Красота и мода

Топ 15 птичи светилища в Индия

Pin
Send
Share
Send


Човек, който обича да наблюдава птици, може да намери няколко вида хималайски видове, а също и някои видове птици от индийския субконтинент в популярните светилища. Обикновено човек може да намери няколко разновидности на врабчетата, или пъдпъдъците или крановете тук. Ако човек види тези паркове в тогава, тук може да открие няколко вида хималайски видове. Сред тях ара и други разновидности на попугари и популари са доста популярни. Притежавайки масово унищожение на горите в резултат на обезлесяването, а също и поради няколко фабрики, които правят водите, както и замърсените гори, няколко правителствени зони са изградили няколко защитени зони, където може да оцелее няколко вида животни. Не само това, но има и други атракции като популярните басейни и естуарните езера или язовирите, които са много други атракции около националните паркове. Човек може да види също и Бил за рога, Страус, националния паун и индийската дропла, който е застрашен вид в тези защитени среди.

По-долу са представени 15-те най-популярни светилища за птици в Индия.

1. Sultanpur Bird Sanctuary:

Султанпур е дом на няколко вида цветни птици. Това се намира в Гургаон на Хариана. Това не е голяма площ, но е известна с разнообразието си, което дава дом на всички тези авеню. Има и езеро, което много хора отиват да видят. В него има прясна вода и много хималайски видове идват в това езеро от северните съседни страни. Това също има няколко летящи форми на хищници. Човек може дори да види няколко вида папагали и други ара тук.

2. Светилище за птици Keoladeo:

Това е много популярен национален парк. Няколко души идват да видят голямото разнообразие на различните видове птичи видове, които идват на това място от няколко други места, особено от хималайските региони. Тук може да се видят няколко вида редки видове. То също е място, където човек може да намери голямо разнообразие от тези видове птици. Това е известна дестинация, която човек не бива да пропусне, когато този човек види другите части на Раджастан. Раджастан е домакин на хиляди хора само за този парк. Човек, който вижда Великия Тар, а също и историческите укрепления на това място, този човек също ги вижда тук. Няколко застрашени вида птици също идват на това място.

3. Салим Али птичи резерват:

Тук човек може да намери няколко вида разнообразие сред видовете птици. Тук може да видите и няколко разноцветни сорта Фламинго и други ара. Много известна река тук е Mandovi в Гоа. Най-често срещаните видове тук са пеликанът, папагалите, врабчетата и пауните.

4. Светилище за птици Рангантиту:

Това е на брега на река Кавери. Това е в района на Карнатака. Човек може да види няколко разновидности на цветни летящи птици тук като речната риба, птицата на змията, бялата чапла и чапла, които са много популярни. Това място е много популярна атракция за много хора, които обичат да видят градините на Бриндаван, а също и прилежащите водоеми на тази територия.

5. Кумаракомско птиче светилище:

Това е също така известен като Vembanad парк и е атракция на Керала. Тъй като това е разположено близо до езерото Vembanad, човек може да види няколко разноцветни вида летящи видове. Човек може да види и популярната мухоловка, сибирския щъркел и дървения бръмбар. Наред с другото, могат да се видят папагали и ара и някои разновидности на врабчетата.

6. Светилището на езерото Канвар:

Той е разположен в Бихар и е запазена зона за няколко разновидности от разноцветни видове птичи семейства. Тук има и други живописни атракции като горите на прилежащите територии.

7. Светилище на птиците на Ведантангала:

Човек може да види общия пясъчник, врабчетата, папагалите и пинталите тук. Налице е популярно езеро, известно като vedanthakal езеро. Това е едно от най-древните запазени места. Човек може също да види съседните горски територии и това е в щата Тамил Наду и Андра Прадеш. Това е доста живописно за хората.

8. Светилище на птиците в езерото Чилка:

Това е сред най-популярните места в Индия. Крушовидното езеро на Чилка е доста популярно за това и много хора обичат да виждат това за огромните гори и зеленината.

9. Национален парк Ситанади:

Този популярен парк се намира в Чатисгарх. Тук може да се открият и други видове дива природа.

10. Национален парк Дхумкал:

Това е в Гуджрат. Освен разнообразното си разнообразие, на това място са запазени видове от редица диви животни.

Виж повече:Wild Известни резервати за диви животни в Индия

11. Светилище за птици Каундиния:

Това е в Андра Прадеш и тук също има популярни долини. Известни пресни води тук са Kaigal и Kaundinya. Тук може да видите и езерото Kolleru.

12. Светилище за птици Нал Саровар:

Това е много популярно за езерото. Човек може да види няколко вида фламинго и Avocets тук. Това е в щата Гуджарат. Освен това има и други атракции, освен пейзажа на езерото.

Виж повече:Of Списък на националните паркове в Индия

13. Манастирското светилище:

Това е в област Сатара Махаращра. Ако човек иска да види сибирски фламинго, това е популярно място, за да се види това. Има и други атракции като цветните папагали, а също и някои. Хората могат също така да се качат на сафари за домашни любимци и да ги видят в някои запазени райони. Няколко сорта от семейство ара са доста популярни тук, а също така има и други атракции като врабчетата.

14. Национален парк Thol:

Това е популярно за неговите видове и също така има атрактивни езерни райони, които човек може да види. Той се намира в Гуджрат близо до езерото Тол.

Вижте още: Застрашени животни в Индия

15. Национален парк Бонда:

Това е още един популярен парк за опазване на птиците в Гоа. Човек може да намери няколко разновидности на застрашени видове птици. Добре известен сред тях е индийският паун.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Гледай видеото: Средновековните крепости на Източните Родопи 1 (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send