Красота и мода

Аюрведични съвети за светеща кожа

Pin
Send
Share
Send


Светещата кожа е знак за красота, която всяка жена желае. Той също така подчертава доброто здраве на този човек. Дори мъжете могат да имат здрава и блестяща кожа, ако следват здравословни навици. Един от най-добрите наръчници за здравословни навици, водещи до красива и ясна светеща кожа е ритуалите и съветите, предлагани от Аюрведа.

Това е древна наука, която набляга на съществуването на вата доша, която кара кожата да стане суха и прекрасни предложения за елиминиране на тази доша, като по този начин подобрява кожата и я кара да изглежда сияйна и светеща. Следването на съветите, предлагани от Аюрведа, осигурява положителни резултати, без да се налага да харчите много в сравнение със скъпите кремове, лосиони и други козметични продукти за подобряване на тена и постигане на светеща кожа.

Аюрведични съвети за светеща кожа:

Ето някои съвети за светеща кожа, както следва.

1. Включване на семена и ядки в диетата:

Ядки като бадеми и семена като ленени семена, слънчогледово семе имат високо съдържание на естествени мазнини и омега3 мастни киселини, които са известни, че се отърват от дисбаланса, причинен от дехидратацията на кожата. Аюрведа предлага либерално използване на тези ядки в диета, за да донесе естествения блясък на кожата в рамките на няколко дни.

Виж повече: Маслиново масло за честна кожа

2. Добавяне на много зеленчуци към храната:

Аюрведичните практики предполагат, че голяма част от храната трябва да е пълна със зеленчуци като репичка, краставица, копър, нежни аспержи и моркови, за да назовем няколко, тъй като тези зеленчуци са склонни да премахнат дехидратацията на кожата. Той помага за пречистването на кожата и добавя много блясък към иначе скучната кожа.

3. Йога и упражнения:

Друг аюрведичен връх, за да получите светеща кожа е чрез елиминиране на вата доша чрез йога и упражнения като ходене и упражнения за свободни ръце. Чрез практикуване на стойки като ваджрасана, бхуджангасана и т.н., натрупаната вата се освобождава, като помага за здравословното храносмилане и доброто кръвообращение. Това води до здрава и блестяща кожа, тъй като ежедневното упражняване помага за изпомпване на кислород в системата, което води до здравословен блясък на кожата.

Виж повече: Съвети за светеща кожа

4. Медитация:

Тази техника за релаксация е силно препоръчителна от Аюрведа, за да получите светеща кожа, тъй като е изключително полезна за премахване на тъмните кръгове. Тя включва дихателни техники, които премахват негативността и стреса и вливат системата в жизненост и свежест. Това автоматично придава на кожата гладка и гладка текстура

5. Пиене на зелен чай и други билкови сокове:

Друг успешен съвет, който Аюрведа може да предложи, е консумацията на билкови сокове като сок от алое вера и билкови зелени чайове. Те имат антиоксидантни свойства, които се преборят с свободните радикали в кожата и водят до ясен тон към кожата, правейки го свеж и светещ.

6. Адекватно заспиване:

Почитането на естествения процес на сън в продължение на най-малко седем часа е друг съвет, който аюрведа предлага. Той също така потвърждава значението на съня в точното време, което е идеално след залез слънце. Добрият и здрав сън е един от основните критерии за получаване на петна, гладка и блестяща тена, тъй като тя отпуска ума и тялото, като премахва естествено токсините.

Виж повече: Бадемово масло за тъмни кръгове под очите

7. Масажи с билкови масла:

За сухота на кожата може да се погрижи чрез масаж с растителни масла. Въпреки достатъчната хидратация кожата понякога все още се напуква или притъпява. Това се дължи на липсата на вътрешно овлажняване и почистване. Аюрведа предлага използването на някои растителни масла от кайсия, зехтин и т.н., които позволяват добра абсорбция от кожата. Масленият масаж предотвратява задържането на вода и стимулира кръвообращението. Това води до здравословен блясък на цялата кожа. Това е един от най-добрите аюрведични съвети за светеща кожа.

Въпреки че Аюрведа има множество други съвети, които да доведат до добър блясък на кожата, ако обърнете внимание на гореспоменатите съвети, вие със сигурност ще се възползвате и ще получите желания кожен блясък.

Pin
Send
Share
Send