Красота и мода

Топ 20 ползи за здравето на киселото мляко

Pin
Send
Share
Send


Киселото мляко е супер храна, благодарение на съдържанието на енергийни елементи и различни природни елементи. Той се използва в редица естествени средства и е полезен и при отстраняване на студ. Съдържанието на мазнини в киселото мляко е много ниско и не оказва вредно въздействие върху организма. Ползите от киселото мляко не могат да бъдат пренебрегнати, когато става въпрос за здраве.

Ползите и ползите от киселото мляко:

Богат на калциево кисело мляко е голям вкус и добър за костите и зъбите. Пробиотичният сорт има добри бактерии, които ще се борят с стомашните инфекции. Досега най-добрите ползи за здравето на киселото мляко са:

1. Киселото мляко е добро за получаване на плоски коремни мускули:

Искате плосък корем? Увеличете приема на кисело мляко. Доказано е, че киселото мляко е полезно за намаляване на теглото и за да сте здрави от сърцевината. Така че този път, ако сте на диета, не забравяйте да имате кисело мляко. Тя може да намали поддържането на баланса на калориите в организма и ефективно насърчава чистата мускулна маса. Йогуртът с калциево съдържание I може да ви помогне да намалите размера на талията си, така че да можете да носите тези двойки тесни дънки, които сте използвали, за да пренебрегвате поради мазнината на талията. Культурното мляко кисело мляко се прави от стомаха от подуване на корема и увеличава метаболизма. Пробиотикът също помага при храносмилането и поддържа корема.

2. Добре за Вас Бактерии:

Към киселото мляко, което се предлага в магазините за търговия на дребно, често се прибавя добра част от бактериите, които са полезни за тялото ви. Тази храна има определени бъгове и микроорганизми, които могат да повишат нивата на имунитета ви и да ви направят годни и функционални отвътре. Добротата на киселото мляко не може да бъде пренебрегната. Тази храна се използва и в естествения процес за борба с бактериите и други вредни заболявания. Това е известно като пробиотици и е чудесно за борба с лошите бактерии, които причиняват стомашна инфекция.

3. Съдържание на витамин:

Съдържанието на витамин в киселото мляко насърчава по-добро здраве и храносмилателната система. Богатите естествени ценни елементи като калий, фосфор, йод, цинк и други витамини като витамин B5, който също е известен като пантотенова киселина, са полезни за правилния растеж и имунната система. Киселото мляко поддържа червените кръвни клетки, тъй като съдържа елементи, които основно се срещат в редица животински флеши. Той е пълен с калций за кости, протеини и витамини от група В, които са от съществено значение за цялостното здраве, метаболизма и депресията.

4. Правилно възстановяване:

Имаше забързана тренировка? Имате малко кисело мляко и оставете тялото си да се възстанови по-бързо и по-ефективно. Да, доказано е, че консумацията на кисело мляко може да ви помогне да се възстановите от дългите и изтощителни тренировки. Киселото мляко съдържа въглехидрати, които помагат на мускулите да се възстановят от стреса, който са изпитали. Пиенето на чаша вода с кисело мляко е още по-добро за правилното възстановяване. Протеините и въглехидратите в гръцкото кисело мляко са два пъти повече от тези в нормалното кисело мляко и са по-ефективни при мускулен растеж и възстановяване след тренировка.

5. Предпазва от високо кръвно налягане:

Хората с високо кръвно налягане могат ефективно да намалят нивата на кръвната си захар, като консумират кисело мляко ежедневно. Правилното приемане на кисело мляко също може да намали хипертонията и дори да се бори с бъбречни заболявания. Ако ядете кисело мляко дневно, можете също да се предпазите от редица сърдечни заболявания. Последните проучвания показват, че киселото мляко съдържа мастни киселини и добри бактерии, които всъщност могат да помогнат за понижаване на кръвното налягане. Разнообразието на по-ниско съдържание на мазнини също предотвратява залепването му към кръвоносните съдове.

6. Кажете сбогом на студа:

Хванали ли сте настинка? Опитайте с малко кисело мляко. Правилното приемане на кисело мляко може да ви освободи от сериозен студ. Вече няма да трябва да страдате от раздразненията от подсмърчането. Киселото мляко също намалява алергиите и ефективно повишава мощността на клетката. Хората, които консумират седем унции кисело мляко на ден, ще получат по-добри елементи за борба с болестите. Отново пробиотикът в киселото мляко повишава имунната система и има противовъзпалителни свойства, така че се бори с настинките.

7. Богат на протеин:

Любителите на физиката често имат много кисело мляко през целия ден, за да осигурят на тялото си добро количество протеини. Зеленото кисело мляко е добра форма на кисело мляко, което идва с много малки количества мазнини, заедно с добри пропорции на протеини, изграждащи мускулите. Ако искате да консумирате кисело мляко въз основа на консумацията на протеини, трябва да закупите онези опаковки, които съдържат повече от 10 грама протеин на порция. Важно за мускулния растеж и възстановяването, гръцкото кисело мляко има двойно повече протеин от нормалното кисело мляко.

