Красота и мода

9-те най-добри туристически обекта в Малдивите

Pin
Send
Share
Send


Малдивите е малък тих остров, разположен в Индийския океан. Чистите сини води и чистите бели пясъчни плажове осигуряват идеалното място за отстъпление, бягство от монотонността на ежедневния градски живот. Малдивите е място, което има богата местна култура и красиви места за посещение. Той предлага вълнуващи водни спортове, които туристите могат да предприемат. Ето някои от най-добрите места за посещение на Малдивите.

1. Гмуркане Bluetribe, Moofushi:

Това е отлично място да отидете, ако искате да научите гмуркането. Докато е отличен за първите водолази, това е голям фаворит сред опитни. Костенурките, мантата и кораловите рифове, които можете да разгледате, е просто грандиозно! Bluetribe предлага гмуркане и гмуркане с шнорхел и други подобни водни спортове. Можете да отседнете в Moofushi за 2-3 нощувки или да прекарате цяла седмица, но няма да ви омръзне дори за минута.

2. Остров Алимата:

Посещението на този остров ще отнеме цял един ден. Вечерта се излъчва невероятно шоу с факел, който осветява водите от и от пристанището. Морската флора и фауна на тази област включва жалки, дълги акули на медицинска сестра, тревали и много други такива завладяващи същества. Гледката, която осигурява, е великолепна. Този остров е още едно отлично място за гмуркане или гмуркане с шнорхел.

Виж повече: Места за посещение в планината Абу

3. Бананов риф:

Бананов риф се намира в северния Атол Мале. Това място е близо до летището, за да можете да направите последна спирка точно преди да се върнете, няма нужда да резервирате курорт. Той предлага отлични гледки за гмуркане, изпълнени с цветни риби, корали и други отлични морски забележителности. Moray змиорки и гигантски Napoleon Wrasse са някои от редките морски животни, които можете да видите тук.

4. Sun Island Beach:

Това се намира в атола Южна Ари. Курортите тук са отлични! Вземете едно от морските бунгала или стаите над тях. Ярко жълто слънце, златист пясък, риба и чиста синя океанска вода! Какво още ви трябва за една спокойна почивка, освен добра компания и бутилка охладена бира!

Виж повече: Aurangabad Туристически места

5. Manta Point:

Сърфиране, гмуркане, гмуркане с шнорхел - това са само някои от вълнуващите дейности, които можете да предприемете тук. Lankan Manta Point е най-известното място за гмуркане тук с много рифови риби, акули за сестри и красиви корали! Има много отлични курорти в близост до Manta, ако искате да дойдете тук всеки ден и да подобрите гмуркането си. Това е прекрасно Малдиви туристически обекти за посещение.

6. Хукуру Миский (Старата петъчна джамия):

Това е стара сграда, която ще ви заинтригува, ако сте ценител на хубавата архитектура. Въпреки, че стените са стари и някои от пилинг на боя трябва да го посетите, за да усетите уникалния стил на дизайна на сградата. Това е едно от туристическите места в Малдивите, което не включва риба или плажове и все пак успява да ви остави впечатлен.

Виж повече: Места за посещение в Индор

7. HP риф:

Това е отново в района на северния Атол Мале. Меки коралови рифове, джакфиши, костенурки, наполеони - всички заедно правят този риф отлично място за гмуркане. Силните течения го правят много подходящ за сърфиране.

8. Национален музей:

Националният музей в град Мале е интересно посещение. Това е малко място, доколкото идват музеите, с твърде много експонати, но малкото, които са тук, са длъжни да привлекат вниманието ви. Мястото ви казва всичко, което трябва да знаете за историята на Малдивите.

9. Hulhumale:

Hulhumale в атола Каафу е съвсем близо до летището. Много хора избират да останат в курорта точно на този остров, който осигурява всички удобства, които всеки турист може да изисква. Също така е отлично място за риболов, сърф, гмуркане с шнорхел или гмуркане. Островът като останалата част на Малдивите е просто великолепен. Това е най-добрият Малдивите туристически обекти за посещение.

Pin
Send
Share
Send