Красота и мода

Култура и фестивали в Нагаланд

Pin
Send
Share
Send


Фестивалите на Нагаланд имат динамично и богато културно наследство. Това е земя на множество фестивали. Държавата Нагаланд е населена от 16 основни племена. Сред тях са Кукис, Ангамис, Чангс, Коняк, Аос, Качарис, Сумис, Чакесанг, Лотас, Почури и др. Всяко от тези племена има своя уникална и звездна култура, обичаи, традиции и фестивали. Тази статия изброява някои от културата и фестивалите на Нагаланд, които празнуват през цялата година.

Известна култура и фестивали на Нагаланд с изображения:

Нека погледнем към древните фестивали на Нагаланд.

Фестивал на рогата:

Фестивалът „Хорн Бил“ в Нагаланд е туристическа атракция, която привлича хора от цялата страна и чужбина. Той представлява мултикултурните цветове на тази североизточна индийска държава. Този фестивал започва през първата седмица на декември всяка година. След това продължава седмица. Името на фестивала е след птичия рог. Това име е символично, тъй като птицата има силно влияние върху местния фолклор и култура на племенните общности, които живеят в държавата. На този ден в традиционните танци участват групи от различни племена на Нагаланд. Пеят народни песни, свирят на музикални инструменти и се занимават с различни спортове и дейности.

Като част от този фестивал са представени различни традиционни форми на изкуството. Това включва дърворезби, картини, скулптури и бамбукови произведения на традиционни артисти от Нага. След това фестивалът продължава до вечерта, когато се провеждат множество музикални концерти. Този фестивал помага да се обединят различните култури на племената на Нагаланд.

Виж повече: Важен фестивал на Ориса

Правителството на Нагаланд в рамките на отдела по туризъм реши да проведе общия фестивал през 2000 г. за културно единство и да улесни туристите да видят всички фестивали на Нага наведнъж, тоест едновременно на същото място. Фестивалът „Хорн Бил“ традиционно се празнува в столицата Нагаланд, Кохима. Фестивалът има за цел да съхрани, съживи и поддържа естествените местообитания и богатството на културата и наследството на Нага.

Фестивал Moatsu:

Виж повече: Фестивали на Западна Бенгалия

Фестивалът Moatsu се празнува от племето Ao в Нагаланд. Тя се чества през първата седмица на май всяка година. На този фестивал се изпълняват редица традиционни ритуали. Семената се засяват в оризовите полета от мъжете от това племе. След като семената се засяват, племето Ao наблюдава Moatsu Mong. Основната цел на този фестивал Moatsu е да търси благословиите на Всемогъщия Бог след нова реколта или брак, или почистване на ремонт на строителни конструкции или други дейности от този тип. За да отпразнуваме този празник, се приготвя оризова бира и се приготвят празници, като се избиват най-добрите прасета и крави.

Жените и мъжете се занимават с пиене, хранене, танци и пеене на народни и войнски песни. Този фестивал възхвалява смелостта, смелостта и галантността на древните народни герои, за които пеят. Хората празнуват фестивала Moatsu като пеят народни песни, свирят на музикални инструменти и привличат танци. Фестивалът се наблюдава ежегодно в продължение на три дни. Това продължава от 1 май до 3 май. Sangpangtu се наблюдава по време на фестивала. Това е символично празненство. Когато наблюдават Sangpangtu, мъжете и жените на различните племена седят около огън, който е запален. Аро племенните мъже и жени се украсяват в традиционното си облекло. Жените от племето се грижат за гостоприемството. Те сервират месото и виното.

Виж повече: Главен фестивал на Пенджаб

Така тези фестивали разкриват истинската жизненост на културата на щата Нагаланд. Те се стремят да обединят различните племена и да насърчат хармонията и добрата воля между всички.

Източник на изображения: 1, 2.

Гледай видеото: Културни събития, фестивали и събори в България (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send