Красота и мода

Пасифлора е безопасен по време на бременност?

Pin
Send
Share
Send


Изборът на здравословна диета е важен по всяко време, но по време на бременността. Консумирането на храни, натоварени с жизненоважни витамини и минерали, е не само добро за бъдещата майка, но и за бебето, което расте в нея. Така, както планирате времето за бременност, важно е също така да се гарантира, че вашата бременност е добре планирана. Докато ядете плодове и зеленчуци се считат за здрави, по време на бременност трябва да направите избора разумно. Ако искате да знаете, дали е безопасно да страдате по време на бременност, прочетете този пост и направете своите факти. Плодът на страстите е изключително полезен за бременната майка и е сред най-добрите в пренаталните храни.

Ползи за здравето на Passion Fruit:

Маракуя, също популярен като Granadilla, е ароматен плод, известен със сладкия си вкус. Роден в Южна Америка, този екзотичен плод притежава отлични лечебни и успокояващи свойства. Той е мощна част от важни витамини, калий, въглехидрати, диетични фибри и протеини. Списъкът не свършва дотук, за да научите някои от невероятните ползи от маракуя по време на бременност:

Ves Подобрява имунитета:

Маракуя е хранилище на витамин С, алфа-каротин и бета-криптоксантин, които могат значително да укрепят имунната ви система по време на бременност.

Ers Подхранва здравословния растеж на плода:

Антиоксидантите и основните минерали, присъстващи в маракуя, ще осигурят здравословен растеж и развитие на нероденото ви бебе.

Rest Облекчава безпокойството и безсънието:

Много просто средство за облекчаване на често срещаните проблеми с бременността като безсъние и безпокойство е да се яде всеки ден плодовете на страстите. Известно е, че е добър източник на медицински алкалоиди като Harmon, който предлага седативно действие.

Виж повече:Мангустинът е подходящ за бременност

е добро за костите:

Маракуя е изключителен източник на минерали като магнезий, желязо, мед и фосфор. Консумирането на маракуя по време на бременност прави костта ви по-силна чрез увеличаване на минералната костна плътност.

Хранене на СПИН:

Едно от предимствата на маракуя по време на бременност е насърчаване на здравословното храносмилане. Заредена с диетични фибри, тя облекчава движенията на червата, освен че подобрява храносмилането. Яденето на маракуя всеки ден по време на бременност ще задържи проблема със запек.

Подобрява кръвообращението:

Желязото, присъстващо в маракуя, е много важно за производството на хемоглобин. Добрият брой хемоглобин предполага здравословно снабдяване с оксидирана кръв на всички части на тялото. Храненето на плодовете на страст по време на бременност също помага за функционирането на други органи в тялото. Освен това той намалява риска от анемия.

Виж повече:Това е безопасен магданоз по време на бременност

Blood Регулира кръвното налягане:

Контролът на кръвното налягане е изключително критичен по време на бременността. Маракуя е пълна с калий, който функционира като вазодилататор и подобрява притока на кръв в тялото.

Ces Намалява дихателните проблеми:

Маракуя също действа като чудесно отхрачващо и така консумират по време на бременността помага за свеждане до минимум на дихателните проблеми като кашлица, астма и хрипове.

For е полезен за очите и кожата:

Маракуя има много високо съдържание на витамин А, което значително намалява риска от проблеми, свързани с очите, като нощна слепота и катаракта. Също така е добре за вашата кожа и придава гладка и мека текстура. Кой не би искал да получава комплименти за светеща кожа!

Виж повече:Benefitsпомагат за бременността

След като научите за тези изключителни ползи от маракуя, не чакайте секунда, ако все още не сте започнали да я ядете по време на бременността си. Пасионният плод осигурява много ползи за здравето на бъдещата майка и следователно трябва да бъде включен в бременната диета. Нещо повече, няма абсолютно никакви странични ефекти от яденето на този плод по време на бременността. Споделете тази прекрасна новина с други бъдещи майки и оставете доброто да се разпространи.

Pin
Send
Share
Send