Красота и мода

9 Известни паркове в Бхубанешвар със снимки

Pin
Send
Share
Send


Различни паркове в Бхубанешвар са разположени в тази земя на храмове, които са перфектно допълнение към историческите околности на града. Парковете осигуряват спокойно убежище както за младите, така и за старите, като някои от тях дори са основни туристически атракции.

Красиви паркове в Бхубанешвар с изображения:

Ето списък на най-добрите паркове в Бхубанешвар.

Forest Park:

Понастоящем известен като парк Бию Патнаик, паркът е един от най-големите и най-големите, разположени на 7 акра земя. Добре поддържаните тревни площи са заобиколени от много дървета. Музикален фонтан, плаваща планина и няколко декоративни лампи украсяват парка, който го осветява през нощта, превръщайки го в блестящ спектакъл. Паркът привлича посетители в голям брой хора, които могат да се видят пеша или джогинг, или дори да вземат вечерна разходка. Ловните съоръжения в парка са допълнителна атракция, особено сред децата.

Парк Индира Ганди:

Парк Индира Ганди, посветен на покойния премиер на Индия, беше издигнат на мястото, където г-жа Индира Ганди изнесе последната си реч, преди да бъде убита. Построен върху бившия площад на града, паркът се простира на площ от 10,60 акра, която включва добре поддържани тревни площи, много дървета, храсти, цветни градини и фонтани. Паркът е посещаван от сутрешни проходилки, бегачи и жители, които се разхождат с припряно, като най-важното в парка е изваяната статуя на покойната г-жа Индира Ганди.

Виж повече: Паркове в Джаландхар

Парк BDA Nicco:

Разположен в сърцето на града, самият увеселителен парк Бхубанешвар е пълен с водни разходки и игри за хора от всички възрасти. През центъра на парка преминава изкуствено езеро, обграждащо огромни зелени площи. Паркът е обладан от сезонни цветя, вариращи от слънчогледи, червени и бели рози, далия, водни лилии, петуния и множество други, които могат да се видят изцяло през цялата година, докато музикален фонтан в средата добавя към парка чар.

Парк Jaydev Vatika:

Парк Jaydev Vatika е най-посещаваният парк в Бубанешвар. Неговата обширна зеленина обхваща 3 хектара земя, изпълнена с ливади, горички, изкуствени сладководни потоци, разнообразие от дървета и цветя и повече от 10 000 редки растения, някои от които имат лечебни свойства. Паркът напълно се отдаде на природата, правейки го рай на земята за всеки ботаник и любител на природата.

Виж повече: Паркове в Чандигарх

Парк Буда Джаянти:

Голямата война Калинга през 261 г. пр. Хр. Е прегърнала будизма и религията носи своя отпечатък в редица будистки исторически обекти в града. Паркът Буда Джаянти отбелязва тази история с зелени акра земя, пълна с пътеки, езеро, изобилие от дървета, храсти и цветя и Буда-ступа, която да короняса всичко. Спокойната обстановка в парка е абсорбираща, което го прави идеално място да се отпуснете и релаксирате.

Екама Канан:

Ekamra Kanan е ботаническа градина в Бхубанешвар, която се разпростира върху 512 акра земя. Паркът е украсен с многобройните си розови градини и разсадници. Езерото в парка предлага живописна гледка към околностите. Оранжерия във формата на пирамида е една от основните черти на парка. Детските площадки са разпръснати наоколо, докато посетителите могат да се възползват от лодките или просто да се насладят на идиличната природа.

Виж повече: Национален парк Гувахати

Национален парк Нандан Канан:

Разположен на 20 километра от Бхубанешвар, този биологичен парк се нарича Градина на боговете и с основателна причина. Паркът, който се простира през гората Чандака, е естествено местообитание за процъфтяваща флора и фауна. Нандан Канан е дом на първия в Индия гяриен център за развъждане и е световно известен със своите бели тигри, които се намират в зоопарка на парка. Други характеристики на парка са фермата за влечуги, къщата за нощни животни, сафарита за бял тигър и лъв и съоръженията за лодки, всички от които представляват богат и възнаграждаващ опит.

Парк Махатма Ганди:

Паркът Махатма Ганди, разработен от Органа за развитие на Бхубанешвар, се състои от красиви озеленени тревни площи, които са украсени с камъни, струя и фонтан. В парка има и писта за джогинг за фитнес изроди. Системата за осветление на градината осветява парка вечер. Гигантска статуя на Махатма Ганди, седнала в молитвена позиция, е една от многото забележителности сред посетителите, които идват да отдадат почит.

Кактусова градина:

Както посочва името, в градината има обширна колекция от кактуси. Cactus Garden е разположен близо до Ekamra Kanan и Nicco Park и затова вижда много посетители и туристи, които идват да се насладят на живописна красота на градината.

Pin
Send
Share
Send