Красота и мода

Чай от малинов лист по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Ако сте бременна, вероятно сте чували за червения чай от малинов лист и неговите ползи като маточен тоник по време на бременност. Както може да се заключи от името му, червеният малинов лист е билка, получена от червени малинови листа, които са били в медицинска употреба от хиляди години. Това е особено вярно в случая с местните австралийски племена. В началото на 1940 г. практикуващите от западната медицина започват да го използват като тоник за матката по време на бременност и раждане. Така че, какви са ползите от използването на червени малини листа и по-важното е, че е безопасно? Ето всичко, което трябва да знаете за ползите от малиновия чай по време на бременност.

Предимства Малинов лист чай по време на бременност:

Укрепва имунната система:

Когато се взема по време на бременност, се казва, че малиновият лист подпомага имунната система на бременната жена, улеснява сутрешното гадене и също така насърчава по-доброто циркулиране в тялото.

Помага при раждане на дете:

Смята се, че вземането на листа от червена малина по време на бременност спомага за укрепването на мускулите на матката, както и за тонизиране на тазовото дъно при подготовката за раждане. Доказано е също, че червените малини помагат при доставянето на кърмата. Много проучвания показват, че жените, които приемат листа от червена малина, имат намалена честота на раждателни интервенции и че жените, които редовно пият чай от червен малинов лист към края на бременността им, имат по-кратки втори етап от раждането, отколкото тези, които не пият червен малинов лист чай редовно.

Като се позовава на проучване, публикувано от австралийски акушерки през 1999 г., е установено, че малиновото растение скъсява труда, без да засяга неблагоприятно майката или детето. От извадка от 108 жени (57 или 52,8% от които консумират продукти от малинови листа), беше направено заключението, че поглъщането на лекарството не само намалява вероятността от пред- и пост-терминална бременност, но също така са по-малко податливи на изкуствено разкъсване на техните мембрани или изискват цезарово сечение, вакуумно раждане или форцепс.

Той е с високо съдържание на витамини и минерали:

Червеният чай от малинов лист, който е изключително висок в ценни витамини като витамин А, В, С и Е, също има впечатляващо минерално съдържание, предлагайки съставки като калий, фосфор и калций. Тези витамини и минерали са достъпни в лесно абсорбираща форма, което прави червения чай от малинов лист прекрасна добавка по време на зачеване, бременност и след това. Пиенето на този билков чай ​​може да ви даде допълнителна енергия, която може да помогне за укрепване на имунната система и цялостното здраве. Благодарение на това, по целия свят, червените малини се използват от специалисти за лечение на грип, диария, акне и други подобни проблеми. Използва се също за понижаване на нивата на кръвната захар при жени с диабет, регулиране на нередовните менструални цикли, намаляване на тежките периоди и дори понижаване на кръвното налягане

Той помага в храносмилането и се бори със стомашните заболявания.

Друга чудесна употреба за червен чай от малинов лист е, че той е много ефективен за лечение на много стомашни заболявания. Той помага за облекчаване на диария и спомага за успокояване дори на стомашни болки и спазми. Тъй като билковият чай има противовъзпалителни свойства и може да помогне за стимулиране на правилното кръвообращение, той може също така да помогне за успешно лечение на вътрешните заболявания и язви в храносмилателната система без странични ефекти. Той също така гарантира, че храносмилателната система функционира гладко.

Виж повече: Lipton чай по време на бременност

Подобрява силата на амниотичния сак:

Червеният малинов лист помага за укрепване на околоплодната торбичка и помага за раждане, ако сте преминали падежната си дата, но все още не сте започнали раждане.

Как трябва да приемате червен малинов лист?

Много бременни жени обикновено избират да пият чай от малинов лист, който може да бъде закупен в повечето супермаркети, магазини за здравословни храни или дори онлайн. Предлага се в чанти от чай или като чай в насипно състояние. Уверете се, че избирате местен, органичен чай от сравнително надежден източник и избягвайте евтин или внесен чай, който може да бъде разреден с замърсители.

В случай, че не се наслаждавате на плодов чай, малиновите листа могат да се консумират под формата на таблетки. Като алтернатива, той може да бъде добавен към вода като тинктура или към сок и чай, но се уверете, че тези тинктури са свободни от алкохол.

Виж повече: чай от лайка по време на бременност

Какво количество чай от малинови листа трябва да консумирате?

Трудно е да бъдем точни с подходящи дози от чай от малинов лист, тъй като това зависи предимно от количеството и времето, за което сте накиснали чая. Най-подходящият начин за приготвяне на чай е да се свари една чаена лъжичка от него в чаша вода в чайник. Разбъркайте го и го оставете да стърчи за около десет минути. В края на десетте минути можете да се насладите на невероятния аромат в червения чай от малинов лист! Вкусът на малиновия лист ще бъде малко горчив, така че може да искате да го подсладите с малко мед или захар. Препоръчително е да имате поне две до три чаши в третия триместър (макар че може да достигне до четири или пет чаши). Ако сте в първия си триместър, тогава за чаша на ден ще е достатъчно.

Ако предпочитате да я консумирате под формата на таблетки, препоръчително е да вземате около две три-четиристотин милиграма таблетки с всяко хранене, три пъти на ден, от тридесет и втората седмица в отделенията.

Потенциалните странични ефекти на листа от червена малина:

Въпреки че страничните ефекти са рядкост сред повечето жени, има малка вероятност те да се появят:

  • Болест или гадене
  • Разхлабени движения
  • Контракциите на Бракстън Хикс

Виж повече: Мога ли да пия чай oolong по време на бременност

Както при всичко, дори и Red Raspberry Leaf има някои странични ефекти и трябва да решите дали искате да го вземете, след като се консултирате с Вашия лекар и му дадете някаква дълбока мисъл. Трябва внимателно да прецените какво искате и да решите дали искате да го използвате или не.

Pin
Send
Share
Send