Красота и мода

Топ 9 храни за силни кости, които можете да ядете във всяка възраст

Pin
Send
Share
Send


Наистина трябва да ядем балансирана диета за здрави и здрави кости. Това, което ядете, играе много важна роля в определянето на това колко добре се поддържа здравето на костите ви. Костите ни започват да стават по-тънки, като докосваме 30-те. Но има начини да сложиш спирачките и да оставиш костите ни здрави и силни през целия живот.

Яденето на правилния вид не само повишава плътността на костите, но и помага за подобряване на състоянието на вашето здраве. Витамин D и калций играят жизненоважна роля за поддържането на здрави и здрави кости. Опитайте тези 9 най-добри храни за здрави кости.

Изненадващи храни за силни кости:

Нека видим как да увеличим здравината на костите чрез следните храни.

1. Мляко:

Мляко и калций вървят ръка за ръка. Той не само прави костта ни здрава, но и помага за растежа и развитието на скелетните мускули. За възрастни до 51-годишна възраст се изискват 1000 милиграма на ден. Цифрите започват да се увеличават, когато преминете 51 години. Така че започнете да пиете по 3 чаши мляко всеки ден за по-здравословни кости.

2. Кисело мляко и сирене:

Ако нямате калций в диетата си, костта ви може просто да отслаби или да доведе до остеопороза. Киселото мляко и сиренето са богати добавки на калций и витамин D. Опитайте се да ядете обикновен кисело мляко, вместо плодови йогурти. Можете също да ядете малко количество сирене в ежедневието си за укрепване на костите.

3. Тофу:

Тофу е вид соева храна, която е много богата на съдържание на калций. Трябва да ядете тофу всеки ден, за да подобрите костната си плътност. Можете да ядете тофу, приготвен или обикновен, изборът е изцяло ваш. Но яденето на тофу определено прави костта ви здрава и силна.

4. Спанак:

Спанакът е един от най-добрите зелени листни зеленчуци с високо съдържание на калций. Трябва да консумирате спанак в дневния си хранителен режим, тъй като спанакът не само прави костта здрава, но и помага за подобряване на цялостното ви здраве. Спанакът е с високо съдържание на желязо, калий и магнезий. Така можете да изпиете спанака и да направите от него зеленчук или да го изядете, като направите салата от нея.

5. Сьомга:

Ако искате да подобрите костната плътност и натрупването на кости в организма, започнете да ядете сьомга редовно. Сьомгата не само е богата на калций, но има и други важни хранителни вещества в сьомгата, което я прави здрава за нашето тяло. Сьомгата също е подходяща за хора, страдащи от сърдечен проблем.

Виж повече: Здравословни храни за белите дробове

6. Сардини:

Сардините са много богати на калций и витамин D. Ако страдате от проблема с костната плътност или остеопорозата, започнете да включвате сардини в редовната си диаграма. Сардини са също много богати на омега-3 мастни киселини, витамин В 12. Можете да се насладите на сардини под формата на консерви. Можете да добавите сардина в салатите си или върху пица. Сардина определено помага за подобряване на състоянието на костите и я прави по-силна и по-здрава за бъдещето.

7. Пшеница:

Друга най-добра индийска храна, която прави костите ви здрави и силни, е пшеницата. Можете просто да включите бял боб в супата или салатите. Белият фасул не само подхранва вашите кости, но и помага за поддържане на тялото ви здрави и годни. Освен бял боб, вие също подобрявате качеството на костите и мускулите си с тъмни и черни зърна.

Виж повече: Плодове, които помагат при запек

8. Яйца:

Яйцата също играят много важна роля в поддържането на здрави и годни кости. Може да се каже, че яйцата са най-добрите храни за силни кости, тъй като те са с високо съдържание на витамин D и спомагат за подобряване на плътността на костите ви. Жълтъкът в яйцата е много важен за развитието на костите. Опитайте се да ядете омлет всеки ден за правилно укрепване на костите.

9. Зелените:

Най-добрият начин да търсите калций и витамин D е да добавите Collard Green в дневния си списък. Collard green е зелен листен зеленчук, който има всички хранителни вещества, които са от съществено значение за развитието на костите. Антибактериалните свойства, присъстващи в зеленчуци, правят зеленчука още по-важен за консумацията. Най-добрият начин да се яде този зеленчук е да задушите този зеленчук с лук и чесън и да е с чапати. Collard green определено прави костта ви здрава и здрава. Така че това са най-добрите храни за силни кости.

По-стари или по-млади, независимо от възрастта, трябва да следвате добра диета за силни кости. Уверете се, че ежедневната диета растение започнете с най-малко един елемент от по-горе, че със сигурност ще си кости укрепване.

Виж повече: Храни за помощ с оток

Гледай видеото: Внимание храна! Как НЕ трябва да се храним! (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send