Грижа за косата

7 прости съвети за предотвратяване на пъпки по главата на скалпа

Pin
Send
Share
Send


Как можете да лекувате наливното пъпче на главата? Въпреки че пъпчицата на скалпа е изключение от акне на гърба или лицето, но се натрупва по същия начин. При това състояние повечето хора намират трудно за разресване на косата. Днес има няколко души, които са изправени пред тази главна пъпка. Кожата естествено произвежда защитен слой от маслото, известно като себум. Себумът изгражда пътя си към повърхността на кожата през порите и излишното масло, мъртвите кожни клетки, в противен случай други вещества могат да ги блокират. Бактериите увеличават очарован себум, природата е предварително пъпка, в противен случай микрокомедон.

Има много фактори, които са отговорни за акне на скалпа като прекалено много секреция на масло в скалпа, мръсотия, както и запушени пори. Все още използването на аромат на косата може да доведе до пъпки на скалпа. Хормоните са отговорни, както и количеството масло, което кожата ви произвежда. Хората с мазна кожа изглеждат много вероятни за акне от всички видове.

Методи за лечение на Pimples на скалпа:

Ето 7 най-добри метода за лечение на пъпчици на скалпа, както следва.

1. Използване на масло от чаено дърво за главата Pimples:

Изкуственият шампоан включва много сурови химикали, които дразнят и тласкат кожата на главата, но също така водят областта за бактерии и допълнителна поява на бактерии. По този начин, маслото от чаено дърво е най-доброто за това само трябва да добавите 1 капка 100% чисто масло от чаено дърво във всяка унция на шампоана. Неговите антисептични свойства разрушават и предотвратяват увеличаването на бактериите, гъбичките и вирусите. Това е най-добрият метод за лечение на пъпки по главата на скалпа.

Виж повече: Как да се отървете от хормонални акне

2. Използвайте шампоан против пърхот:

Това е нормално използвано лечение, особено за по-леки акне на скалпа. Все пак, ако нямате пърхот, това може да е полезна защитна мярка. Тези продукти съдържат вещества (като кетоконазол), които се борят от гъбички, които може да липсват на кожата ви. Това е добър метод за отстраняване на пъпките в скалпа.

3. Избегнете мазната плюс тежки продукти за коса:

Хубаво е защо - допълнителното масло върху скалпа ви, допълнителните вероятно пъпки трябва да изглеждат като поглед към продуктите за коса, които са обозначени като „не комедогенни“ - чувство, че няма да получават никакви черни точки и че са на водна основа. Той съдържа гел за коса плюс лак за коса. Те не позволяват на вашия скалп да диша и да предоставят място за размножаване на бактерии. Това е най-доброто лечение на пъпчиците на скалпа.

4. Нанесете хена за пъпките на скалпа:

Някои смятат, че естествената хна помага за предотвратяване на пърхот, овлажняване на скалпа и все още работи като антисептик. На свой ред могат да се погрижат и за пъпките на скалпа. Но знайте, че постоянната употреба може да доведе до временно червеникаво оцветяване на косата ви.

Виж повече: Гъски Пъпки Причина

Можете да намерите естествената къна леко разхвърляна за употреба. За да избегнете това, използвайте маска на сканата на къната - това е широка паста от къна, която създавате просто чрез смесване на вода около 1/4 чаша естествена каша на прах, която ви очаква да получите мека паста. По-късно покрийте внимателно скалпа си с паста от къна, поставена върху плътно прилепваща капачка за душ, оставя се за 30 минути и се измива. Това е добрият метод за лечение на пъпки по скалпа.

5. Нанесете оцет докато миете косата си:

Една супена лъжица оцет се смесва с чаша вода, подобна на последното изплакване, след което измиването на косата може да подобри формата на скалпа. Приспособимо рН на кожата ви я прави по-малко привлекателна и по-малко обитаема за бактериите. Той също така съживява кератиновия слой на косата. Това е безвредно и лесно достъпно естествено решение, което можете да използвате безопасно и завинаги. Това е най-доброто средство за защита на скалпа.

6. Използвайте индийското орехче за лечение на акне на скалпа:

Комбинирайте мляно индийско орехче с мляко и намажете пастата върху скалпа. Заминава за час. Покрийте главата си с капачка за душ. Измийте с мек шампоан и го подсушете. Това е най-добрата пъпка на лечение на скалпа.

Виж повече: Как да се отървете от поп пъпки

7. Използвайте бензоил пероксид или салицилова киселина:

Те премахват препятствията, например мръсотия и масло. По този начин порите на кожата ви няма да бъдат блокирани и следователно главата на скалпа ще бъде свободна от пъпка. Това е най-добрият начин да се отървете от пъпките на скалпа.

Източник на изображението: 1.

Гледай видеото: Служение (Юли 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send