Красота и мода

Симптоми и причини за херния

Pin
Send
Share
Send


Херния е свързана с корема или слабините. Това, което започва с отслабена вътрешна облицовка, бавно завършва, образувайки балон като чувал на долната част на корема. Това е доста често срещано заболяване, от което страдат много хора. В този случай не се третират частично мъже и жени. Това е унисекс болест, която засяга както мъжете, така и техните колеги. Това обаче е напълно лечимо при подходяща грижа.

Ние описваме корема като долната част на нашето тяло, мускулна област, в която се помещават всички храносмилателни и репродуктивни системи. Обикновено тези органи са безопасни и се свързват със защитените силни влакнести стени на корема. Ситуация се случва, когато коремната стена отслабва или перфорира. Тази ситуация е известна като херния. Вътрешната облицовка, която се възползва от отслабената стена на корема, се изтласква, за да образува торба, подобна на торбичка, под перфорираната стена.

Херния за определен момент е без болка. Едва когато коремната тъкан се промъкне през дупката на стената и завърши в балонната торбичка, започва болката. Избухването на такива коремни тъкани и органи е понякога известно като херния и при продължително време ситуацията се влошава и влошава.

Обикновено има различни части, които херния може да преобладава, първото и най-често срещано място са слабините. По-голямата част от случаите на херния са центрирани в слабините, когато за жените обичайното място е под слабините. Това е известно като феморална херния. За мъжете обикновено е ингвиналната херния, където издатината може да достигне до скротума. Това е долната издатина. Често има хернии, които причиняват балона като торба да се изтласка нагоре и от стената на корема и в гръдната кухина чрез фин отвор в диафрагмата. Това състояние е известно като хиатус или хиатална херния. Понякога херния може да се случи в миналото разрез в и около предишен операция белег и в други случаи това е корема, който получава засегнати от херния. Това състояние след това се нарича пъпна херния.

През по-голямата част от времето херния се проявява по-малко и когато удари, ако продължи, може да превърне други условия в сериозна сделка. Обикновено една проста операция, отворена или лапароскопска печат на сделката, но причините за отслабена стена на корема си струва да се знае, за да се избегне по-нататъшна конфронтация на херния.

Симптоми и причини за херния:

Причини за херния:

тук споменаваме 10 основни причини за херния.

1. Тежко повдигане:

Обикновено отслабването на мускулната стена може да доведе до повдигане на тежки тежести във фитнеса. Често хората се стремят да направят скулптурна фигура мечта сбъдната и в преследване на това, тежка повдигане сесия се разглежда в. Малките хора знаят, че тежкото повдигане обикновено предизвиква огромен натиск върху областта на корема, която причинява износване на мускулите в корема.

2. Възраст:

Често поради възрастта, органите започват да изчезват. При старостта настъпва неспособност на органите да бъдат толкова тежки, колкото са били веднъж. Поради това често коремната стена отслабва и е предразположена към перфорация или скъсване.

3. Хирургически белег:

Често има хирургически белези в областта на корема, които все още са склонни към нараняване, тъй като в миналото не са били излекувани правилно. Това е мястото, където се появява херния, точно по протежение на белезите.

4. Предишна история на херния:

Установено е, че рисковите фактори за развитие на херния са по-високи, ако сте имали предишна анамнеза за хиатус или пъпна херния.

5. Кашлица:

Често понякога хроничната кашлица, която обикновено е суха в природата, причинява сърбеж в гърлото, което прави кашлицата свистене по-силна и трудно. Докато човек кашля енергично, за да се облекчи от сърбежното дразнене в гърлото, постоянното налягане продължава да се натрупва в червата, причинявайки бавно да се поддават на стените на корема под натиск, за да разкъсат, за да причинят херния.

6. При раждане:

Пълната херния причинява подуване на вътрешната страна на кожата, причиняващо бирена черва или изпъкнало положение на корема. Това може да е пасивно състояние, налично в теб, докато си малък. Обикновено пъпното пространство, ако не успее да затвори правилно къщите на херния сак. Това може да стане в по-късните ви години.

Виж повече: Candida Причини

7. Бременност или затлъстяване:

Често бременността или затлъстяването причиняват прекомерна сила в областта на корема, което причинява прекалено голямо натиск върху мускулните стени на корема, за да се задържи. В такава ситуация стените се разрушават.

8. Диализа:

Херния се причинява главно, когато се усети натиск в коремната кухина, което води до изпъкване. Установено е, че при пациенти, подложени на перитонеална диализа, което се извършва в състояние на бъбречна недостатъчност; Повишено налягане се упражнява върху корема. Следователно такива лица имат по-висок риск от развитие на херния.

9. Нараняване:

Херния може да бъде причинена, когато мускулите станат обтегнати и отслабени. Ако по време на нараняване мускулите са засегнати и не се излекуват напълно, шансът за растеж на хернията става значително висок.

10. Запек:

Според последните открития, човек, страдащ от хроничен запек, е с по-висок риск от развитие на херния. Запекът причинява напрежение в коремните мускули по време на дефекация, което ги прави слаби и по-податливи на растежа на хернията.

Симптоми на херния:

След идентифициране на причините за хернията също така е важно да се разберат и познават симптомите за същото. Познаването на тези херниеви симптоми ще доведе до ранно откриване и лесно излекуване.

