Красота и мода

9 Традиционни бижутерски дизайни на Panchaloha

Pin
Send
Share
Send


Бижутата от Панчалоха са изработени от пет лоха (метали). Тези пет метала са злато, сребро, мед, желязо и олово. В миналото е било известно, че идолът на индуски бог и богини е направен от сплави от пет метала. Счита се, че е свещена и чистотата и енергията на тези пет метала са мощни като върховния Бог.

По-късно е установено също, че носенето на бижута, направено от панчалоха, прави хората уверени, здрави и богати в случай на щастие. Казано е, че накшатрите и зодиакалните знаци по отношение на луната и слънцето на всеки човек варират в зависимост от позициите на звездите и тяхното привличане към металите на земята. Учените също така обмислят, че това оказва влияние върху човешкия живот. Така хората започнали да носят бижута като пръстени, висулки, вериги, гривни и т.н., направени от панчдхату според техния зодиакален знак.

Дизайни за бижутерия Panchalogam:

Постепенно изкуството в бижутерията на Панчалоха стана толкова възхитително, че хората го носят дори и за техния избор. Ето 9 най-добри дизайна на бижута, направени от панчалоха.

1. Дизайн на колие от Панчалоха:

Тук е красиво колие от панчалоха. Дизайнът е толкова традиционен, с образец ginni, обсипан с рубини и накрая скъсваща червена перла, която я прави по-красива. Човек може да носи бижутата panchdhatu без страх да се изгуби или да бъде откраднат, защото бижутата от panchdhatu не са много скъпи.

2. Panchdhatu Rudraksha Mala:

Ето една малка Rudraksha, направена с panchdhatu. Казва се, че рудракша е свещено семе от святото дърво на бог Шанкар. Семената се считат за свещени и мощни по отношение на универсалната си енергия. Хората носят rudraksha семена, издълбани в бижута, което ги кара да се чувстват уверени и близо до Бога. Тук е красива мала от семена от рудракша, направени с панчалоха.

3. Панчалоха диамантен анклет:

Уау, какъв красив дизайн на чифт глезена! Вижте този дизайн на глезена. Това е дизайн с диаманти, обсипани с малки звънчета под всеки диамант. Направен е в панчалоха. Индийските дами носят гривни, за да добавят към тяхната красота.

4. Когато Браслетът е направен от Панчалоха:

Тук е када някакъв вид гривна с голяма дебелина. Мъжете, които обичат бижутата, също носят када на различни дизайни. Ето една када, изработена за жени с накшикама. Цветът се различава, когато се прави с панчхату.

Виж повече: Shell бижута дизайни

5. Сватбени обици с дълги разстояния:

Тук можете да видите обеци от панчалоха. Хората избират да носят panchaloha бижута, тъй като е лесно да се зачеркнат цветни диаманти в panchdhatu, тъй като той получава перфектно съвпадение с вашето облекло.

6. Диамантени пръстени на Панчалоха:

Хората носят пръстени с диамантени пръчици със съответния им вид камък. Камъните имат голямо значение за човешкия живот. Казва се, че камъните имат собствена сила върху човешкия ум, когато отразяват своите лъчения с посоката на звездите на хороскопа и всичко останало. Пръстените, направени в панчджату, правят диаманта по-ефективен.

Виж повече: Бижутерия Meenakari

7. Комплект Висулка с Панчалоха:

Тук е висящ комплект, изработен с пет метала. Дизайнът е толкова изящен, че изглежда точно като чисто злато. Момичетата биха искали да носят такъв трезвен висулен комплект.

8. Антични гривни:

Тук е красива изкуствена гривна, момичетата наистина харесват. Можете да получите такава красива гривна в много забележителна скорост, отколкото златни и сребърни орнаменти. Panchaloha орнаменти могат да бъдат проектирани много уникален начин от злато.

Виж повече: Джутови бижута

9. Уникален змийски пръстен:

Ето още един пръстен от панчалоха. Хората носят прости пръстени без диамант на пръста си. Обикновени панчалоха пръстени са много често носени от хората. Казва се, че дава добър имунитет на здравето. Тук е много различна кора в дизайна на змия.

Тези Девет дизайна на бижута, направени от панчалоха. Казва се, че сплавта от петте метала, използвани в бижутата от панчалоха, реагира по различен начин на човешката природа. Компонентите в тези метали са силно реагирали, когато накшатрите на конкретния човек са на техните позиции.

Гледай видеото: Japanese Teaware - Trip to Tokoname in Japan (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send