Красота и мода

9 Известни паркове в Гувахати със снимки

Pin
Send
Share
Send


Популярно известен като врата към североизточната част на Индия, Гувахати е най-важният град в щата Асам. Всички големи компании в Североизточна Индия имат своите центрове в този град. Но Гувахати е важен и от гледна точка на туризма. по-известен е като град на Източна светлина. Разположен на брега на Брахмапутра, този град разполага с няколко живописни сцени, които привличат няколко туристи. Културата на хората, живеещи тук, е различна и интересна. В крайна сметка Гувахати е приятно място за успокояваща почивка.

Популярни паркове в Гувахати с изображения:

Ето списък на деветте най-добри парка в Гувахати, които ще бъдат посетени.

1. Зоологически градини:

Близостта на градината е известна като зелено убежище на Гувахати. Това само намеква за красивата живописна красота, която градината спортува. Зоологическите градини се простират на огромна площ от 130 акра и са дом на редкия вид на един рогов Rhino. Тази изящна част от дивата природа е една от основните забележителности на щата Асам. Този парк също има африканския двурог Rhino и широк спектър от други флора и фауна.

2. Национален парк Манас:

Разположен в подножието на Хималаите, Национален парк Манас има отлична атмосфера с живописен фон на масивните хълмове. Той е и единственият резерват в Асам, който е дом на тигри. Някои от животните, които обикновено са забелязани в горите на този резерват, са златният лангур, азиатските биволи, слоновете, носорозите, дивите бизони, дивите кучета (dhole), видрата и цибетките.

Виж повече: Паркове в Ахмедабад

3. Светилище "Побитора":

Този парк се намира някъде далеч от Гувахати. Той е дом на известния индийски еднорог Rhino, азиатския бивол, леопард, дивата мечка, цибетки и няколко други животни. Светилището разполага със собствена гора и спортува някои красиви сцени от флората и фауната. Той обхваща площ от почти 40 кв. Км. Ноември до март е пиковото време за посещение на светилището.

4. Парк Неру:

Nehru Park е прост стар обществен парк, който е кръстен на бившия индийски президент Jawaharlal Nehru. Това е хубаво място да вземете детето си и просто да се отпуснете. Той има няколко скулптури от животни, въпреки че тук не се среща никаква истинска дива природа. Откриват се и други красиви статуи, които украсяват части от огромния парк. Атмосферата е успокояваща и има люлки и други форми на забавление за децата.

Виж повече: Увеселителни паркове в Jalandhar

5. Национален парк Казиранга:

Паркът отново се намира не в Гувахати, а в близост до него. Той е твърде известен с това, че се помещава индийският еднорог Rhino. Общата площ от около 450 кв. Км. паркът е дом на различни видове флора и фауна. Той дори е обявен за обект от световното наследство. Не само това, Националният парк Казиранга е също тигров резерват и има много други такива завладяващи диви животни, скрити в горите си.

6. Национален парк "Намери":

Разположен в подножието на Източните Хималаи, този парк не е много далеч от Гувахати. Той спортува дивата природа, която включва много видове тигър, слон, леопард, индийски бизон, бяло крило дървено патица, лениво мече, хималайска черна мечка, панголин, индийско диво куче, котки Civet и така нататък.

Виж повече: Водни паркове в Индор

7. Парк Sukreswar Ghat:

Парк Sukreswar Ghat е още един от парка на града, който се отличава с успокояваща среда, заобиколена от красиви растения и структури. Този парк няма много диви животни като тигрите или носорога, но има някои прекрасни гледки към сушата Гюч. Туристите посещават парка, за да погледнат страхотния залез над водата в този гат.

8. Национален парк Оранг:

Този гражданин се намира на около 140 км от Гувахати. Животни като еднорогият носорог, кралският бенгалски тигър, азиатският слон, елените, дивите свине и др. Са част от дивата природа на този парк.

9. Прашанти Удян:

Това е друг обществен парк, разположен в Гувахати, който е често посещаван както от местностите, така и от туристите. Този парк често се използва и за политически и други демонстрации.

Източник на изображения: ,1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Our Miss Brooks: Conklin the Bachelor Christmas Gift Mix-up Writes About a Hobo Hobbies (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send