Красота и мода

Анатомията на йога

Pin
Send
Share
Send


Днес воденето на здравословен балансиран живот е доста трудно. С рейв за загуба на тегло и необходимостта от по-здравословен начин на живот хората са склонни да очакват по-търговски или изкуствени медикаменти. Това, което те не са наясно е, че йога е древно изкуство и е най-ефективна за различни заболявания, ако се извършва ефективно. Йога наскоро се превърна в широко разпространена дейност по целия свят, за да остане здрава и здрава и тъй като тя е постоянна практика в продължение на много години, хората намират за лесно разбираемо и полезно за извършване.

Разгледайте някои от най-добрите техники за йога анатомия:

Десетте най-добри техники за йога са: -

Тук са 10-те най-добри анатомия на йога техники, които можете да водите здравословен балансиран живот.

Kapalbhati:

Kapalbhati е въведена от baba Ramdev и е много популярна сред много хора. Често загряването на пранаяма. Капалбхати означава „череп, сиящ дъх“ и е енергизиращ и пречистващ. Тя ви помага да се отървете от много заболявания с времето.

Бастрика Пранаяма:

Тази пранаяма е направена, за да осигури достатъчно количество кислород в тялото ви. Това е ефективна техника, когато се използва за лечение на заболявания като астма. Това е жизненоважна дихателна техника и ако се използва ефективно, може да бъде от голяма полза за тялото на човека. При тази техника човек трябва да седи удобно с един кръстосан крак над другия в падмасана.

 • Вземете нормални вдишвания и се отпуснете.
 • След периодично дишане поемете дълбоко дъх, така че белите Ви дробове да се напълнят с въздух. След това издишайте силно през носа.
 • Повторете това 5-10 пъти дневно за ефективни резултати.

Анулом Вилом Пранаяма:

Тази дихателна техника е известна и като алтернативно дишане с ноздра. Това упражнение трябва да се извърши по подходящ начин на чист въздух преди закуска. Въпреки това, ако лицето, което желае да извърши такава практика е бременна или има периоди, тогава е препоръчително да не се прави техника.

За тази техника трябва едно:

 • Седнете с кръстосани крака на подложка и отпуснете мускулите на тялото си и затворете очи.
 • Сега натиснете дясната ноздра с палеца на дясната си ръка и вдишайте през лявата ноздра.
 • Броете до 5, за да задържите дишането.

Повторете около 10-15 кръга повече.

Бхрамари Пранаяма:

Това е изключително сложна, но ефективна техника на дишане, където всички мускули в тялото ви се привеждат в действие, за да дадат необходимите резултати. Ако това упражнение се провежда ежедневно, човекът ще страда по-малко от проблеми с дишането и издръжливостта ще се увеличи двойно. Известно е, че успокоява ума. Той е акредитиран като най-доброто упражнение за дишане, за да се отпуснете и да изчистите ума си от чувство на неудовлетвореност, както и да се отървете от гнева.

 • Тази техника трябва да се извърши по следния начин - изправете гръбнака и се отпуснете. След това с палци затворете и двете си уши.
 • Използвайте средния си пръст на двете ръце, за да натиснете леко върху затворените си очи.
 • С индексните си пръсти натиснете надолу храма си леко поставете безименния пръст на носа си и дишайте внимателно.
 • Продължете това в продължение на пет до десет минути последователно.

Виж повече: Йога за облекчаване на болката в рамото

Сурия Намаскар:

Има дванадесет ефективни стъпки в Суря намаскар. Всеки един от тях се извършва с периодично дишане може да помогне за увеличаване на метаболизма и помага в воденето на по-здравословен начин на живот. Surya namaskar е поредица от мощни упражнения, които са най-добрият начин да останете годни.

Седнал гръбначен обрат:

Това най-вероятно е една от трудните техники и трябва да се извършва с грижа и познаване на техниката. Ако сте нов в йога консултирайте се с професионалист в извършването на тази техника.

Ако позицията, показана на снимката по-долу, се изпълнява успешно заедно с периодично дишане с къси вълни на вдишване и издишване, то тогава е изключително ефективно.

Виж повече: Йога за очи за подобряване на зрението

Dhanurasana:

В тази позиция човек получава максимална циркулация на кръв в тялото, като по този начин увеличава притока на кръв, като по този начин увеличава издръжливостта. Метаболизмът също се увеличава, като помага при загуба на тегло и увеличаване на апетита за болен човек.

Viparita karani:

Тази позиция е изключително ефективна за хората, които страдат от стрес или тревожност. Ако се извърши правилно, тогава е идеален стресиращ шум. Днес много хора ежедневно страдат от стрес. Това ще ви помогне да намалите този стрес, така че да можете да водите по-здравословен начин на живот. Дишането е най-важният фактор тук. Ако дихателната последователност се извършва периодично в продължение на 10-15 минути ефективно, тя е идеална позиция.

Виж повече: Ползи от Суря Намаскар

Успокояващите пози на кравата и котката:

Успокояващите пози на кравата и котката трябва да се използват заедно. Едната в последователност на другата.
Анатомичните йога пози сега са полезни за вас под формата на книги за йога анатомия. Разгледайте някои от най-добрите книги, на които можете да разчитате.

 • Ключовите мускули на йога: Автор на Рей Лонг, книгата е полезна за изображения и лесно описание. Това е идеален справочник.
 • Функционална анатомия на йога: автор на Дейвид Кейл, предназначена е за тези, които са запознати с някои основи на йога. Книгата ще има смисъл и е съкровищница от знания за тези, които искат да практикуват и задълбочат вашето разбиране за йога.

Книгите за йога са многобройни. Ако търсите да изострите знанията си за йога, на пазара има много добри книги, с които да започнете. Йога анатомията е нова сфера на здравословен живот, който се оформя. Всяка йога има различни цели в тялото и по този начин те са известни, за да ви държат здрави и по-добри. Започнете днес. Живейте здрави.

Източник на изображения: запас на затвора, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9.

Гледай видеото: Анатомия йоги Пол Грилли Часть 1 (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send