Грижа за косата

Как да се грижим за косата по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Смятате ли, че косата ви е по-дебела и по-пълна, когато забременеете? Реалността обаче не е такава. Всъщност не нараствате повече коса, а губите по-бавно от нормалното. При нормални обстоятелства, осемдесет и пет до деветдесет процента коса действително растат редовно, а останалите пет до петнадесет процента поддържат етап на почивка. След етапа на почивка, косата изпада естествено (по време на шампоан или четка) и се подменя с по-нов растеж. Средно, една жена хвърли почти 100 нишки на ден. Някои от особените промени на косата по време на бременност са следните:

Грижа за косата по време на бременност:

1. Външен вид на по-дебели коси:

Когато сте бременна, нивото на естрогена става по-високо, удължавайки фазата на растеж на нишките. По този начин се получават по-дебели напрежения и по-малко изливане на брави.

Виж повече: Симптомите на гестационен диабет по време на бременност

2. Сияеща коса:

При някои жени косата също става по-блестяща. Понякога косата променя и текстурата. Ако имате къдрава коса, тя може да стане права. Ако имате суха коса, тя ще стане по-малко крехка и ще се подхранва. Ще се изненадате да откриете естествен блясък. Ако имате права коса, ще има появата на къдрици. При някои жени косата става по-тъмна или по-светла.

3. Повишен растеж на тялото и косата на лицето:

Точно както атрактивните ключалки по главата, косата на тялото и лицето също расте по-бързо. Това се случва поради повишеното ниво на хормони, андроген. Въпреки това, тези косми могат да бъдат безопасно обръснати, восъчни или tweezed. Въпреки това, трябва да избягвате използването на химикали като депилатори или избелващи вещества, които се абсорбират в кръвта. Не е нужно да се паникьосвате с увеличения ръст на лицевата или телесната коса. След раждането растежът ще се върне към нормалното.

Виж повече: Симптоми на бременността

Грижа за косата след раждането:

Въпреки това, след раждането на детето косата не остава толкова луксозна, колкото по време на бременността. Цикълът на растеж се връща към нормалния си модел в рамките на три до шест месеца и може ясно да се наблюдава при жени с по-дълги нишки. Въпреки това, не всяка жена претърпява тези драматични промени на косата по време на бременността.

След раждането, когато нивото на естрогена рязко спадне, можете да наблюдавате повишена честота на загуба на коса. Така че, за да предотвратите такава бърза загуба на коса, трябва да поддържате подходяща диета. Яденето на здравословна храна прави вас и вашето новородено по-силно. Вашата диета трябва да включва много зеленчуци, минерали, плодове и антиоксиданти (артишок, боровинки, боровинки, спанак и чушки).

Тези антиоксиданти са от съществено значение за защита на космените фоликули, които могат да бъдат предразположени към увреждане поради автоимунни заболявания. Можете също така да вземете някои здравословни добавки. Въпреки това, трябва да се консултирате с лекар преди да приемете каквато и да е добавка. Също така трябва да се справяте внимателно с косата си. Избягвайте измиване с гореща вода. Докато нишките са мокри, не го разресвайте. Избягвайте стилове като опашка, които оказват натиск върху нишките. Твърде голямото натиск върху ключалките води до счупване.

Виж повече: Как възрастта засяга бременността

Като следвате съветите, можете да сте сигурни, че имате блестящи, здрави и дебели ключалки дори след раждането на малкия пакет от радост.

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: Съвети с грижа за кожата по време на бременността (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send