Обърнете внимание на тези 10 признака и симптоми на херния, които никога не трябва да игнорирате:

1. Видима единица:

Забелязвали ли сте някога видима буца под кожата си? Ако да, тогава може да се окаже, че е един от ранните херниеви симптоми. Тези бучки се образуват, когато тъканите се отслабват, което може да се случи по време на раждането или тъканите се намаляват с възрастта. Тези издатини приличат на торба в органите и понякога нахлуват в пъпа, слабините или стените на корема. Тези изпъкналости или подувания са лесно забележими с голи очи и се превръщат болезнени с течение на времето. Присъствието на буца във всяка част на тялото може да се окаже тревожно, затова е най-добре да потърсите лекарска помощ веднага.

2. Намалено кръвоснабдяване:

Когато херния има тенденция да става по-голям по размер, тя се нарича „увредена зона“ - медицинско състояние, при което кръвоснабдяването се отрязва от мускулните стени. Ще има намалено снабдяване с кръв към първичния участък и други части на тялото. Развитието на закръглена херния може дори да е животозастрашаващо и изисква незабавна медицинска операция. Според експерти съотношението на смъртта при операция на херния е сравнително по-високо в случаите, когато херния се контролира с други форми на лечение. Ето защо е най-добре да се открие развитието на херния по-рано, за да се избегне появата му.

3. Дискомфорт на нервите:

По време на херния може да изпитате и дискомфорт в различни части на тялото, които са свързани със същата нервна верига. Това състояние се появява, когато херния предизвиква дразнене в нервите, с болка, която се движи по нервната верига. Също така херния, която се развива от увреждане на спорта причинява компресия на нервите. Това е така, защото издатината притиска нерва и болката преминава от корена до сегмента на засегнатия нерв.

4. Усещане за пълнота:

Пациент, страдащ от херния, често изпитва нещо или подуто чувство в червата. Този симптом е особено често по време на херния на пъпната връв или хиатална херния, която засяга съответно червата и стомаха. Гаденето е друг често срещан симптом по време на херния. Болката причинява затруднения при преглъщането и може да ви накара да се почувствате зле.

5. Болка:

Лицето, страдащо от херния, е длъжно да страда от болка, въпреки че интензивността може да варира от леко неудобно до много тежко. Усещането за болка в случаите на херния само с времето се увеличава. Болката при херния може дори да бъде категоризирана като:

  • Когато се вижда само изпъкналостта и лицето не изпитва никаква болка или дискомфорт.
  • Понякога се усеща тежко усещане в корема. Болката може да се увеличи поради движения, които причиняват огъване на кръста.
  • Болката в този случай се влошава дори с движения като огъване, повдигане, извличане на тежки предмети или дори седене за продължително време.

Когато болката стане силно болезнена, това означава, че херната се удушава и е важно незабавно да се покаже лекар.

Виж повече: Симптомите на менингит при деца

6. Трудности при ходене:

Херния създава затруднения дори при най-малки движения. Затова дори докато се разхождате в офиса си, сядате да ядете храна или дори да шофирате колата си, може да се почувствате леко неудобно. В по-високи стадии на херния, дори придвижването на краката или ръцете може да бъде много болезнено.

7. Разстройване на стомаха:

Симптомите на стомашно разстройство като лошо храносмилане, гадене, киселини или проблеми с червата са много чести по време на херния. Той е особено разпространен, когато херния засяга абдоминалните области или слабините. В ингвиналната херния, която засяга слабините, стомашното разстройство е често, когато хернията изпъкне от корема и достигне ингвиналния канал. А нежен масаж от лекар може да помогне, като предлага временно облекчение.

8. Дискомфорт:

Дори ако не се почувства болка, изпъкналите черва ще се чувстват тежки и тежки, причинявайки дискомфорт или дразнене в червата. Това може да бъде безболезнено или с болка. Въпреки, че болката не е постоянна и се появява отново на интервали, дишащото неспокойство остава цял ден.

9. Повръщане:

Гадене и повръщане са много чести симптоми, които показват началото на херния. В такива случаи, червата се улавят с растежа и могат да причинят фатална обструкция на червата. Това е опасно медицинско състояние и се нарича херния. Пациентът може да срещне трудности при преминаване на газ и прекъсване на движенията на червата. Затворената херния изисква незабавна медицинска операция.

10. Умора:

Мускулите на тялото около засегнатата от херния област постепенно стават слаби и хората са склонни да се чувстват уморени лесно. Тези мускули са склонни да стават по-слаби поради постоянното износване, а също и поради силната болка, която е резултат от растежа на хернията.

Важно е да се разпознаят тези ранни признаци и симптоми на херния. Херния не може да бъде излекувана сама, ако не се лекува. Сега знаете, че мускулната слабост води до херния. Но не винаги е възможно да се избегнат такива условия. Човек обаче може да намали интензивността на напрежението или натиска върху мускулите. Това ще помогне да се избегне херния на първо място и дори да помогне за предотвратяване на влошаването на състоянието.

Някои от предпазните съвети за херния са:

  • Избягвайте пушенето
  • Приемане на начини за поддържане на здравословно телесно тегло
  • Избягвайте повдигането на тежки предмети, особено когато тя действа отзад
  • Следвайки здравословна диета, за да се осигури гладко движение на червата и уриниране.
  • Незабавно се консултирайте с лекар, ако откриете тревожни промени в организма.

Все пак вземането под внимание на медицинското състояние и показването на лекар може да помогне за значително намаляване на ефекта. Херния може лесно да се излекува с лекарства и да се приемат някои положителни промени в начина на живот. Като следвате тези указания, можете да предотвратите херния да стане животозастрашаваща.

Виж повече: Какво причинява възпалено гърло

Гледай видеото: Дискова херния - причини, симптоми и лечение (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send