Красота и мода

Красиви светилища и паркове в Гуджарат с изображения

Pin
Send
Share
Send


Гуджарат обещава да задоволи всички нужди на любител на природата. Неговите пейзажи са толкова разнообразни, колкото

 • Широколистни гори,
 • тревните местообитания,
 • Морски екосистеми,
 • Влажни зони и
 • Влажни широколистни гори.

Земята на легендите, както се нарича, е особено известна с Лайънс, роден в резервата „Гир“ и е най-добрата туристическа черта на държавата. Гуджарат има и първия морски резерват в Индия.

Ето птичи поглед на това какво може да предложи държавата.

Известни светилища и паркове в Гуджарат със снимки:

Национален парк Vansda:

Националният парк Vansda е покрит с високи тиково дърво и близо 443 вида орхидеи. Той е дом на питони, усойници на Ръсел, кобри, краити и множество видове породи насекоми. Също така приютява застрашените горски петна и почти 154 други вида птици. Заедно те създават симфония от мелодични звуци на природата. Разположена в квартал Valsad на Южен Гуджарат, гората принадлежи към категорията на тропическите влажни широколистни гори.

Той също така разполага с ботаническата градина Waghai наблизо, което прави разходка из тази област приятна и образователна.

Виж повече: Паркове в Нагаланд

Морски национален парк и светилище:

Този единствен по рода си убежище в Индия попада в между приливната зона по брега на Джамнагар и Качския залив. Благословен с биоразнообразието, той има коралови рифове, потоци, устия, мангрови гори, солени пасища и мрежа от 42 острова, които образуват уникална екосистема.

Кораловите рифове и мангрови гори са с голяма консервационна стойност. Съкровище от цветни корали, в него се намират гъби, октоподи, желе риби, перлени стриди, морски кон, морска звезда, акула, делфини и много други видове подводни създания и растения. Това е най-уникалният парк в Гуджарат, както и Индия.

Национален парк Blackbuck:

Красотата на светилището на пасищата е засилена от величествените скачащи черни диви и нилгаи. Тези животни, намиращи се в северната част на светилището, не са срамежливи от хората и могат да ги видят отпред.

Част от парка привлича птици като пеликани, фламинго, бели щъркели, патици, рисувани щъркели и сарови кранове. Той е един от най-добрите места за нощувка в света на хиляди мигриращи европейски хайвъри. Малките флорици са един от петдесетте най-редки вида птици в света, които се отглеждат в парка.

Виж повече: Национални паркове в Lakshadweep

The Gir:

Gir е единственото местообитание на азиатския лъв, който все още е застрашен вид. Международно признат за успешното спестяване на лъвове от ръба на изчезване, Gir е и място за наблюдение на птици.

Според орнитолог д-р Салим Али, районът би бил един от най-хипнотизиращите птичи светилища в страната, ако не бяха лъвовете.

Хинголгадско светилище за диви животни:

Той е предпочитано местообитание за Chinkara, син бик и стадо от различни видове птици. Нейното богато биоразнообразие е в него

 • 314 вида растения,
 • 230 вида птици и. T
 • 19 вида змии.

Около 50-100 природозащитни лагера се организират от фондация GEER всяка година по време на сезона на мусоните, за да се подобри осведомеността сред хората.

Виж повече: Паркове в Трипура

Налсароварско светилище за птици:

Зашеметяващо естествено езеро с плитки води, кални лагуни и осеяни с изумителни 360 островчета привлича разнообразни мигриращи птици към това светилище. Човек може да кануе през тези води и да бъде свидетел на тези стада от пеликани, фламинго, лисици и патици от непосредствена близост. Най-доброто време за посещение е от октомври до април.
Най-уникалните видове, които озаряват лагуните са:

 • Малки и големи фламинго
 • Гъски,
 • Щъркел,
 • Glossy ibis,
 • лиски,
 • Кранове
 • Розови и къдроглави пеликани.

Ако дивите животни не ви привличат, има градини около различни градове като Сарита Удян, Саяджи Гардън, Правна градина и градината Паримал и др.

Комплекс Kankaria Lake осигурява спокойствие, спокойствие и безкрайни развлекателни дейности като зоопарк, аквариум, мини обиколка с влак около езерото, разходка с лодка и др.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Гледай видеото: Suspense: Hitchhike Poker Celebration Man Who Wanted to be . Robinson (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send