Красота и мода

Шиванданда йога асани и ползи

Pin
Send
Share
Send


Под един експертен треньор, тази форма на йога може да се направи от хора с променлива възраст и степен на способност. Обучението на Шивананда йога включва често отпускане и подчертава
йога дишане. По-долу е кратко описание на сесията на сивананда йога:

Не възнамерявам да замествам никакво експертно мнение. Винаги трябва да практикувате под добре обучен инструктор. Като се има предвид, че нека да погледнем какво всъщност е шивананда йога. Шивананда йога е по-проста форма на йога, създадена през 1960-те години. В тази форма на йога фокусът е върху запазването на здравето и благосъстоянието на практикуващия.

Акцентира върху 5 основни аспекта:

1. правилно дишане (пранаяма): пранаяма се отнася до техники за дълбоко дишане.
2. Упражнение (асана): асана е форма на упражнение в класическата йога. Йога Асана трябва да бъде стабилна и твърда, но удобна и спокойна. Той помага на практикуващия да осъзнае своето тяло, ум и среда.
3. Релаксация (savasana)
4. диета (вегетарианска)
5. Позитивно мислене и медитация (Веданта и дхяна).

Типична сесия на Шивананда Йога отива така:

1. Savasana или Corpse Poses:

Това се практикува преди, между и след друга асана. За да направите това, трябва да си легнете направо и да се опитате да запазите ума си все още. Легнете на гърба. Разстелете ръцете си и ги оставете

по страните на тялото, дланите нагоре. След това краката са удължени. Отпуснете цялото си тяло. Може да направите леки корекции в тази поза, за да се чувствате по-спокойни. Сега затворете очи и се съсредоточете върху място между веждите, което също се нарича център на слънцето и се опитайте да успокоите ума си. Можете да останете в тази поза от 5 до 15 минути.

След това Savasana е последван от прости йогични дихателни техники като kapalabhati и anuloma viloma.

Виж повече: Позициите на Виняса Йога

2. Какво е Капалбати?

kapal означава чело и bhati означава блестящ Kapalabhati е дихателна техника, използвана специално за почистване на дихателните пътища. Той помага при изчистването на слуз и задръстванията от дихателните канали. Той помага за подобряване на мускулния тонус, помага за отпускане и дори за загуба на тегло. Това е основно енергично коремно дишане. Вдишването е нормално и издишването е силно. При всяко издишване трябва да се свият коремните мускули.

Тя включва седене с кръстосани крака върху йога килима, като същевременно се поддържа права гръб и врата и поза на брадичката. След това поставете ръце на коленете си. Мускулите на корема трябва да бъдат напълно отпуснати. Дишането на част се извършва нормално и издишването е силно. При всяко издишване трябва да се свият коремните мускули. Практикуването на този дишащ стил за 30 пъти трябва да е достатъчно за начинаещ.

Това упражнение не трябва да се прави, ако сте на период, страдащ от високо кръвно налягане или други сърдечни заболявания.

Виж повече: Дхяна в йога

3. Какво представлява Anuloma Viloma?

Тази дихателна техника е известна и като алтернативно дишане с ноздра.

Това упражнение включва удобно седене с кръстосани крака. След това затворете очи и поддържайте мускулите си спокойни. Сега дясната ноздра трябва да се натисне с палеца на дясната си ръка и дълбоко да се вдиша през лявата ноздра. Запазете това за 5 секунди. След това освободете дясната ноздра и изтласкайте вдишания въздух от това. Повторете процеса с алтернативни ноздри. Повторете този цикъл за 10-15 кръга.

Това упражнение не трябва да се упражнява, ако сте бременна или имате периоди.

Виж повече: Какво е Анусара Йога

4. Сурия Намаскара:

Surya namaskar, или слънчеви поздрави е най-добре да се направи пред слънцето по време на изгрев слънце или ранни сутрешни часове. Той ни помага да се накисваме в слънчевите лъчи и да получаваме ежедневния витамин d. Тази асана, когато се прави редовно, води до подобрена стойка, разтяга мускулите и помага при загуба на нежелани flab. Той помага за облекчаване на тревожността.

След тези четири стъпки, в стандартната програма на 12-те основни асани: t

1. Стойка за главата (Sirsasana)
2. Раменна стойка (Sarvangasana)
3. Плуг (Halasana)
4. Риба (Matsyasana)
5. Седящ преден завой (Paschimottanasana)
6. Кобра (Bhujangasana)
7. Скакалец (Шалабхасана)
8. лък (Dhanurasana)
9. Спинален обрат (Ardha Matsyendrasana)
10. Врана (Bakasana) или паун (Mayurasana)
11. Постоянен преден завой (Падахастасана)
12. Триъгълник (Trikonasana)

Средната сесия на сивананда йога продължава 90 минути.

Източник на изображението: Захранване

Гледай видеото: Hatha Yoga: Full 12 Asana Session (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send