Красота и мода

Как да лекува пърхот в веждите и миглите

Pin
Send
Share
Send


Много хора страдат от проблеми с пърхота по окото. Блефарит е състояние, което се среща често. Себорейният дерматит е друг добре познат проблем на люспите, които могат да се появят в района, по страните на носа в гнездата, както и над миглите и веждите. Това може да се случи по различни причини. Най-често срещаните са нехигиеничните условия, както и други проблеми, свързани със замърсявания и замърсявания.

Лечение на пърхот при вежди и миглите:

Ето списък на 6 препоръчани начина за избягване и лечение на пърхот в веждите и миглите.

1. Леки почистващи препарати:

Млечните сапуни или шампоаните за бебета могат да се използват не само за измиване на главата, но и за лицето.

2. Аптечни барове:

Често се използват различни сапуни, съдържащи кетоконазол и цинков пирит, които могат да се прилагат. Въпреки това човек трябва да бъде внимателен, така че да няма раздразнения и водата трябва да е удобна за почистване.

Виж повече: Как да се отървете от мокър пърхот

3. Консултирайте се с очен лекар:

Съветите на офталмолога могат да бъдат полезни при тези условия. Може да има някои капки или други видове кремове, които могат да се дават.

4. Здравословна диета, съдържаща достатъчно хранителни вещества:

Здравословната диета често играе подходяща роля в общите здравни условия. Това може също така да подобри проблема с бактериалните инфекции отвътре или от проблемите на излишното отделяне на себум. Може да има и хормонален дисбаланс, който може да доведе до тези проблеми и следователно, ако храната е правилно държана под контрол с достатъчно вода и хидратация, както и плодове и хранителни вещества, тогава човек може да се отърве от тези проблеми. Често липсата на сън и стресът могат да причинят тези проблеми. Лекарите трябва да бъдат консултирани, за да знаят общото здраве на пациента.

Виж повече: Лечение на пърхот по лицето

5. Поддържайте правилната хигиена:

Ако човек няма сериозни проблеми, които са вътрешни и също така имат правилна диета редовно, причината за сухота може да бъде причина за неправилна хигиена. Това е нещо, което често се пренебрегва редовно. Много хора дори не мият лицето редовно. Следователно, ако това е правилно направено, бактериалните инфекции могат да намалят.

6. Бадемово масло:

Това е много ефективно средство за лечение на пърхот. Това може лесно да се направи. Няма и изискване за загряване. Човек може да вземе накрайник на ухото или да навие памук на върха на почистваща пръчка, като се увери, че няма да се надига и това няма да дразни района. Тогава това може да бъде потопено в бадемово масло и след това може да бъде леко нанесено върху площите. Това може да се прави редовно. Тя трябва обаче да се измива на всеки 6 часа или на следващия ден с измиване на лицето. Ако това доведе до натрупване, тогава повече мръсотия може да получи депозит, който може да бъде опасен.

Виж повече: Лечение на хронична пърхот

Съвети и предпазни мерки за лечение на пърхот в веждите: -

  • Не използвайте никакви форми на самостоятелно лечение, тъй като това може да доведе до сериозни проблеми със зрението.
  • Може да се използват някои капки за очи, които се препоръчват от лекарите.
  • Лимонов сок е обичайно лечение за този проблем, но това не трябва да се използва, тъй като това може да предизвика тежки дразнения.
  • Пластовете с топла вода могат редовно да се нанасят на цялата територия, а също така могат да се използват различни видове анти септични течности. Те трябва да се разреждат и да не се използват в тежки концентрирани форми, тъй като тогава те могат да причинят силно дразнене.
  • Сапуни, съдържащи цинк пиритион, хората не трябва да го използват с отворени очи и това трябва незабавно да се изплакне, ако има незабавно дразнене. Трябва да се използват тежки пръски вода, за да се премахнат напълно следите от сапуни. Ако дразненето продължи, тогава трябва да се консултира с лекар.

Източник на изображения: 1.

Гледай видеото: Махаме мустака (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send