Красота и мода

Предимства на питейната вода по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Бременността е фаза от живота ви, която изисква от вас много промени в много аспекти на живота ви, включително: хранителни навици, предпочитания за пиене, избор на начин на живот и дори спяща позиция. Когато сте бременна, трябва да сте сигурни, че ще останете добре хидратирани, за да избегнете много здравословни проблеми за себе си, както и за развиващото се бебе.

Предимства на питейната вода при бременност:

Ето някои убедителни причини защо питейната вода е важна по време на бременността.

 • Приемът на вода е от съществено значение по време на бременност, тъй като помага при доставянето на основните хранителни вещества на плода. Когато пиете вода, водата във вашата система действа като разтворител за различни основни хранителни вещества и витамини. Водата също помага при транспортирането на тези енергийни и метаболизма, катализирайки хранителни вещества, минерали и витамини в различните клетки на тялото ви, включително кръвните клетки. Именно тогава тези обогатени с хранителни вещества кръвни клетки, които помагат да се доставят хранителните вещества, стимулиращи растежа, на вашето бебе чрез физическа връзка, наречена плацента.
 • Пиенето на достатъчно вода по време на бременност също е важно, защото има повече отпадъчни продукти и токсини, които тялото ви трябва да отделя. Наличието на достатъчно вода във вашата система означава по-малко натоварване на бъбреците.
 • Достатъчно вода в тялото ви запазва разредената урина и по този начин редовно изтича от тялото ви. Концентрирана урина, която остава в пикочния мехур за прекалено дълги пристанища, като действа като място за размножаване на бактерии. Така че, ако не пиете достатъчно вода, това може да доведе до изгаряне на урината, както и до треска и студ, ако урината се зарази.
 • Ако не пиете достатъчно вода, можете да страдате от запек и хемороиди.
  Нашите системи за регулиране на температурата, за да кажем най-малко, са малко напукани по време на бременност, така че водата ви помага да се чувствате хладно и спокойно.
 • Честото уриниране помага да се отмие прекомерното количество натрий от тялото, като по този начин предотвратява развитието на подуване на краката и краката.
 • И накрая, питейната вода по време на бременност е важна и защото проверява главоболие, което е признак на дехидратация.

Виж повече: Плод на дракон в бременност

Какво е препоръчителното дневно ниво на водата при бременност?

"Колко вода да се пие по време на бременност?" Е добър въпрос. Препоръчително е жените да полагат усилия да пият най-малко 12 до 14 чаши вода на ден, като едно стъкло е с размер около 8 унции.

Дръжте вода от бутилка удобна и консумирайте вода в глътки, вместо да пиете чаша пълна в едно движение, така че да не се чувствате прекалено пълна.

Безопасно ли е да се пие топла или студена вода по време на бременност?

Вашето тяло е програмирано да регулира температурите на храната, която консумирате. Когато пиете топла или студена вода, стомахът я неутрализира, за да отговаря на вътрешната температура на тялото ви, което по никакъв начин не влияе на бебето. Така че, температурата на водата не е от значение, стига да се консумират необходимите количества. Единственият проблем, който може да възникне вследствие на екстремни температури, може да бъде опарване на устата или чувствителност на зъбите за майката, ако е изложена на екстремни горещи или студени води. Препоръчително е да се пие топла вода за успокояващо облекчение.

Топлата вода е изключително полезна по време на бременност, тъй като може да ви помогне да останете хидратирани и да ви облекчи от запек. Проучванията показват също, че топлата вода може да намали симптомите на сутрешното гадене и да ви накара да се чувствате по-комфортно. Особено по време на зимата се предлага топла вода, за да се избегне падане на студ и леки инфекции.

Как да пием вода по време на бременност?

Водата може да бъде вашият източник на добро здраве и също така носител на редица болестотворни микроби. Имайте предвид следните точки, за да сте сигурни, че консумирате вода, която е безопасна за вас и вашето бебе:

 • Винаги пийте варена и охладена вода.
 • Избягвайте питейната вода от споделени бутилки, обществени места и нехигиенични прибори. Винаги носете бутилката, преди да напуснете дома си
 • Филтрираната вода с помощта на RO системи може да осигури отстраняването на вредни минерали като олово
 • Пийте на редовни интервали и се уверете, че кожата и устата ви не са сухи
 • Не пийте прекалено много вода, преди да си легнете, тъй като това ви кара да правите няколко пътувания до тоалетната
 • Добавянето на няколко резена лимон, мента или плодове като киви и диня може да направи водата подходяща за вашия вкус

Какво се случва, когато пиете твърде много вода по време на бременност?

Не забравяйте, че когато сте бременна, приемът ви трябва да се удвои. Така че, по време на бременност няма нищо като пиенето на твърде много вода. Всъщност се препоръчва да се консумира толкова вода, колкото можете и да поддържате тялото добре хидратирано. Също така е мит, че пиенето на прекалено много вода може да доведе до твърде много околоплодна течност около бебето. Потреблението на вода не е свързано с това състояние и може безопасно да се пие вода.

Признаци, че тялото ви е дехидратирано и има нужда от вода:

Веднъж, самата жажда е начин на мозъка ви да сигнализира на вашето тяло, че сте дехидратирани. Второ, тъмно жълтата урина показва, че има по-малко вода в тялото, отколкото трябва да бъде и следователно тялото ви се опитва да запази водата, като концентрира урината. Водата може да помогне при умора, главоболие, подуване и прегряване.

Виж повече: Витамини по време на бременност

Алтернативи на водата, които могат да бъдат взети:

 • Пиенето на вода по време на бременност е най-добрият избор за едно питие, когато сте бременна. Ако обаче сте прекалено отегчени, можете да изберете нискомаслено мляко.
 • Можете да вземете искряща или ароматизирана вода. Това може да бъде приготвено чрез потапяне на мента, лимон или краставици във вашата обикновена вода.
 • Можете също да пиете плодови и зеленчукови сокове.
 • Можете да имате Пилешка супа
 • Дините и пъпешите също съдържат много вода.

Какво да не пием?

 • Кафе, чай Сода и Кола трябва да се избягват, когато сте бременна.

Ако сте бременна и сте объркани за това колко и какви флуиди трябва да използвате в идеалния случай, тогава можете да се обърнете към тази статия за помощ. Този запис прави искрен опит да опише всички аспекти, свързани с приема на вода по време на бременност.

Има ефекти от недостатъчно пиене на вода по време на бременност. Това ще ви направи дехидратирани и слаби, което не е здравословно за плода.

Надявам се, че ви даде достатъчно причини за прием на вода по време на бременност.

Гледай видеото: Майко Мила! се внедрява в лаборатория за контрол на водата (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send