Красота и мода

Топ 9 ползи за здравето от плод с бодлива круша

Pin
Send
Share
Send


Плодовете на растението, които познаваме като кактус от бодлива круша, са тези, които се разпространяват като бодлива круша. Може би се чудите как едно растение кактус може да се яде или да се използва? Да! Боровината е една от вкусни и овални плодове от кактус, които също са натоварени с огромни ползи за здравето. Цветът на плода може да варира от зеленикавожълт до тъмночервен и дори пурпурен. Заедно с това, че е част от диетата, бодливата круша също е известна със своите лечебни свойства. Може да се консумира както сурово, така и сушено. Югозападният район на Съединените щати и Мексико вижда много растеж, когато става дума за бодлива круша.

Невероятни ползи за здравето от плод с бодлива круша:

Въпреки това, преди да можете действително да използвате плода, е важно да знаете какво се съхранява за вашето благосъстояние. Това ще ви помогне да направите по-лесни и по-добри решения. Проверете този списък по-долу, за да научите повече:

1. Лечение на диабета: t

Хипогликемичните ефекти според професионалистите са едно от основните свойства на бодлива круша, която можете да използвате. Това е един от естествените продукти, които се използват при диабет и вече повече от 1000 години. Това важи особено за хората, които остават в Централна Америка.

Виж повече: Ползи за здравето на Рамбутан

2. Помага за храносмилането, третира запек:

Диетичните фибри присъстват в много плодове, зеленчуци и дори зърна и са неразтворими в природата. Това влакно помага в регулирането на храносмилателната система, както и в лечението на проблеми със запек. Същото е налице и в бодлива круша. Това помага за подпомагане на храносмилането и предотвратяването на проблеми, свързани с стомаха и червата.

3. Понижава лошия холестерол:

Е, отново, високите нива на диетични фибри работят тук във ваша полза и отмиват нивата на лошия холестерол, също известни като LDL от тялото, като по този начин поддържат сърдечните проблеми. Той помага за намаляване на рисковете от инсулти и атаки и по този начин защитава сърцето добре.

4. Осигурява основни минерали:

Минералите като калий и магнезий помагат за отделянето на ензими в организма, което помага при регулирането на всички функции на организма. В действителност, те също помагат за повишаване на метаболизма и произвеждат добри нива на енергия. Също така помага при редовен сърдечен ритъм и правилното функциониране на мускулите и нервите.

5. Сила на костите:

Наред с развитието на костите, бодливата круша помага за осигуряване на подходяща сила и добро здраве на костите. Този плод е един от най-добрите при високите нива на калций. Около 1 порция от плода е достатъчна, за да допринесе добре за дневните нужди от калций.

Виж повече: Ползи за здравето на листа от мента

6. Помага при управлението на теглото:

Ненаситените мазнини и ограничените калории са важни за правилното управление на теглото. Колющата круша без съмнение е една от най-големите възможности, когато става въпрос за управление на теглото, както и загубата му. Всичко, което трябва да направите, е да включите част от този плод в диетата за най-добри цели.

7. Дава аминокиселини:

Има около 8 аминокиселини в бодлива круша, която тялото не е в състояние да подготви и се нуждае от хранителни източници. Аминокиселините са много важни за правилните функции и нужди на организма. Няма нито един въпрос, че бодливата круша има най-много аминокиселини в сравнение с други.

8. Третира махмурлука:

За да се намалят ефектите от лош махмурлук, бодливата круша със сигурност е добър вариант за разглеждане. Всички неудобни чувства, свързани с алкохолни манипулации като гадене, повръщане и сухота в устата, могат да бъдат лекувани с този плод.

Виж повече: Използва се червен спанак

9. Укрепва имунитета:

Има полизахариди в бодлива круша, която помага за стимулиране на имунната система и е друга от ползите, които помагат в борбата с болестите и инфекциите.

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: 14 невероятни ползи от морковите за кожата, косата и здравето (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send