Красота и мода

9 Най-добрите туристически обекти в Харяна

Pin
Send
Share
Send


Малкият щат Хариана е виждал много напредък през годините с много обекти с природно, религиозно и историческо значение, разработени от туристическия отдел на държавата за насърчаване на туризма. В резултат на това Харяна е видяла приток на туристи, които идват да се възхищават на многото великолепно от това живописно състояние. Заехме няколко красиви туристически обекта за посещение в Харяна със снимки.

Известни места за посещение в Харяна:

Тук можете да разгледате някои от най-добрите туристически места в Харяна със снимки.

1. Sohna Sulphur Springs и туристически комплекс:

Разположен в подножието на Aravallis в квартал Gurgaon на Харяна, този малък град Sohna е популярна туристическа атракция, най-известна със своите извори за гореща вода. Сулфоновата вода, която изтича от извора, достига температури от 46 ° C до 51.7 ° C и се смята, че има лечебни и лечебни свойства. Околният комплекс включва спа център със сауна и парна баня, както и плувен басейн за туристи, които ще се насладят.

2. Sheesh Mahal:

Построен в началото на 18-ти век от Faujdar Khan, Sheesh Mahal е една от най-старите оцелели исторически сгради в Farrukhnagar, Haryana. Двуетажна сграда в червен камък, служила за дворец на Наваб от Фаррухнагар. Sheesh Mahal означава, че Стъкленият дворец получава името си от орнаментираните огледални работи, които украсяват интериора на двореца. Попадайки в руини, археологическият отдел полага усилия за възстановяване на двореца обратно в привид на предишната му красота.

Виж повече: Туристически места на Джаму Кашмир

3. Градини Pinjore:

Паркът Pinjore в квартал Panchkula на Харяна свидетелства за красотата на старите могилни градини от отминала епоха. Тази градина от 17-ти век е инкрустирана със седем тераси, всяка от които има различни архитектурни структури, вариращи от дворци до градини до театър на открито. Всички паметници и градини могат да бъдат посетени с помощта на наследство, което е с дължина на целия комплекс от градини. Той е един от най-добрите туристически места в Харяна от всички. Това е най-доброто туристическо място в Харяна.

Форт Фаррук Нагар:

Фаррух Нагар Форт в Гургаон е друга популярна туристическа атракция, най-известна със своите портали, които водят към съседните градове, след което входовете са наречени. Дили Дарваза или Делхи портата, която се отваря към Делхи, притежава най-голямата атракция, следвана от другите два оцелели входа - Патли Дарваза и Джаджари Дарваза.

Виж повече: Места за разглеждане в Чхатисгарх

5. Долината за свободното време:

Долината за свободното време, разположена в разпръснатия град Гургаон, е специално пригодена за посетители и туристи. Широкото отворено зелено пространство се простира на 101171 кв. Км и е изпълнено с великолепието на градината и музикалните фонтани, които танцуват под звуците на най-новата музика през вечерното сияние на градинските светлини. Пътека за джогинг, игрища за деца и ресторанти изпълват останалата част от пейзажа, като осигуряват приятно време за всички.

6. Fun 'n' Food Village:

Той осигурява перфектен излет със семейство и приятели, пълни с много радости и водни игри. Водният парк сам по себе си има най-дългия воден канал с дължина 400 фута, който се откроява като една от основните забележителности на този увеселителен парк. Част от парка е посветена на традиционните произведения на изкуството и занаятите на индийски занаятчии и занаятчии, откъдето туристите могат да вземат вкъщи сувенир.

Виж повече: Туристически места близо до Гувахати

7. Кралство на сънищата:

Забавлението и забавленията се хвърлят в едно в Кралството на сънищата, първото в Индия жива театрална и развлекателна дестинация. Кралството на мечтите, разположено в Гургаон и разположено на 6 акра земя, е предназначено да изглежда като велик индийски дворец. Изложби и представления на живо се провеждат в двата театъра, наречени Nautanki Mahal и Shows haa Theatre, докато някои от най-добрите изкуства и занаяти в страната и регионалните деликатеси са изложени в занаятчийски магазини и тематични ресторанти на булевард, известен като Culture Gully.

8. Езерото Карна:

Езерото Карна е много често посещавано туристическо място в района на Карнал в Харяна. Изработено от някогашната блатна земя, езерото сега е красив участък от изумрудена вода. Спокойствието на езерото се нарушава само от пръскането на патици и гъски във и извън водата. Пътуването с цветни лебедки е допълнителна атракция.

9. Национален парк Султанпур:

Разположен на 15 километра от Гургаон, този резерват за птици е най-посещаван от наблюдателите на птици. Зимното време е най-доброто време, когато можете да забележите голям брой мигриращи птици. Паркът е също популярно място за пикник.

Това бяха някои от най-добрите неща, които трябваше да се направят в Харяна. Най-доброто време за посещение на Харяна е от октомври до март, това е най-хладният сезон, спокойно и приятно време за посещение на Харяна и летния сезон не е за предпочитане, защото е твърде горещо.

Източник на изображения: ,1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Топ 15 Чудеса на България (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send