8. Добре е за стомаха:

Киселото мляко е много добро за стомаха и също така е ефективно за лечение на стомашни разстройства. Киселото мляко има редица жизненоважни хранителни вещества, които могат да разрешат почти всички видове стомашни болки и проблеми с храносмилането. Пробиотикът в киселото мляко е от съществено значение за борбата с корема и лошите бактерии, които ги причиняват. Също така помага при храносмилането, бори се подуване и спомага за повишаване на метаболизма

9. Предотвратяване на остеопорозата:

Киселото мляко често се счита за основен елемент от процедурата за лечение на остеопороза. Храната е богата на калций и други витамини, които повишават костната плътност. Съдържанието на калций повишава костната маса за хората от всички възрасти. Витамин D заедно с калция са най-важните микроелементи в този случай.

10. Безплатно от лактоза:

Доказано е, че киселото мляко съдържа много малки количества лактоза. Лактоза, ако основно се намира в млякото, от което се прави кисело мляко. Докато приготвяте кисело мляко, към нея се добавят редица млечнокисели бактерии, което го прави значително без лактоза. Една порция от тази храна съдържа много по-малко лактоза в сравнение с други млечни продукти.

Виж повече: Ползи от бадемово масло

11. Пробиотици:

Киселото мляко съдържа някои живи бактерии или пробиотици, които всъщност са полезни за нашето здраве. Тези бактерии подобряват съпротивителната сила на тялото и това е основната причина, поради която киселото мляко ни помага да се борим с редица заболявания. Пробиотиците имат положителен ефект върху нашето здраве и подобряват имунната система. Не всички, но повечето йогурти ще съдържат пробиотици. Важно е да се гарантира, че етикетът казва „живи и активни култури“, така че знаете, че към киселото мляко са добавени пробиотици.

12. Диария:

Тези заболявания се дължат на дисбаланса в червата поради всякакъв вид инфекция и патогенни бактериални щамове. Киселото мляко лекува диария от много години и ефективно намалява шансовете за поява на тези заболявания в бъдеще. Най-доброто кисело мляко за лечение на диария е гръцкото кисело мляко, тъй като съдържа естествени пробиотици и има противовъзпалителни свойства, като по този начин охлажда стомаха и помага за правилното храносмилане и промиване на токсините

13. Синдром на червата:

IBS е лошо състояние за червата, което идва с коремна болка, запек, прекомерно образуване на газ и др. Йогуртът може ефективно да лекува това заболяване и може да спре образуването на газ и да намали запек. Киселото мляко има огромна роля и при лечението на чревни заболявания. Lactobacillus и бифидобактерии са два щама пробиотици, които помогнаха с възпалителните и храносмилателни проблеми, причинени от IBS

14. По-добра имунна система:

Киселото мляко ще ви даде по-добър имунитет и ще направи тялото здраво вътрешно. Тя ви дава по-добро движение на червата и намалява шансовете за запек. Киселото мляко може ефективно да реши почти всички видове стомашни разстройства и да намали всички видове проблеми с храносмилането. Пробиотиците и витамин D в киселото мляко играят важна роля за повишаване на имунната система на организма.

15. Бори се с вагиналната инфекция:

Кандида Вагинална инфекция е често срещан проблем за жени, страдащи от диабет. Подсладеното кисело мляко може ефективно да даде тази мая или инфекция. Жените с диабет също имат проблем с нивата на кръвната си захар. Киселото мляко може да контролира нивото на кръвната захар и да го поддържа стабилно. Правилното приемане на кисело мляко може да реши редица сериозни проблеми. Lactobacillus acidophilus е добра бактерия, намираща се в киселото мляко, което е подобно на това при здрави вагини, което произвежда водороден пероксид, който атакува дрождите. Нивата на Ph също се възстановяват и дразненето се облекчава.

16. Маска за лице:

Млечната киселина присъства в киселото мляко и много козметични процедури използват тази съставка в скъпите химически пилинг. Млечната киселина в киселото мляко помага с дефекти, тъй като тя ексфолира горния слой на кожата и я почиства. Той също така има свойства против бръчки. Киселото мляко е популярно в домашни маски за лице.

17. Добре за перлени бели:

Млечната киселина в киселото мляко всъщност предотвратява кариеса и помага за предпазването на венците от болести. Макар че киселото мляко има много захар, то не засяга зъбния емайл или причинява кухини.

18. Намалява риска от рак на дебелото черво: t

Пробиотиците в киселото мляко помагат на храносмилателната система и добрите бактерии да разрушават лошите бактерии. В резултат на това, някои проучвания показват, че киселото мляко предпазва от рак на дебелото черво.

19. Коса:

Киселото мляко има противогъбични свойства, които се използват за люспеста скалпа и пърхота, също така е и невероятно омекотяващо средство и могат да подобрят блясъка на тъпата коса. Киселото мляко също предотвратява падането на косата.

20. Регулатор на настроението:

Оказва се, че има връзка между здравето на стомаха и нашите емоционални възходи и падения. В проведени тестове, тя показа, че хората, които ядат кисело мляко редовно имат по-малко безпокойство и имат по-голям контрол над емоциите си, когато са изложени на емоционални ситуации. Смята се, че това отново се дължи на ефектите на пробиотиците в киселото мляко.

Киселото мляко, не само вкусна закуска, е пълно с витамини и минерали, които са от съществено значение за тялото да функционира добре, а най-важното - за пробиотиците и добрите бактерии. Не забравяйте да търсите йогуртите с добавения пробиотик, за да се възползвате напълно.

Виж повече: Е гореща вода за здраве

Гледай видеото: Най-добрите храни против стареене (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send