Красота и мода

Adho Mukha Vrksasana (Позиция на ръката) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Има някои, които предпочитат сутрешните джоги с бутилки за вода и парните вечерни фитнес сесии, а след това има и други видове, които предпочитат сутрешното каре, разположено пред откритата тераса и чрез серия от обрати, съчетани с регулирано дишане, постигайки баланс на тялото и душевен мир. Голяма част от режима на йога се изразходва за работа на тялото ви чрез спокоен и събран процес и оттук започва горски пожар, който сега е важна част от грижата за тялото. Налице е голямо разнообразие от упражнения по йога, които се наричат ​​този, наречен Adho Mukha Vrksasana или класическата поза на стойката за ръце.

Как го правим?

Тази поза е по същество пълна стойка на ръцете, която за начинаещите може да не е лесно изпитание. От първостепенно значение е да разберете сложността на поза и без да се отказвате от нея, практикувайте вашето несъвършенство до съвършенство. С практиката това ще бъде толкова лесно, колкото всеки друг, който познавате.

3 За да започнете, за начинаещите може да искате да изберете сладко място някъде близо до стена, което може да поддържа баланса ви. Обърнете се обратно към стената, слезте в четирите си крака и стигнете до положението на кучето надолу. По това време дланите ви трябва да бъдат притиснати до земята, подготвени да поемат тежестта на тялото. Рамото трябва да се разшири, за да се намали теглото. Сега огънете коленете и направете някакъв хмел, преди да се изправите до обърнато изправено положение. Преди да се изправите, уверете се, че ръцете са еднакво раздалечени, за да балансират теглото.

Първите няколко пъти винаги са най-лошите, когато загубите равновесие или работите с доверието си. Стената и в този момент може да ви помогне, но след като професионалист, може дори да не се нуждаете от помощ наоколо. След като сте успели да стигнете докрай нагоре, изправете тялото си, но не прекалено силно. Заключете позицията с няколко дълбоки вдишвания за няколко секунди, вероятно след минута, след като сте свикнали с нея. Бавно освободете стойката след това и се върнете обратно към позицията на кучето надолу с лекота.

Вижте още: Karnapidasana

Как ни помага?

Първият в много списък е координацията на тялото, която може да се извлече от това упражнение. Хората, страдащи от проблеми с баланса на тялото, биха могли да намерят това истинско сърдечно решение на проблема. След като започнете да поддържате обърнатата позиция, координацията на тялото ще се усъвършенства сама по себе си.

Сега биещото сърце вече не може да бъде изложено на риск с тази йога за вас. Докато вие дишате с главата надолу, има огромно количество кръвен поток, който се втурва към сърцето ви, разтваряйки артериите и вентрикулите, които ги поставят през силен кръг от удари. Това е основно джогинг за сърцето, здрав и на върха на своята скорост.

Вижте още: Осемте ъглови пози йога

Гъвкавостта на тялото може да бъде постигната чрез изпълнение на тази асана с течение на времето. Често след няколко месеца ще осъзнаете колко лесно са гъвкавите ви влакна. Балансирането на тялото на ръката ви е помогнало на тези упорити сухожилия да се освободят, като по този начин намаляват сковаността на мускулите.

Загуба на тегло може да се съхранява в залива с тази йога, тъй като това е форма на упражняване на стречинг, където сте опънат коремните мускули и ги поставя в ситуация на натиск, докато балансирате долната част на тялото. Това е доказан метод за изгаряне на мазнини, съчетан с дълбоко дишане.

Йога винаги е била свързана с душевното спокойствие и е доказан начин за отпускане на депресия и раздразнителност. Тежката седмица може да се компенсира с някои уикенд сутрин.

Виж повече: Стрелба с лък Поза

Източник на изображения: 1, 2.

Гледай видеото: Downward Dog - Downward Facing Dog Yoga Pose (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send