Красота и мода

Известни светилища и паркове в Карнатака

Pin
Send
Share
Send


Увлекателната Карнатака се простира от вечнозелените гори на Западните Гати до джунглата на равнините. Известен със своите паркове за дивата природа Карнатака е удоволствие за любителя на природата.

Красиви светилища и паркове в Карнатака:

Тук са нашите най-добрите снимки от местоположението на държавните паркове в Карнатака.

Национален парк Бандипур:

По-рано през 20-ти век този парк беше ловна земя на Махараджа Вудияр. В съчетание с националния парк Nagarhole, с огромните си популации на слонове и бизони, той формира настоящия национален парк Bandipur. Той е част от биосферния резерват Нилгири, обширен участък от защитени гори в Индия. В момента тя е и най-добре управляваният тигров резерват на Индия.

Изтощена от реките Kabini, Nugu и Moyar, флората на парка се състои от

Широколистни гори,
Вечнозелени гори и
Wood Тревисти гори.

Почти 2 и половина часа от Mysore, Национален парк Bandipur е домът на азиатския слон и богата колекция от дърво от палисандър и тиково дърво.

Светилище за диви животни Каувъри:

Разположен сред планинските долини, река Cauvery преминава през това красиво резерват за диви животни. Разположен в Mysore и покрит с речни и сухи широколистни гори, той е дом на голямо разнообразие от диви видове с естествени местообитания в тези райони.

Виж повече: Светилища в Андаман и Никобар

Национален парк Bannerghatta:

Когато става въпрос за паркове в Карнатака Разположен по южните покрайнини на Бангалор, той се простира върху огромни 25 000 акра земя и е известен с богата флора и фауна. Той е един от десетте резервни гори на Анекал и има изобилие от лечебни дървета като:

, Сандал,
Y Зизиф,
, Neem,
Ind Тамаринд и
. Дървета Chujjullu.

Виж повече: Светилища в Мизорам

Защитено място за диви животни Dandeli:

Разположен на около 485 километра от Бангалор, това светилище е наистина спокойно и спокойно. Също наричан вторият по големина резерват на дивата природа на страната, той се характеризира със стръмни склонове, дълбоки долини и богати хълмисти терени, поради смес от влажни широколистни и полувечнозелени гори. Това красиво светилище е рай за обитателите на градовете, които искат да оставят косите си.

Гудави птичи резерват:

Гордостта на област Shimoga, тя е една от петте най-добри светилища за птици в Карнатака. Естественото езеро е перфектно място за поливане на птици, за което през годините са регистрирани 191 вида. Най-добре е да наблюдавате птиците през месеците май до ноември.

Виж повече: Светилища в Махаращра

Светилище на дивата природа Бхадра:

Сгушен в тропическите гори на Западните Гати, в квартал Чикмагалур, той по-рано е бил известен като Джагара. Уникалната му флора се дължи на река Бхадра, която тече през нея. Това е 25-тата тигрова резервна гора на Индия.

Светилището на Мандагадде:

Също така в района на Shimoga, към Thirthahalli, това светилище е популярно място за прелетните птици. Малко светилище край река Тунга, той има красив остров, където има мигриращи птици като средна бяла чапла, метеорологични и корморани гнезда и породи. Това е наслада за много любители на птиците. Какофонията от 5000 чуруликащи птици през месец август със сигурност ще повиши настроението ви.

Лагерът за слонове в Dubare в Coorg:

Dubare Elephant Camp е уникална дестинация за екотуризъм в Южна Индия. Тук се провежда пълна подготовка на служителите за слонове. Домът на повече от 150 слона дава отлични условия за туристите на брега на Каувъри. Вълнуващо е да наблюдаваме храненето на слоновете.
Органът по зоологическата градина на Карнатака има много зоологически градини, свързани в цялата страна, за да се погрижат за грижата за животните и осведомеността сред хората.

Освен това град Бангалор запазва титлата си на градски градини с най-известната ботаническа градина Lalbagh, която е известна със своето разнообразие от рози. Необходимо е да се спомене специално за известните градини Brindavan, без които всяко пътуване до Карнатака е непълно.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Гледай видеото: Мегалити и антични светилища във фотосите и проучванията на доц. Любомир Цонев (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send