата на успеха. Те са нетърпеливи и търсят бързи резултати. Тези хора също се чувстват несигурни, когато са изправени пред провал. Каквото и да е обстоятелството, те винаги гледат напред към победата и няма нищо против да се бутат.

Личност Тип B:

Тези хора са спокойни, спокойни, но конкурентни. Разликата между тези хора и тези с Тип А е чувството за спешност за победа. Хората от тип Б са по-сдържани и непринудени. Те са склонни да го отблъснат до последната секунда. Отлагането е дума за хора от тип В.

Личност Тип C:

Хората от тип C имат поглед към детайла. Те обичат да изследват дълбоко във всяка тема и понякога се губят в процеса. Те отблъскват целите и мненията си за другите. Неасертивният характер на хора от тип C понякога може да ги вкара в беда.

Тип личност D:

Те са песимистичен набор от хора, които обичат да гледат на света чрез отрицателна леща. Те са подкрепени от постоянен страх от провал и тази несигурност ги кара да останат настрана от другите.

Обсъдените по-горе видове личност са само индикация за това какво е човек. Тя не трябва да отразява това, което човек може да бъде в бъдеще. Чрез оценка на типовете на личността и идентифициране на силните и слабите страни е лесно да се определят ключовите области на подобрение. Не забравяйте, че има много възможности за всеки да се подобри и само вие, които решавате в каква личност искате да бъдете категоризирана.

Гледай видеото: 1998-0621 Adi Shakti Puja Talk, Cabella, Italy, DP (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send