Красота и мода

10 красиви маратхи мехнди дизайни с изображения

Pin
Send
Share
Send


От древни времена мехнди има своя собствена важност, докато празнува всякакъв вид функция или повод. Те се считат за благочестиво начало за всяка нова стъпка в живота. Но с промяната в модните и художествените тенденции, дизайните на мехенди също разбраха нови идеи и модели.

Днес, жените имат много проекти, за да изберете като индийски мехнди дизайн, арабски мехнди дизайни, индо-арабски мехнди дизайни, Мароко мехнди дизайн и много повече. Сред тях дизайнът на маратхи механди има свой чар и значение.

2018 Последни маратхи мехнди дизайни:

Нека преминем през някои широко използвани маратхи механди дизайни, за да украсят ръцете.

1. Дизайн на крал и кралица Маратхи Мехнди:

Широко възприетият булчински дизайн на Marathi mehndi е изкуството на кралицата и кралската хена. Механди включва малки криви дизайни, които обграждат изображенията на цар и кралица в центъра на дланите. Пръстите, китката и предмишницата са дали много тежък дизайн, включващ спирала, пайсли и цветен модел.

2. Патола Зари Работа Маратхи Мехнди Дизайн:

Искате да дадете на ръцете подобен дизайн, който да съответства на облеклото или сарите, които да се носят на сватбения ден, Marathi mehendi, на който се дават подобни дизайни, които паталата или сарите ще бъдат украсени с zari работа. Също така е известен като дизайн на мехнди за бродерия, който има огромна мания около този дизайн.

3. Дизайн на черната хена маратхи механди:

Това е различен механди модел, който е направен с черен цвят на мена. Тъмно черният цвят оставя след себе си приятен поглед към булките, най-вече за дизайна на Raja Rani. Заоблените модели изглеждат фино изпъкнали на ръце, за да ги направят силно проектирани и да дадат зашеметяващ хлад.

4. Графични дизайни на маратхи мехнди:

Това е доста непрекъснат дизайн в дизайните на Marathi mehendi, който е направен с графични дизайни като кръгови точки, квадрати, триъгълници и т.н. Този тип дизайн ще бъде добър за сватби.

5. Древни пълен ръце маратхи механди дизайни:

Искате да дадете на булката древна връзка с дизайните на мехенди! Изкуството на маратската хна в тази категория съдържа форми, вдъхновени от образите на Бога и Богинята, дизайните на булката и младоженеца са избрани от бижута и много други. Конструкцията следва поток от лоза по ръката с дебелината на конструкцията.

6. Дизайни на широк маратхи мехенди:

Мразете да прилагате удобните механди дизайни! Търсите нещо с модерен или арабски дизайн! Ръцете на апликатора остават празни при няколко пролуки от мехнди и следователно е отворен и свободен дизайн. Вдъхновен от арабските дизайни, той е направен от флорални дизайни с няколко други чар.

7. Дизайн с вдъхновен от пауна маратхи механди:

Дизайнът на пауна се счита за най-древния дизайн в механди. Сега те просто са модернизирани с прости извивки без подходящо пауново лице. Дизайнът е изключително интригуващ дизайн на Marathi mehendi в малки криви и малки прелести за прилепнал дизайн, който се простира до китката.

8. Дизайн на предмишницата Марати Механди:

Този дизайн е на гърба на ръката: пръстите са изцяло покрити от дизайна, като удължението към китката е покриващо. Другата точка, която трябва да се отбележи в този дизайн е, че докато основният модел на дизайна на ръката е един и същ, проектите се различават значително една от друга, за да придадат възхитителен вид.

9. Мотиви:

Дизайнът на мотива е един от най-новите дизайни в Marathi Mehndi, те са проектирани отделно, давайки пропуски по дланите, китката и предмишницата с флорални мотиви. Дизайнът включва и бутон и дизайн на вени в двоен цветен ефект, за да изглежда по-елегантно, това ще бъде подходящо при традиционното износване.

10. Съчетайте дизайна на сърцето Маратхи Мехнди:

Механди дизайните в категория Maharashtrian дава артистична комбинация от дизайна, където един дизайн е разделен на две части за двата дланта. Дизайнът е направен с голямо сърце, което е заобиколено от много малки дизайни, които ще бъдат приложени лесно и също така ще бъдат полезни за малки случаи.

Заключение:

Дизайните Marathi Mehndi обикновено дават докосване на традиционните форми. Все още има някои села в Махаращра, които проектират мехенди по ръцете, използвайки пръчки, а не конуси, които им придават най-тъмния възможен цвят. Вземете от различни маратски мотиви, за да украсите глезените, гърба, гърба, ръцете и дори китките, за да получите дизайн за тази сватбен сезон.

Гледай видеото: Origami Lily Flower Designed by Henry Phạm (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send