Красота и мода

Как да приложим перфектната очна линия? Съвети и трикове

Pin
Send
Share
Send


Нови ли сте за грим за очите? Искате ли да знаете някои основни трикове, които могат да ви помогнат да получите драматичен чифт очи, без да овладеете изкуството? Просто се съсредоточете върху това как да насочите очите си красиво и ще бъдете готови да хипнотизирате другите с вашия поглед. Очите са едни от най-привлекателните части на лицето ни и ние трябва да ги подобрим, като носим очен лайнер, докато правим грим. Сега, за много от начинаещите, най-големият въпрос е как да се сложи правилно очна линия. Е, очертаването на очите ви твърде много може да развали целия ви вид. Така че, да ни уведомите стъпка по стъпка процедурата за носене на очна линия от този пост.

Преди да започнем, нека разберем какво е очна линия.

Какво е очна линия?

Очна линия е козметичен грим, който се използва за подчертаване на горните клепачи на очите. Те помагат на очите да изглеждат по-големи и по-ярки. Обикновено черни, очни линии също идват в разнообразие от цветове като синьо, зелено, кафяво и дори блестящо метални шейкове.

Продукти и аксесоари, от които се нуждаете:

1. Очен лайнер (изберете любимия си от различни нюанси)
2. Фондация (един цвят по-светъл от действителния тон на кожата ви)
3. Полупрозрачен прах (трябва да е фин и гладък)
4. Апликатор за четка или гъба
5. Памучна топка и безалкохолен препарат за отстраняване на грим

Виж повече: Как да използваме течна очна линия

Как да приложим стъпка по стъпка:

Проверете тези стъпки, за да знаете как да приложите очна линия.

Първа стъпка:

Първата стъпка на очертаване на очите е подбирането на молив от дясното око. Два най-важни фактора, които трябва да се вземат предвид при избора на молив за очна линия са както кожата, така и цвета на косата. Ако искате да получите естествен вид, идете за мек молив, който генерира линия с почти сходен цвят с миглите. За тези, които имат черни или тъмно кафяви вежди или мигли, черният молив винаги е най-добрият избор. Онези, които не са благословени с дебели и видни мигли, трябва да се придържат към по-тъмните нюанси, докато въгленът в сиво или тъмно кафяво може да бъде цвят за белите жени.

Втора стъпка:

Има много жени, които мислят, че почистването на лицето не е от полза, когато става въпрос за носене на калъф за очи. Може да се окаже най-голямата ви грешка, тъй като бихте изглеждали напълно неестествени по този начин. Винаги започвайте с почистване на лицето, включително деликатната ви област на очите. Налейте 2-3 капки за премахване на грима от очите върху памучния тампон и внимателно избършете лицето си. Тя ще елиминира мръсотия, масло, следи от грим или каквото и да е друго, присъстващо на или около клепачите, и ще ви даде ясна основа за облицоване на очите.

Виж повече: Цветово оцветяване на очите

Трета стъпка:

Време е да направите почивката на лицето си подготвена за грим за очите ви. Прилагането на много тънък слой основа е от съществено значение за тази цел. Уверете се, че смесите, както и перото на краищата на основния слой правилно в района на очите. Също така, нанесете полупрозрачен прах върху клепачите си, за да настроите вашия лайнер и да го поддържате свеж, както и непокътнат през целия ден.

Четвърта стъпка:

Сега вземете калъфа за молив и поставете малки точки на капака на горните си очи, вместо да създавате дълги непрекъснати линии. Той е много полезен за тези, които нямат достатъчно опит в правенето на грим за окото. Просто дръжте здраво моливния молив, поставете го много близо до основата на миглите и натиснете върха му към клепачите. Създайте възможно най-много точки от единия ъгъл до другия ъгъл на очите през горните капаци.

Пета стъпка:

След това смесете точките с помощта на гъбичката или просто с четката за очна линия. Всичко, което трябва да направите, е да преместите върха на четката или апликатора веднъж или два пъти върху точките. Въпреки това, не трябва да изваждате инструмента от окото си по време на работа. Или пък няма да получите гладка линия. И накрая, повторете процеса за по-ниските си клепачи и завършете грима на очите с подходящи нюанси на сянка и спирала.

Съвети за това как да приложите Eyeliner за начинаещи:

Чудите се как да сложите перфектната очна линия? Ако сте начинаещ в света на грима и се борят с очите си, тези съвети и трикове могат да ви помогнат.

  • Молив за очила са най-добрите за начинаещи, тъй като те предлагат по-добро сцепление и лекота на използване.
  • Направете точки, преди да нарисувате очна линия. Присъединяването на точки може да направи вашата работа проста и гладка.
  • Ако забележите някакви зацапвания, покрийте ги с някаква основа или коректор.
  • За опушен вид, начертайте дебела линия и я намажете с памучен тампон.

Надяваме се, че вече сте усвоили изкуството на прилагане на перфектната очна линия. Не забравяйте, че в първия опит няма изкуство. Редовната практика и експериментирането с различни стилове могат да ви помогнат да създадете траен очна линия, която със сигурност ще вземе някои очни ябълки. Нека очите ви говорят за вашия стил!

Гледай видеото: Нежен елегантен грим в цвета на 2016 г. - Розов кварц (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send