Красота и мода

Топ 6 причини за преждевременна загуба на коса

Pin
Send
Share
Send


От 20-годишна възраст и над няколко човека човек обикновено може да се сблъска с внезапно изтъняване на косата, което може да означава, че човек има преждевременни проблеми с изтъняването. Те често са често срещани и при тийнейджърите. Въпреки това, ако човек е изправен пред този тип проблеми, може да има няколко фактора, които могат да бъдат отговорни за това. Обикновено добрата диета винаги помага за поддържането на жлезите да функционират нормално. Въпреки това, ако човек не приема подходящи лекарства, когато има такива проблеми, те могат да се влошат и да доведат до тежест.

Има милиони хора, които страдат от този общ проблем. Съществуват различни процедури, чрез които те също могат да бъдат лекувани. Въпреки това, без подробен надлежен преглед, не се препоръчва те да бъдат третирани лично, освен ако това не са пълни билкови лекарства.

Ако проблемите се дължат на лоша хигиена, това може да се лекува с редовно почистване, а хидратацията на тялото е фактор. Ако няма достатъчно хидратация, това може да бъде проблем, защото това води до натрупване на повече пот и това води до повече замърсявания, които да се придържат към главата.

Виж повече: Фронтално лечение на косопад при мъже

Какви са причините за преждевременна загуба на коса:

Тук е 6 основни причини за преждевременна загуба на коса при тийнейджърите, както следва.

1. Алопеция ареата:

Частично плешивост се среща в милиони хора. Това често се нарича като алопеция. Когато човек е изправен пред този тип проблем, зад него може да има различни причини. Много забележима причина може да бъде стрес или дори хормонален дисбаланс. Жените могат да се сблъскат с това дори по време на менопаузата или други лекарства могат да бъдат отговорни за тях.

2. Наследствени фактори:

Ако има история на оплешивяване в семейството, човек може да се сблъска с преждевременното изтъняване на косата. Това може да стане през юношеските години и трябва да се лекува по съответния начин. Те могат да бъдат лекувани с предложени лекарства и други лекарства. Често анормалните и нехигиенични условия могат да доведат до влошаване на състоянието. Затова правилната диета също играе важна роля в това.

Виж повече: Косопад

3. Лекарства и медикаменти:

Nonsteriodal лекарства, които често се вземат за противовъзпалителна процедура, те могат да бъдат отговорни за тези видове проблеми. Често хората, които остават под стрес и тревожност или нямат подходящ сън, обикновено приемат антидепресанти, които могат да повлияят вътрешно на човек. Бета-блокерите също могат да бъдат причина за това.

4. Функциониране на щитовидната жлеза:

Неправилното функциониране на щитовидната жлеза може да доведе до редица проблеми. Това може да доведе до внезапни увеличения на теглото и внезапна загуба на тегло. Обикновено дозите са правилно предложени на интервали от време от лекарите и след това жлезите отново функционират нормално. Това е важна причина за преждевременното посипване.

5. Хормонален дисбаланс:

Това е известно главно като телоген ефлувиум. Това е дисбаланс, който се дължи на вътрешни причини. Това често е факторът зад това. Това може да бъде и при жените, поради някои лекарства, които могат да доведат до това. Често неправилно дозиране може да доведе до този проблем. Понякога това може да бъде предизвикано от внезапни здравословни проблеми. Ако диетата не е правилна, това може да доведе и до това. Това може да се контролира с подходящи лекарства или добавки. Омега 3 и Омега 6 мастни киселини са много полезни в това, както и в хормоналните лекарства. Въпреки това, ако това е факторът зад проблема, трябва да се изясни чрез правилни прегледи и подходяща консултация с лекар.

6. Тревожност:

Различни видове тревожни разстройства често се наричат ​​известна причина, която може да доведе до проблеми. Това също може да доведе до други проблеми като липса на сън и когато човек се сблъсква с тези проблеми, корените може да не получат достатъчно хранителни вещества и да доведат до загуба на коса.

Виж повече: Как да спрем Dht загуба на коса

Гледай видеото: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send