Красота и мода

Култура и фестивали на Керала

Pin
Send
Share
Send


Култура и фестивали на Керала:

Гордостта на Индия, небето на земята, като лично мнение, няма по-добро място за хубава зимна ваканция от Керала и днес ще се потопим в златните култури на тази държава и ще се разгневим в техните празници. Ограничена между западните гати и арабското море, Керала е земя на благоговение със своите сладки и кисели подправки и естествени зеленини. Като религиозно-етническа толерантна държава, керала поглъща в себе си широк кръг личности и хора и с тях идва по-голямата част от фестивалите.

Виж повече: Фестивали на Дадра и Нагар Хавели

Една красота с мозъци, това състояние е следователно център на всички туристически атракции и какво е по-убедително, отколкото да преживеете един от родните им фестивали?

Ако планирате посещение в Керала в средата на годината, не забравяйте да хванете най-известния фестивал, преобладаващ около тези сезони, една забавна опаковка - една седмица и още три дни - от вълнение и разкош. Онамският фестивал от местните жители на Керала. След като бил на изгнание, крал Махабали бил допуснат само веднъж да се върне в царството си, за да провери поданиците си и това посещение веднъж годишно е познато. Въпреки че се удължава до 10 дни, всички тези дни са забавни и весели. Заедно с културни програми като танци или песни или може би панаири, хората се отдават на вкусни ястия и домашни декорации.

Виж повече: Главен фестивал на Химачал Прадеш

Но това не е всичко, тъй като през следващия месец, т.е. Фестивалът на Тируватхира. Празнуван от жените, този фестивал се отнася до раждането на бог Шива и вероятно до смъртта на бог на любовта, Камадева. Цялата сутрин е посветена на поклонения и молитвени приноси, докато останалите преминават в весело правене. Неразделна част е и танцувалната форма, посветена специално на това събитие.

През януари хората се събират в Сабаримала, за да отпразнуват фестивала Макаравилъку, който е поклонение на господаря Айяпа. Голям брой бхакти от всички краища на южните райони се събират в Сабаримала, за да станат свидетели и да участват в това благоприятно събитие. Още на следващия месец фестивалът Алува Сиваратри се празнува на брега на река Перияр. Митологията казва, че веднъж Господ Шива е погълнал барел, пълен с отрова, за да спаси света от пълно унищожение и да празнува този ден, когато хората обикалят около бреговете на реките, оставайки до нощта, за да прочетат свещените книги и след като бдението приключи, ритуалът бали се извършва на разсъмване.

Виж повече: Главен фестивал на Мизорам

Също през януари Керала е свидетел на селския фестивал в Керала на пясъците на скандалния плаж Ковалам. Този панаир е чудесна платформа за представяне на местните таланти като занаяти и ръчно изработени изделия и изкуства и архитектури, изобразяващи култури от керала. Всички тълпи, местните жители и туристите се събират, за да отпразнуват този 10-дневен панаир на брега на плажа.

В месеците март или април фестивалът Thrissur Pooram се провежда в Thrissur. Най-добрите слонове от цяла Керала са събрани и украсени и орнаментирани, а след това всички слонове се водят в шествие към Thissur. Великолепието или редкият сценарий на цялата тази опашка на слоновете в опашката, багажника в багажника, пътуващ до местоназначението им, е забележителност, която си струва да се проучи. Фестивалът на Вишну също се провежда този месец.

Тъй като керала обслужва голямо разнообразие от етническа принадлежност и религия, Великден, преобладаващ християнски традиционен фестивал, също се чества широко. Точно като dusshera за индусите, това празнува прераждането на Исус, изобразявайки доброто над злото.

След това има фестивали като Наварари или ислямския Чанданакудам Махотсавам или празникът на Понгал, който също се празнува. Цветово пълно празнично състояние, при което човек може да се оцвети в местните цветове.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5.

Гледай видеото: Защо Индия? - Част 5: Изкуството на индийския класически танц (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send