Красота и мода

Най-добър незабавно помощ лекарства за запек

Pin
Send
Share
Send


Страдате ли от запек? Броят на движенията на червата намалява с възрастта на човек. Почти 95% от нормалните възрастни имат движение на червата между 3 до 21 пъти в седмицата. Най-често срещаният модел при възрастни е едно движение на червата в един ден. В медицинско отношение, ако движението на червата е по-малко от 3 пъти седмично, тогава то се нарича запек. Запекът става тежък, ако движението на червата е по-малко от едно на седмица. Недостатъчното движение на червата води до натрупване на токсични вещества в организма и дори може да причини фатални заболявания като рак. Затова е добре да се лекува запек на ранен етап.

Бързи лекарства за запек:

Тук са най-добрите лекарства за запек за възрастни.

Какво е запек?

Запекът всъщност е рядък стол. Като цяло, хората мислят, че твърдите изпражнения или усещането за непълно изпразване след изтичане на изпражненията или трудност при преминаване на изпражненията означава запек. Въпреки че причината за запек при всеки тип не е същата, подходът на лечение за всички случаи следва специфично лекарство. В някои случаи се получава запек при човек, страдащ от диария. Двете се случват алтернативно в лице по определен модел. Този специфичен модел обикновено се среща като част от IBS или синдром на раздразненото черво. Ако запекът се появи в екстремни условия, изпражненията се втвърдяват толкова много, че блокират ректума и предотвратяват преминаването на фекалиите.

Виж повече: Как да лекува запек

Таблетки за лечение на запек:

Има много предписани лекарства за лечение на запек, някои от които са както следва:

Зелнорм (Тегасерод) медицина за лечение на запек:

Това лекарство е одобрено от FDA през 2002 година. Това лекарство обикновено се предписва на жени, които страдат от запек и коремна болка. Въпреки това, за някои пациенти се казва, че страдат от странични ефекти като ангина, инсулти и инфаркти. Лекарството помага на чревните мускули да се свиват и от своя страна контролират движението на храносмилателната храна в червата. Лекарството засяга освобождаването на чревна химическа секреция, серотонин. Този химикал увеличава броя на контракциите в чревните мускули и по този начин увеличава скоростта на транзита на храна. По този начин запекът намалява.

Виж повече: Как да преодолеем Запек Естествено

Amitiza (Lubiprostone) лекарство за лечение на запек:

Това лекарство увеличава секрецията на хлорни йони, които се образуват от клетките на чревния лумен и чревната обвивка. Заедно с хлоридните йони водата и натриевите йони влизат в лумена и в крайна сметка омекотяват изпражненията. Това одобрено от FDA лекарство е в състояние да лекува запек при жените и мъжете. Ако приемате 24 mg от лекарството два пъти дневно, това ще увеличи движението на червата, ще намали напрежението и ще подобри консистенцията в изпражненията. Един лек страничен ефект може да бъде гадене.

Виж повече: Начало средства за запек

Linzess (Линаклотид) лекарство за лечение на запек:

Това одобрено от FDA лекарство трябва да се прилага перорално. Това лекарство стимулира малките чревни клетки и увеличава секрецията на чревната течност. Това води до увеличаване на броя на червата. Ако човек получи болка в корема, свързана с трудности при преминаване на изпражненията, това лекарство също помага за намаляване на тази болка.

Освен лекарствата, споменати по-горе, има и други лекарства като мизопростол, колхицин и орлистат. Преди да се приложи някое лекарство, първо трябва да се консултирате с лекар.

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: Пайда Ладжин - Шамари и Разтягане - Панацеа за Всички Болести - БГ субтитри (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send